Ziare.com

Cine vrea sa vanda autobuze electrice Bucurestiului: Avem oferte doar de la chinezi si turci, in combinatie cu nemti

Sambata, 08 Iunie 2019, ora 14:58

   

Cine vrea sa vanda autobuze electrice Bucurestiului: Avem oferte doar de la chinezi si turci, in combinatie cu nemti
Primaria Capitalei a anuntat, sambata, ca doi operatori au depus oferte in cadrul procedurii de achizitie pentru atribuirea contractului de furnizare a 100 de autobuze electrice.

Conform unui comunicat al PMB, remis Ziare.com, au depus oferte asocierea Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.S. (Turcia) si SILEO GmbH (Germania), respectiv New Kopel Car Import (Romania - Otopeni, reprezentant al companiei BYD - China).

Documentatia incarcata in SICAP urmeaza sa intre in analiza comisiei de evaluare de la PMB.

Valoarea totala a investitiei in noile mijloace de transport public se ridica la aproximativ 219.571.200 milioane de lei (fara TVA), din care fonduri nerambursabile aproximativ 177.997.631,79 milioane de lei (fara TVA) din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) prin Programul Operational Regional (POR) 2014 -2020, precizeaza primaria.

PMB aminteste ca a mai lansat proceduri de licitatie pentru achizitia a 100 de tramvaie, 100 de troleibuze si 130 de autobuze hibrid:

- In data de 11 decembrie 2018 a fost publicat anuntul de participare pentru achizitia a 100 de tramvaie noi, din gama de 36 m. Valoarea estimata a achizitiei este de 845.687.394 lei fara TVA.

In cadrul procedurii au depus oferte doi operatori economici, respectiv asocierea dintre Astra Vagoane Calatori S.A. si CRRC Qingdao Sifang CO., LTD, si DURMAZLAR MAKINE SAN. VE TIC A.S. Documentatia depusa se afla in analiza comisiei de evaluare constituita la nivelul autoritatii contractante.

Referitor la cele 100 de tramvaie, institutia precizeaza ca acestea fac obiectul a 8 proiecte pentru care s-au semnat contracte de finantare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020.

- Pe 5 februarie 2019 a fost publicat anuntul de participare pentru achizitia a 100 de troleibuze noi, din gama de 12 m. Valoarea estimata a achizitiei este de 214.488.800 lei fara TVA.

In cadrul procedurii a depus oferta un singur operator economic, respectiv asocierea dintre Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.S. (Turcia) si SILEO GmbH (Germania) . Documentatia depusa se afla in analiza comisiei de evaluare constituita la nivelul autoritatii contractante.

- Pe 13 martie 2019 a fost publicat anuntul de participare pentru achizitia a 130 de autobuze hibrid noi, din gama de 12 m. Valoarea estimata a achizitiei este de 195.487.890 lei fara TVA. In cadrul procedurii a depus oferta un singur operator economic, respectiv Mercedes - Benz Romania.

A.G.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre firme licitatie autobuze electrice
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4242 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toarasi,domne,vam spuso si vo repet, noi trebe sa mergem cu chinejii

Ca uite, si altii a cumparat dela iei si ie foarte multumiti.

https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=ro&u=https%3A%2F%2Finsideevs.com%2Fnews%2F343785%2Fbyd-produced-its-300th-electric-bus-in-lancaster-california%2F

https://insideevs.com/news/343785/byd-produced-its-300th-electric-bus-in-lancaster-california/

Si daca vine sa le faca la noi aici, atuncea si e mai bine, ca mai putem sa facem si noi un ciubuc.

SA TRAITI !

P.S. New Kopel Car Import (Romania - Otopeni, reprezentant al companiei BYD - China).

 

Toate masinile serioase folosesc baterii japoneze Panasonic.

Bateriile chinezesti merg o vreme si crapa. Cam ca tot ce e chinezesc. Iar de turci ce sa mai zici? Fac baterii? Ia ma da-i in colo de afaceristi smecheri.

Cand autobuzele electrice fabricate de BYD echipeaza deja

atat de multe orase din China, US, Anglia sau din America latina, este greu sa alegi...

 

Sileo GmbH?! Germania?!

Daca vei cauta un pic, obiectul de activitate al firmei este de aprovizionare si intretzinere in domeniu de gastronomie (Restaurante si saormării).
https://www.northdata.de
Proprietar : Abate Maria Concetta. Acum cinci ani cu un capital de 1000€.
Acum (GmbH) cu o raspundere de 25.000€ in caz de raspundere...

 

Sa inteleg ca doctorii inca nu i-au extras Firei, sarma din colon,

pusa acolo de o manā "criminalā" a "Statului Paralel",conform afirmatiilor viitoarei fostei primar a Capitalei!?
Vad ca Statul Fosil din care face ea insāsi parte alaturi de Grupul
Infractional Organizat PSD&alde&udmr,tot cu turcii si chinezii se incurca cand e vorba de achiziti de autobuzele pe sarme si nu pe motorina.

 

Chinezilor si turcaletilor sa li se dea un refuz ... oral !!!

Ar fi suficient sa se ceara antecedentele privind calitatea si fiabilitatea pentru o perioada de minim 20 ani, cu referinte culese de la beneficiari cu parcuri de minim 100 troleibuze turcesti, sau chinezesti.

 

ma intreb....

inainte de a posta perla mintzii tale ai avut curiozitatea sa vezi cine este BYD in china si in lume in acest domeniu?
nu cred. tu esti ala ramas de la tenesii chinezesti. trebuie sa doveditzi ca avetzi mula ca sa stea de vorba cu voi turci sau chinezi. avetzi $$$ sau luatzi un imprumut?
stii vorba ...capra raioasa...

hash ce tece

este cumva firma care copiaza modele consacrate pe care apoi le modifica doar atat cat sa sa fie aprobate de autoritatile chineze, ca nu incalca patentele?
E adevarat ca produsele lor au o calitate exceptionala, exceptand mici inconveniente cum ar fi bolturi care cad din usi, sau usi care se deschid dupa cum le taie “capul", numeroase probleme cu bateriile. Asta imi aduce aminte de calitatea masinilor Dacia produse inainte de lovilutzie, cand de exemplu, usile nu erau intersanjabile, exceptand poate dupa o mica ajustare cu ciocanul.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor