Ciorovaiala doamnei Firea cu restul lumii

Joi, 29 Martie 2018, ora 19:36
5774 citiri
Ciorovaiala doamnei Firea cu restul lumii

Din cand in cand, asistam la un mic scandal in Consiliul General al Municipiului Bucuresti, atunci cand domnii consilieri au alte opinii decat cele ale doamnei primar general.

Dar de randul acesta, doamna si-a dat in petic mai rau ca oricand, amenintandu-i pe membrii Consiliului ca-i va da in judecata daca voteaza iarasi dupa capul lor si nu exact dupa capul dumneaei, desigur singurul in care salasluieste logica si adevarul absolut.

Nimeni nu poate pretinde ca doamna Firea e omul care a descoperit apa calda. Dimpotriva, as zice ca nu are cum sa fie specialista in probleme de arhitectura, cele tehnice legate de transporturi, cele privind subtraversarile si supratraversarile deficitare in Capitala, dar poate nici nu trebuie. Exista pentru asta personal de specialitate.

Listele negre ale doamnei primar general

Primarul a fost ales sa fie om politic, adica nu neaparat un bun profesionist, cat un bun comunicator, un maestru al concilierilor, un moderator desavarsit, o persoana luminoasa, capabila sa creeze in jur aromonie si nu discordie.

Mi-e teama ca tocmai aceste calitati ii lipsesc dnei Firea, iar daca si la partea tehnica este cam tamaie, atunci ma intreb ce merite de exceptie au urcat-o in fotoliul unde se afla.

In orice caz, numai a moderator sau conciliator nu seamana, atunci cand se adreseaza unui consilier general apostrofandu-l aroganta: "dumneavoastra sunteti obsedat de mine, dar nu cred ca sunteti masochist, asa ca o sa va fac cunostinta cu sotul meu".

Ce mizerie! Mizerie, mai ales pentru cineva care a fost om de condei! Singura scuza este ca, poate, dna Firea nu stie cam ce-i masochismul, iar ideea de a-l prezenta sotului pe respectivul consilier general, numai pentru ca nu-l taxeaza drept masochist, asta chiar imi depaseste orice putere de intelegere.

Sincer vorbind, nu mi-am permis niciodata sa-i spun unei doamne ca e obsedata de mine si nici nu mi s-a intamplat sa-mi reproseze vreo doamna ca sunt obsedat de ea. Asta, cu obsesiile, mi-a scapat pana acum nu numai din campul vizual, dar si din vocabular.

Mi-au mai scapat si altele. De exemplu, daca as fi in pielea doamnei Firea si as avea pofta sa ma rafuiesc cu reprezentantii opozitiei fara sa am idei in cap, cu atat mai putin vreo ideologie, nu m-as fi apucat sa amenint cu: "Voi face publica lista cu toate rudele dumneavoastra si prietenii. (...) Avem lista cu toate rudele, prietenii, iubitii ai (sic) celor de la PNL, PDL, consilieri care se opun...".

Nu-mi vine sa cred ca fostul jurnalist Gabriela Firea scapa din vedere ca se preteaza la un santaj grosolan. Caci, in opinia mea, ceea ce tocmai afirmase suna cam asa, pe intelesul tuturor: "daca voi va mai opuneti la ce vreau eu, atunci fac o delatiune de prima clasa. Dau la Racnetul Carpatilor lista cu amantele voastre, cu rudele, prietenii si cu tot ce misuna in jurul vostru". Nu-i misto?

N-a fost o scapare. Asa intelege dna Firea sa conduca primaria, certandu-se cu toti. Caci iata ce mai spunea deunazi: "In momentul in care se va aproba transferul patrimoniului de la regii la companiile moderne infiintate, o sa cer vot nominal, ca sa va dam in judecata pe cei care nu votati". Nu-i tot santaj?

Razboiul de 19 etaje

Poate ca n-as fi insistat pe recentele ciondaneli de la primarie, daca n-as fi simtit ca ele sunt numai episoade dintr-un lung serial de scandaluri, foarte dragi doamnei primar general. Scandal din orice si cu oricine.

Va mai amintiti de Ordinul Arhitectilor? La peste 20 de scrisori trimise de aceasta institutie, n-a catadixit sa raspunda, din motive care nu pot fi altele decat nemasuratul orgoliu al dnei Firea: cum adica, i se adreseaza filiala Bucuresti a acestui ordin, cam ca de la egal la egal?

Pe primarie o costa, in opinia mea, ifosele primarului general: Ordinul Arhitectilor intruneste inalti specialisti in domeniu, care fara indoiala au expertiza, cunosc solutii, pot sa sugereze multe pentru problemele de urbanism si arhitectura ale orasului. Iar cele peste 20 de scrisori asta propuneau: colaborare in domeniul specific.

A propos, dar de conflictul cu arhidiaceza romano-catolica va mai amintiti? Era vorba de un mastodont de 19 etaje, construit langa o catedrala, monument de patrimoniu pe care o pericliteaza. Instanta a dispus demolarea, s-ar parea ca nimeni nu detine o solutie tehnica, iar primaria Capitalei se face ca "n-aude, n-a vede".

Stiti raspunsul doamnei Firea la interventiile arhidiacezei? Merita reamintit: "Il somez public pe arhiepiscopul Robu sa inceteze sa mai lanseze acuzatii. Spre deosebire de domnia sa, singurul grup de interese pe care il servesc eu este cel alcatuit din toti bucurestenii".

Mda, nu-i modesta deloc doamna primar general!

Arta de a-i dobori pe altii, ca sa iesi in fata

Si iarasi reamintesc cateva din calitatile ce se impun unui primar de mare metropola: un bun comunicator, un maestru al concilierilor, moderatorul desavarsit, capabil sa creeze in jur aromonie si nu discordie.

De unde armonie, cand in inima primarului general incolteste non-stop samanta de scandal? Cine si-a frecat mainile cand a simtit ca se clatina guvernul Grindeanu si i-a dat un branci potrivit, ca sa se rostogoleasca mai zdravan pe scari in jos? Ati ghicit, primarul general, pretextand ca nu i se predau linia de centura, magistrala 5 de metrou, terenul pentru un giga-spital si altele cateva.

Si cine si-a frecat din nou mainile cand cu clatinarea guvernului Tudose si n-a pregetat sa-l impinga tot pe scara, cand a simtit ca e in vizorul lui "daddy"? Tot dna Gabi. Fireste si tot cu aceleasi motive: centura, metroul, spitalul si altele.

Si cine mai pune inca si astazi fitile in directia secretarilor de stat din guvernul Dancila, care au si inceput sa zboare unul cate unul? Nu spun cine, ca ghiciti.

S-ar putea ca la baza acestor conflicte sa stea nepriceperea dnei Firea de a face ceva de senzatie pentru Bucuresti si atunci cauta tapi ispasitori pentru nereusite. Dar nu exclud sa fie o simpla tafna, o dorinta launtrica de scandal, pe care au mai simtit-o si altii, atunci cand li s-a pus in mana un sceptru si n-au stiut la ce sa-l foloseasca.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Firea conflict consilieri, #Firea scandal primarie , #primar Bucuresti