Oprea schimba regulamentele, pentru a mai spala imaginea MAI

Sambata, 25 Octombrie 2014, ora 18:44
5343 citiri
Oprea schimba regulamentele, pentru a mai spala imaginea MAI
Foto: Arhiva

Vicepremierul Gabriel Oprea schimba regulile de comunicare in MAI si cere angajatilor sa participe la "evenimente cu impact mediatic", alaturi de reprezentati ai societatii civile si ONG.

Printr-un ordin semnat la inceputul campaniei electorale, ministrul Afacerilor Interne Gabriel Oprea a aprobat un nou regulament de functionare a Directiei de informare si relatii publice. El schimba astfel regulile stabilite, in mai 2013, de fostul ministru liberal Radu Stroe.

Aflata in coordonarea directa a ministrului, Directia are in subordine Centrul Multimedia si Centrul Cultural al MAI.

Ce atributii au fost stabilite

Printre principalele atributii care revin acestei structuri se numara obligatia de a schimba imaginea pe care cetatenii o au cu privire la MAI.

Directia de informare si relatii publice "intreprinde demersuri de ordin comunicational pentru a obtine suportul public necesar sustinerii efortului institutional indreptat spre indeplinirea sarcinilor stabilite prin Programul de guvernare", se precizeaza in ordinul semnat de ministrul UNPR si publicat vineri in Monitorul Oficial.

Cum a cumulat Gabriel Oprea indemnizatia cu pensia. Averi impresionante in Parlament

Un alt rol al acestei structuri este acela de a organiza evenimente cu impact mediatic, dar si de a participa la astfel de actiuni alaturi de reprezentanti ai societatii civile, organizatii non-guvernamentale, autoritati pubilce centrale si locale.

De asemenea, Directia realizeaza materiale de informare prin care sa faca publicitate activitatii MAI. La fel de bine, are si rolul de a sprijini "prin mijloacele de informare in masa proprii, activitatea de educare juridica si antiinfractionala a cetatenilor".

Pe langa atributiile de ordin general, menite sa asigure o comunicare eficienta cu mass-media si cetatenii, in regulamentul aprobat de Gabriel Oprea se acorda o atentie deosebita Sectiei de asistenta religioasa, care este inclusa in structurile de comunicare ale MAI.

Oprea stabileste regulile si pentru preotii militari

In subordinea Directiei de comunicare exista si o Sectie de asistenta religioasa, cu referire la activitatea preotilor militari. Daca pana acum sectia respectiva isi elabora propriile regulamente de organizare si functionare, prin noul Regulament situatia se schimba.

Regulamentul de comunicare aprobat de MAI cuprinde o descriere amanuntita a fiecarei activitati pe care trebuie sa o desfasoare preotii militari.

De exemplu, documentul dispune ca preotii militari "efectueaza periodic vizite pastorale la persoanele retinute in aresturile politiei", cu rolul de a acordara asistenta religioase persoanelor retinute.

Cum s-a rastit ministrul Oprea la o maicuta de la manastire

Sectia de asistenta religioasa "colaboreaza cu reprezentantii mijloacelor de informare in masa, scrise si audio-vizuale, in scopul informarii societatii civile asupra modului de desfasurare a activitatilor de asistenta/educatie moral-religioasa din cadrul MAI", se mai arata in documentul amintit.

In prezent exista si o lege in baza careia structura respectiva isi desfasoara activitatea, legea 195/2000 privind constituirea si organizarea clerului militar.

Gabriel Oprea a fost numit ministru al Afacerilor Interne in luna martie 2014, odata cu intrarea UNPR la guvernare. De la aceeasi data, el ocupa si functia de vicepremier pentru securitate nationala.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Gabriel Oprea vicepremier, #Oprea reguli comunicare MAI , #vicepremier