Torje, audiat intr-un dosar de prostitutie

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 12:37
3305 citiri
Torje, audiat intr-un dosar de prostitutie

Fotbalistul Gabriel Torje este audiat, joi, de procurorii DIICOT in dosarul prostitutiei de lux, in care sunt cercetate Andreea Marta, sotia fostului sef de cabinet al lui Sorin Bljenar, si sora acesteia, Maria Magdalena Lungu.

Gabriel Torje a fost citat sa se prezinte la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in caitate de martor in dosarul prositutiei de lux.

Andreea Marta, sotia fostului sef de cabinet al lui Sorin Bljenar, sora acesteia, Maria Magdalena Lungu, si taximetristul Valentin Panait sunt cercetati in libertate in dosarul prostitutiei de lux. Curtea de Apel Bucuresti a decis, in 30 iulie, ca cei trei sa fie cercetati in libertate, stabilind ca masura preventiva interdictia de a parasi localitatile de domiciliu, Bucurestiul si, respectiv Calarasi. Cei trei au stat in arest din 19 pana in 30 iulie.

Potrivit DIICOT, incepand cu anul 2010, surorile Andreea Elena Marta (fosta Lungu), de 28 ani, si Maria Magdalena Lungu, de 38 de ani, au coordonat un grup infractional organizat, in sensul ca au racolat persoane cu o situatie materiala foarte buna si le-ar fi facilitat intalniri cu diferite tinere in vederea practicarii prostitutiei, in schimbul unor importante sume de bani.

Activitatile de prostitutie si proxenetism aveau loc de cele mai multe ori in hoteluri de lux din Bucuresti sau in alte locuri alese de clienti, in judetele Tulcea, Brasov si Calarasi, precum si la Monte Carlo, Nisa, Milano sau Dubai.

"Clientii erau racolati de catre membri gruparii din mediul oamenilor de afaceri, politicieni si sportivi, care erau dispusi sa cheltuiasca sume foarte mari de bani, prin organizarea unor petreceri private, in special in strainatate si in cluburi exclusiviste", preciza Politia Romana.

In urma investigatiilor efectuate in baza delegarii autoritatilor judiciare au fost identificate 30 de prostituate.

Instanta Tribunalului Bucuresti a aratat, in motivarea deciziei de arestare preventiva obtinuta de MEDIAFAX, ca tinerele ce practicau prostitutia erau racolate de catre membrii gruparii din randul persoanelor cu un aspect fizic atragator, participante la diferite concursuri de frumusete sau prezentari de moda, selectia fiind riguroasa, in principal, datorita faptului ca beneficiarii prestatiilor sexuale proveneau din randul persoanelor publice, a oamenilor de afaceri, printre clienti fiind si diferiti cetateni straini bogati sau persoane din lumea mondena.

Clientii cereau ca fetele sa aiba un anumit aspect fizic, iar acestea erau trimise in locurile stabilite de clienti, de regula hoteluri sau case particulare, uneori fiind insotite chiar de catre coordonatoare.

Sumele de bani incasate erau impartite intre tinerele care practicau prostitutia si coordonatorii gruparii. Tariful minim perceput de corodonatorii retelei era de 250 - 300 euro pentru fiecare tanara solicitata in vederea prestarii serviciilor sexuale. Existau insa si cazuri cand tarifele minime ajungeau la 1.000 de euro, atunci cand era solicitata o tanara ce era considerata "premianta" sau de nota 10.

Totodata, existau situatii in care "clientii potenti financiar" apelau la coordonatorii retelei pentru mai multe tinere deodata, cu care sa-si petreaca vacantele in strainatate. Costurile erau suportate in totalitate de client, astfel ca sumele platite ajungeau la cateva mii de euro.

Unele dintre fete au practicat prostitutia cu clienti straini veniti in Romania pentru a participa la partide de vanatoare in judetul Calarasi. Fetele erau anuntate de coordonatoarele gruparii unde trebuie sa mearga, ce bani primeau si numarul zilelor pentru care erau solicitate.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca Andreea Marta castiga si 10.000 de euro intr-un sejur la Monte Carlo, din traficarea de fetelor racolate pentru a bine dispune barbati bogati.

Potrivit surselor citate, Marta facea "comenzi pentru virgine" in Republica Moldova, pentru care se plateau si cate 3.000 de euro, iar in Bucuresti gruparea ce trafica fetele obtinea si 10.000 de euro.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Torje audiat dosar prostitutie , #stiri Gabriel Torje
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Boarfe si fotbalai... combinatie cistigatoare! Daca mai puneti si
V
valencia
rank 1