Atentie, a aparut "Scanteia" Capitalei!

Vineri, 24 Noiembrie 2017, ora 08:39
5089 citiri
Atentie, a aparut "Scanteia" Capitalei!

Am vazut-o si p-asta: revista de propaganda "Bucurestiul meu", din noiembrie 2017, o varianta a ziarului "Scanteia", cazut sub baricade in decembrie 1989.

Bucurestiul meu. Al cui, "al meu"? Ei da, ati ghicit, al dumneaei. Al dnei Gabriela Firea, primarul general, care, pentru orasul sau personal, si-a permis sa faca si o revista a sa personala, publicatia "Bucurestiul meu".

Nu m-ar fi deranjat daca d-na primar general si-ar fi editat ziarul personal pe banii sai personali, extrasi din propriul cont de la banca. Dar atata timp cat se tipareste din banii primariei, adica ai mei, ai tai, ai lui, ai nostri, ai tuturor bucurestenilor, ma deanjeaza. Si iata de ce.

Din capul locului, nu stiu daca toti bucurestenii ard de dorinta sa vada inca o data imaginea fotogenica a doamnei primar general, aparuta in diferite ipostaze oficiale pe mai multe pagini ale publicatiei: din fata, din profil, statura completa sau partiala, asezata la birou.

Nu vreau sa deranjez pe nimeni, dar un asemenea mod de a etala cultul personalitatii n-am mai vazut de aproape trei decenii. Atunci, nu exista publicatie sa apara fara imaginea iubitului conducator in prima pagina sau chiar cu portretul amandurora, tiparit bineinteles tot pe banii publici, asa cum face acum dna Firea.

Fireste, nu intreg continutul este dedicat imaginii dnei primar general. O buna parte este folosit pentru texte precum interviul cu dna Firea, sau alte judecati de valoare, din care ma atrage una chiar de pe coperta: "Bucurestiul este un oras pragmatic, o metropola, un loc unde se intampla lucrurile mari".

Daca nu aparea publicatia pentru preamarirea primariei si a primarului general, nu aflam niciodata ca orasul unde stau este pragmatic, ca este metropola si ca in aceasta metropola pragmatica se intampla lucruri mari. Deduc ca lucrurile mici nu se intampla deloc, sau ca se intampla foarte rar. Nici nu merita mai mult!

Dar, in opinia mea, ar fi meritat sa stiu cam cat evalueaza primaria sa cheltuiasca pentru a edita aceasta adevarata "Scanteie" a Capitalei, plina numai cu lucruri mari si care ne promite sa apara lunar.

Cred ca s-a gandit la sume frumusele, de vreme ce ne ia ochii cu tot ce este de lauda si lux, punand sub pres tot ce constituie mizeria orasului: subsolurile blocurilor invadate de soareci si sobolani, bucatariile pline gandaci, scoli neautorizate, spitale insalubre, oameni fara adapost, trafic infernal si inca multe alte realitati pe care nimeni nu se osteneste sa le ilustreze in publicatii de lux.

Cum spuneam, n-am aflat pe ce fonduri se bazeaza bugetul acestei publicatii, dar aflu intamplator, dintr-un site publicat in spaiul virtual, ca si primariile de sector isi editeaza propriile reviste, fiecare preamarindu-si primarul. Frumos! O intreaga industrie a presei de preamarire.

Astfel, primaria sectorului 1 a alocat pentru editarea propriei reviste pe urmatorii patru ani suma de 2,7 milioane euro, respectiv cca 12,4 milioane lei. Din fericire, nu din banii mei, pentru ca eu stau in alt sector.

Dar daca si acel sector ar aloca tot pe atata, daca cifra o inmultim cu cele sase sectoare, daca mai adaugam si cifra - fara indoiala mai respectabila - necesara pentru imaginea primarului general, putem socoti usor cam cat ne costa din buzunarul fiecarui bucurestean care si-a platit taxele si impozitele la zi, fantezia dnei Gabriela Firea de a-si vedea in presa propria imagine reprodusa.

Ca bucurestean, as fi mai fericit sa aflu ca asemenea suma s-ar folosi ca sa scape blocul unde stau macar de sobolanii din subsol, daca nu si de gandacii veniti de-a lunugl tevilor de jos in sus, ca sa-mi invadeze bucataria.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Gabriela Firea primar general, #Gabriela Firea Bucurestiul meu , #primar Bucuresti