Explicatia liberalilor dupa ce Firea i-a acuzat ca nu au votat pentru asfaltarea strazilor din Bucuresti

Vineri, 24 August 2018, ora 11:39
10019 citiri
Explicatia liberalilor dupa ce Firea i-a acuzat ca nu au votat pentru asfaltarea strazilor din Bucuresti
Foto: Facebook/Tineretul National Liberal

Consilierii PNL Catalin Deaconescu si Ciprian Ciucu au reactionat la acuzatiile aduse de primarul Gabriela Firea, care a transmis joi ca liberalii din CGMB nu au votat pentru asfaltarea strazilor din Bucuresti.

Proiectul privind aprobarea Programului multianual pentru accelerarea dezvoltarii retelelor edilitare de utilitati publice din Municipiul Bucuresti "Nicio strada neasfaltata si fara utilitati publice" a fost aprobat joi in sedinta CGMB, dar nu a fost votat si de consilierii PNL.

"Va vine sa credeti ca penelistii din Consiliul General NU au fost azi de acord cu proiectul prin care Primaria Capitalei asfalteaza si doteaza cu utilitati toate strazile din Bucuresti care inca sunt de pamant sau/si fara apa, canalizare, iluminat public (circa 270)? Ca primar general, am propus acest proiect, deorece nu este normal ca in 2018 sa se traiasca in astfel de conditii precare, intr-o Capitala Europeana.

Voi lucra indeaproape cu domnii primari de sectoare si vom duce la bun sfarsit acest proiect necesar. Facem noi acum, ce nu s-a facut 27 de ani. Strazile vor fi preluate de la sectoare si introduse, urgent, in programul de modernizare, fara votul penelistilor - urmasii Bratienilor -, dar care sunt insensibili la nevoile cetatenilor", a transmis Gabriela Firea pe Facebook.

In replica, consilierii PNL au explicat de ce nu au votat. Acestia sustin ca s-au opus pentru ca nu exista un proiect clar care sa prevada un buget si cine s-ar ocupa de asfaltare. Liberalii sustin ca joi s-a votat doar infiintarea unei comisii, nicidecum asfaltarea strazii.

"Astazi am aflat ca in sfarsit, dupa doi ani, doamna Firea a descoperit ca si in Bucuresti, ca si in Voluntari, sunt strazi neasfaltate si nu putine, aproape 300. Si ne acuza pe noi, consilierii PNL, ca ne-am opus asfaltarii acestor strazi. Nimic mai fals.

Astazi nu s-a votat asfaltarea unei strazi, ci infiintarea unei simple comisii. Asfaltarile nu se fac cu comisii, nu se fac cu functii. Asfaltarile se fac cu proiecte, se fac cu bugete, se fac cu contracte acordate cinstit si nu acordate firmelor de casa.

Cand ni se va prezenta un proiect care sa cuprinda nume de strazi, bani alocati si constructori, vom sustine acele proiecte. Pana atunci, Gabriela Firea, in acest mandat initiati si dvs un proiect de infrastructura pentru bucuresteni?", a declarat Catalin Deaconescu intr-un clip postat pe pagina de Facebook a Partidului National Liberal.

Si Ciprian Ciucu si-a justificat decizia din sedinta de consiliu.

"Da, ne-am abtinut de la un nou capitol de PR, ca altfel nu poti numi un program de finantare (chipurile!) care nu are:

- buget,

- termene clare,

- prioritati,

- indicatori tehnico-economici etc.

Ne-am abtinut si nu am votat niste vorbarie despre ce vrea ea sa faca la un moment dat. Ne-am abtinut de la a vota un nimic fara sens!

Mergeti acum pe pagina ei de Facebook, pentru ca acesta postare este raspunsul la alegatii mincinoase cum ca noi nu vrem sa strazi asfaltate. Noi nu vrem incompetenta si vobe in vant si promisiuni desarte! Ca ne-am saturat!", a scris Ciprian Ciucu pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Deaconescu Firea strazi neasfaltate, #Ciucu Firea strazi neasfaltate , #primar Bucuresti
Comentarii