Firea ameninta cu plangeri penale, pentru ca premierul nu-i da banii ceruti: Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea

Vineri, 13 Decembrie 2019, ora 13:31
7126 citiri
Firea ameninta cu plangeri penale, pentru ca premierul nu-i da banii ceruti: Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Gabriela Firea il ameninta pe Ludovic Orban cu plangeri penale dupa ce premierul a anuntat ca nu va da Primariei Capitalei suma ceruta, de 677 de milioane de lei.

"Observ ca domnul Orban recidiveaza. Persista in a transmire, cu ura si incrancenare, informatii eronate despre mine si Primaria Capitalei. Ii atrag atentia domnului prim-ministru ca Bugetul National nu este bugetul lui pe persoana fizica. Sa nu-l confunde cu propriile buzunare. Si sa nu uite ca functiile sunt trecatoare.

In calitate de primar general al Municipiului Bucuresti, sunt obligata de lege si onorata sa ii reprezint pe locuitorii din Capitala", a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Primarul Capitalei a precizat ca a cerut banii pentru a achita serviciile de utilitate publica, absolut necesare cetatenilor.

"In cazul in care Guvernul Orban nu va da curs solicitarii noastre, atunci ii informez ca vom formula plangeri penale pentru abuz in serviciu pe numele domnului prim-ministru si pe numele ministrului Finantelor Publice, precum si pe cele ale functionarilor publici care vor valida un buget ilegal pentru Primaria Capitalei, care va fi pusa in situatia sa nu poata achita subventia la transportul public in comun, energie termica, cheltuielile cu cele 19 spitale, creditele contractate in trecut de alti primari (de dreapta), continuarea investitiilor urgente in infrastructura pentru fluidizarea traficului, deja demarate.

Pentru mine, Ludovic Orban = Liviu Dragnea. Se razbuna pe locuitorii Bucurestiului pentru a lovi politic in persoana primarului general", a adaugat edilul.

Firea il acuza pe Orban ca duce Bucurestiul inspre faliment.

"Nu poti duce intentionat un oras de talia Bucurestiului in faliment doar pentru razbunari politice marunte si pentru a ascunde sub pres incompetenta premierului si a guvernului pe care il conduce", a scris primarul.

Gabriela Firea a dorit sa ii transmite lu Orban ca Primaria Municipiului Bucuresti "este singura din tara care, prin efectul legii, nu colecteaza taxe si impozite locale si ne finantam doar din procentul pe impozitul pe venitul global colectat de Ministerul de Finante, din banii bucurestenilor. Cerem ce ni se cuvine! Cele 100 de milioane de lei primite de la fostul guvern, din Fondul de rezerva, s-au dus instantaneu la Elcen, pentru plata facturii la termoficare".

Vineri dimineata, cand a anuntat ca nu ofera ajutorul cerut de Primarie, Orban a declarat: "Sa platim noi factura pentru companiile de nababi infiintate de Firea? Nu acceptam asa ceva sub nicio forma".

Gabriela Firea a comentat declaratia premierului.

"Cat priveste infiintarea companiilor municipale, aceasta a fost o necesitate absoluta, pentru a inlatura capusele - unele chiar peneliste -, de la Bugetul Primariei Capitalei.

Prin infiintarea companiilor am facut economii la buget si am lucrat rapid si la preturi corecte pentru cetateni.

Sumele vehiculate ca fiind bugete de 'nabab' de catre domnul Orban nu sunt reale. Ii recomand premierului sa consulte sursele publice de informare, sa ma invite la o audienta pentru a-i dovedi cu documente ca am dreptate si sa nu se mai lase dezinformat de consilieri incapabili sau de titluri toxice de pe retelele de socializare", a notat primarul.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Firea Orban plangere penala, #Firea Orban cearta bani , #primar Bucuresti