Oprea, intrebat daca imaginea Romaniei e afectata de Ponta: Ba da, ba da (Video)

Marti, 14 Iulie 2015, ora 18:59
4977 citiri
Oprea, intrebat daca imaginea Romaniei e afectata de Ponta: Ba da, ba da (Video)
Foto: Ziare.com

Vicepremierul Gabriel Oprea a recunoscut, marti, ca imaginea Romaniei este afectata de faptul ca Ponta este inculpat pentru fapte de coruptie, dar "scandaluri de acest gen sunt peste tot in lume" si important este ca demnitarii sa se supuna legii.

Intrebat de jurnalistii de la gandul.info daca Romania are de suferit din cauza faptului ca seful Executivului este inculpat pentru spalare de bani si evaziune fiscala in Dosarul Rovinari-Turceni, liderul UNPR a replicat: "Ba da, ba da. Vreau sa stiti ca scandaluri de acest sens, stimate coleg de la Gandul, sunt peste tot in lume. Important este sa ne supunem legii".

"Cred ca cel mai mare exercitiu de vointa si de corectitudine este sa ne supunem legii, premierul Ponta s-a supus legii. Se prezinta oricand la DNA, se prezinta acolo unde spune legea, este un exercitiu democratic", a adaugat vicepremierul.

Salarii majorate pentru demnitari Oprea il acuza de minciuna pe Ponta: Ideea a fost a lui!

Oprea a mai spus ca tocmai pentru ca legea a fost respectata, Romania este data exemplu pentru lupta anticoruptie: "De aceea, este un val extraordinar si Romania este data de exemplu la Bruxelles, peste tot in lume, acest val anti-coruptie. Romania este data exemplu, un lucru extraordinar".

Liderul UNPR si-a reafirmat sustinerea pentru ca Victor Ponta sa ramana premier si a precizat ca, personal, se pricepe la securitate nationala.

Marirea salariilor demnitarilor, amanata. Ponta: I-am spus lui Oprea ca nu am fost de acord (Video)

"Iti mai spun un lucru, la securitate nationala ma pricep. Romania este un stat sigur, este un stat care genereaza securitate si stabilitate pentru partenerii nostri internationali si este un lucru extraordinar", a sustinut el.

"Orice om, indiferent cine este, premier, presedinte trebuie sa respecte legile tarii. Se prezinta la DNA? Se prezinta. Fata de celelalte mari partide, PSD, PNL, care si-au creat niste filtre si acum cad in ele, pe oameni ii deranjeaza, UNPR-ul are doua mari parghii: respectarea Constitutiei Romaniei, adica un om este vinovat sau nevinovat prin hotarare definitiva a instantei si mai avem un proiect, principiul competentei.

Poti sa fii competent si la 16 ani si la 100 de ani. Inca o data, trebuie sa fim oameni normali la cap, trebuie sa fim oameni modesti, cand ne cheama daca gresim, ne prezentam. Suntem cetateni toti. Acesta este adevaratul sens al cuvantului", a fost pozitia lui Gabriel Oprea.

Tensiuni in coalitie: Ramane UNPR-ul lui Oprea la guvernare?

Luni, liderii coalitiei au stabilit ca actuala formula guvernamentala va continua, Victor Ponta fiind sprijinit pentru functia de premier, desi, in aceeasi zi, acesta a fost inculpat pentru spalare de bani, evaziune fiscala si fals in inscrisuri, in dosarul Rovinari-Turceni.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Oprea imagine Romania afectata Ponta, #Gabriel Oprea Victor Ponta, #Oprea Ponta coruptie, #Ponta inculpat coruptie , #Victor Ponta