Firea spune ca Dragnea "duce in subteran un razboi nu tocmai curat": Cunosc aceste tactici de intimidare. A fost o premeditare

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Marti, 04 Septembrie 2018, ora 15:26
12415 citiri
Firea spune ca Dragnea "duce in subteran un razboi nu tocmai curat": Cunosc aceste tactici de intimidare. A fost o premeditare
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a explicat pe treptele Parchetului General, unde a fost audiata ca martor timp de trei ore in dosarul interventiei jadarmilor de la protestul din 10 august, ca impotriva sa s-ar fi dus o campanie de intimidare orchestrata de lideri ai partidului.

"As vrea in primul rand sa fim lasati sa vorbim in PSD, sa nu mai fim contracarati prin mesaje transmise prin diversi consilieri, care se ocupa de comunicarea partidului, mesaje toxice le-as spune, dezinformari catre presa prin care noi practic sa fim desfiintati ca persoane particulare si publice. Eu atrag atentia ca pe mine nu ma impresioneaza acele lucruri care s-au dat si ieri si probabil se vor da si in zilele urmatoare.

Minciuni pe diverse site-uri si pe diverse cai. Nu ma impresioneaza si cunosc aceste tactici de intimidare a celor care doresc sa spuna ceva....Eu ma astept sa inceteze si sa puna capat acestor atacuri nedemne, repet, care la suprafata sunt oarecum voalate, cu exprimari ingrijite, dar in subteran se duce un razboi nu tocmai curat si acesta nu este lansat de mine", a spus Firea.

Intrebata daca "acesta este un mesaj pentru domnul Liviu Dragnea?", primarul general a raspuns raspicat: "Exact!".

Firea spune ca s-a incercat ca vina sa fie aruncata asupra ei, cand de fapt decontul pentru ceea ce s-a intamplat pe 10 august la Bucuresti ar fi trebuit sa fie al lui Liviu Dragnea, pentru ca el este cel care a pus-o si o mentine in functie pe Carmen Dan.

Reporter: Cine ar mai avea responsabilitatea politica pentru intreventia jandarmilor, in afara de doamna Carmen Dan?

Gabriela Firea: Nu as vrea sa par ca am dispute politice, mai ales ca sunt in fata Parchetului. Anumite afirmatii politice si lamuriri dati-mi voie sa le fac intr-un alt context, eventual intr-o conferinta de presa in zilele urmatoare.

Reporter: Care a fost scopul ministrului de Interne sa arunce vina in curtea prefectului?

Gabriela Firea: Asta am spus-o si o repet, si este o declaratie subiectiva, de perceptie personala. Daca erau anumite elemente care starneau nemultumirea opiniei publice si ministrul de Interne, in mod firesc si legal era cel care coordona, prin reprezentanti este adevarat, misiunea din 10 august, decontul politic era, fireste, al dl Dragnea. Pentru ca dumnealui a sustinut-o sa fie ministrul de Interne. A propus-o si a sustinut-o, si o sustine si in continuare, dupa cum s-a vazut la CEx.

Avand in vedere ca inca de dinaintea mitingului, cu doua saptamani, doamna ministru a informat opinia publica, in premiera nationala, ca daca va fi o interventie - cu bune si cu rele, adaug eu - nu este vinovat ministrul, ci prefectul, eu consider ca a fost o premeditare a unei posibile vinovatii spre mine, deoarece se cunoaste faptul, nu este un secret, ca doamna prefect a lucrat cu mine doi ani de zile, in calitate de consilier. Era normal sa se faca aceasta legatura in spatiul public.

Reporter: Asta insemnand ca se anticipa ce urma sa se intample in Piata Victoriei?

Gabriela Firea: Asta spuneti dumneavostra si asta spun din ce in ce mai multi. Eu ma rezum la a face o analiza pe baza experientei mele de fost jurnalist, si a actualei mele experiente de fost senator si actualmente primar. Nu stiu, poate-poate, nimic nu este intamplator in lumea asta, si ca oamenii cu un grad ridicat de inteligenta nu cred in coincidente.

Primarul Capitalei a explicat ca ea are certificat ORNISS si ca nu au fost transmise informatii ca ar urma sa aiba loc violente in Piata Victoriei in seara de 10 august.

Firea a mai fost intrebata cum comenteaza declaratia lui Liviu Dragnea care a acuzat-o ca a trecut in tabara celor care critica PSD.

"Eu nu sunt in tabara celor care critica PSD, sunt printre cei care au luciditate in Partidul Social Democrat si nu acceptam la nesfarsit sa se distorsioneze adevarul si sa fim noi manipulati si sa se transmita in spatiul public manipulari. Daca a fi profesionist, onest si lucid inseamna a te da cu adversarii, este si acest un mod de a privi lucrurile", a raspuns Ganriela Firea.

Aceasta a precizat, raspunzand unei intrebari ca va ramane membru al PSD: "Nu ma dezic de aceasta formatiune politica. Nu ma alatur adversarilor nostri, ci colegilor mei care inteleg ca lucrurile nu au luat-o pe fagasul corect si bun in partid".

Citeste si alte declaratii facute de Firea pe scarile Parchetului General:

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Gabriela Firea Liviu Dragnea, #Gabriela Firea PSD, #Gabriela Firea PArchetul general , #Carmen Dan
Comentarii
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
Mie imi place ca PSD face si guvernarea, face si opozitia!