Fereasca Dumnezeu!... (Opinii)

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 10:36
2762 citiri
Fereasca Dumnezeu!... (Opinii)
Foto: Arhiva personala Dragos Dragoteanu

Daca partidele politice din Romania ar mai putea fi condamnate pentru ceva, acest lucru tine de zidul creat in ultimii 25 de ani intre politruci si oamenii valorosi ai acestei tari. Sa nu spui niciodata ca mai rau nu se poate, spune o vorba din strabuni. Se poate infinit mai rau.

Toti cei care se plang astazi de Victor Ponta ar putea sa-l regrete amarnic. Dupa ce a fost intrebat de presa daca-si doreste sa devina prim-ministru, iar generalul Gabriel Oprea a raspuns ca: "poate, as putea fi o solutie", m-am hotarat sa scriu acest articol.

Ca sa fie clar si neinterpretabil: nu sunt nici pe departe fanul lui Victor Ponta, nu am fost niciodata membru al vreunui partid politic si nu ma intereseaza aceasta meserie. Am spus corect "meserie", pentru ca majoritatea politrucilor care-si castiga existenta din aceasta activitate, daca s-ar retrage maine de pe scena politica, ar fi buni de... nimic. Pur si simplu, unii nu stiu sa faca altceva.

Ca angajator cu o experienta de 25 de ani in lucrul cu oamenii, daca fac o comparatie intre cele doua personaje, respectiv Victor Ponta si Gabriel Oprea, in opinia mea, exista o diferenta ca de la cer la pamant. De ce vreti dvs.: de inteligenta, de cultura, de charisma, de prestanta, de replici, de atitudine, inclusiv prin tupeu si aroganta.

Intr-adevar, au si cateva puncte comune, incepand cu plagiate si terminand cu caracterul specific majoritatii politicienilor vechi de Dambovita, asupra caruia nu vreau sa insist acum. Daca stiti vreun politician corect, prin ce a promis si ce a facut dupa ce a fost ales, va rog sa-l mentionati in comentarii.

Totusi, nu l-as vedea vreodata pe Victor Ponta ramanand dator daca cineva ar vrea sa-l umileasca public sau sa-l jigneasca. Spre deosebire de Gabriel Oprea, el poate sa spuna o fraza in zece feluri diferite, fara niciun efort. Dupa parerea mea, generalului ii este foarte greu sa spuna doua fraze diferite, pe doua subiecte diferite. Orice l-ai intreba, el divagheaza invariabil catre securitatea tarii si, evident, catre interesul national.

Cum s-a ajuns aici? Cu asa Opozitie, inexistenta - in opinia mea, dupa "pensionarea" lui Traian Basescu, fara nicio voce puternica, actuala putere defileaza relaxata pana in toamna anului 2016.

Lipsa de valori umane, de oameni noi, cu caracter, de lideri, de romani care ar putea sa se implice pe scena politica dupa ce au realizat ceva notabil in viata lor se simte din ce in ce mai pregnant, atat la Putere cat, mai ales, in Opozitie.

Dupa noiembrie 2014, s-a vorbit de primenirea clasei politice, de reformarea partidelor, de sansa unei noi generatii de politicieni, dar, ce sa vezi? N-ai cu cine!

"Cautam un manager pentru Primaria Capitalei", spunea recent Vasile Blaga, unul dintre liderii asa-zisei Opozitii.

Intrebarea este: cine se baga in mocirla politica damboviteana, sarind zidul creat de politicieni, lasand o viata demna pentru a intra intr-o lume murdara, condusa de politicieni?

Primaria Capitalei este cea mai recenta dovada a "valorii" politicienilor din PNL si PDL, a rezervelor de cadre impinse in linia intai. Dupa arestarea primarului general, devenit o rusine nationala, partidul interesului national - UNPR - s-a instalat fara niciun efort la conducerea Bucurestiului, printr-un personaj provenit din... PP-DD. Iata cum Dan Diaconescu, aflat putin in spatele gratiilor, este cel mai bun formator de "lideri" pentru... PNL si PSD, prin intermediul UNPR.

Daca bucurestenii asteptau altceva, mai au de asteptat mult si bine. PNL si PSD s-au inteles. Din nou. In cel mai josnic mod cu putinta. Mai ceva ca pe vremea USL! Consiliul General al Capitalei a demonstrat ca este o copie in miniatura a Parlamentului Romaniei. Drept urmare, au ales un blat strategic, specific partidelor care se respecta.

Si, daca stam putin si ne gandim, cazul PMB se poate replica lejer si la Guvern, fara sa constituie o surpriza.

Si noi, romanii simpli? Noi privim acest spectacol, platind biletul integral. Ne meritam soarta. In ultimii 25 de ani am lasat acesti actori politici expirati, acesti politruci de profesie sa decida in locul nostru. Pe unii i-am si ales. I-am mandatat sa imparta banii publici intre ei, pe munca noastra, in detrimentul interesului nostru. I-am crezut oameni, inainte de a fi politicieni, iar ei si-au batut joc de tot. Si nu se mai opresc!

In felul acesta, am devenit complici la ceea ce vedem si ceea ce traim. Prin neimplicare, am privit pasivi cum se construieste un zid impenetrabil intre lumea politica si lumea romanilor care isi vad de treaba, chiar daca suntem constienti ca dincolo de acest zid se iau decizii care ne afecteaza viata zi de zi.

Mai poate, oare, fi daramata aceasta bariera? Eu sunt optimist! Nu demult a cazut zidul Berlinului, acum cad zilnic zidurile ridicate impotriva refugiatilor...

Cu o Opozitie ingenuncheata, care nu stie decat sa-i ceara demisia zilnic lui Victor Ponta, cu o Putere din ce in ce mai izolata, sa nu ne miram daca generalul ii va lua locul urmaritului penal. Abia atunci putem sa sa ne facem cruce si sa realizam in ce situatie jalnica am ajuns.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Oprea premier, #diferenta Ponta Oprea , #Victor Ponta