Firea cere demisia lui Carmen Dan sau retragerea sprijinului politic acordat de PSD - surse

Sambata, 01 Septembrie 2018, ora 14:09
14409 citiri
Firea cere demisia lui Carmen Dan sau retragerea sprijinului politic acordat de PSD - surse
Foto: Arhiva Hepta.ro

Gabriela Firea ar fi cerut, in sedinta Comitetului Executiv al PSD ce are loc sambata, la Neptun, demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.

Primarul Capitalei ar fi vorbit si de premeditarea si gestionarea defectuoasa a protestului diasporei din Piata Victoriei, din 10 august, transmite Digi 24, argumentand cu faptul ca ministrul de Interne era in concediu, dar a fost si in minister in acelasi timp, pe toata perioada reprimarii protestelor.

Firea a cerut liderilor PSD ca, in cazul in care nu demisioneaza, lui Carmen Dan sa ii fie retras sprijinul politic.

Firea este nemultumita de faptul ca raspunderea pentru interventia brutala a jandarmilor la mitingul din 10 august pare sa fie aruncata pe umerii prefectului Capitalei, Speranta Cliseru, o apropiata a primarului general.

Realitatea TV transmite ca Gabriela Firea a mers chiar mai departe si ar fi amenintat ca isi da demisia, daca nu ii sunt indeplinite solicitarile.

Conform primelor informatii, Carmen Dan ar fi parut surprinsa de acuzatii si solicitarile Gabrielei Firea. Atunci cand a luat cuvantul, Carmen Dan a spus ca in seara protestelor nu a facut altceva decat sa isi faca treaba cat mai bine.

Gabriela Firea si-a exprimat nemultumirea inca de la venirea la reuniunea de la Neptun, atunci cand a fost intrebata de jurnalisti.

"Vreau sa spun cu claritate si argumente in fata colegilor, sa lamurim anumite aspecte si apoi daca se ia vreo decizie, va voi transmite. Sunt si lucruri bune si mai putin bune si toate trebuie tratate cu maxima sinceritate, cu gandul ca avem mare responsabilitate ca politicieni. Daca nu mai avem legatura cu romanii, fiecare avem o problema in parte", a spus Gabriela Firea, la intrarea la CEx.

In plus, ea a mentionat ca si la sedinta informala de vineri, cu Liviu Dragnea, s-au discutat anumite aspecte, dar ca "s-a cazut de acord sa avem un cadru formalizat, sa fie toti colegii, sa discutam impreuna. Ma alatur celor care vor sa construiasca ceva".

Iata cum se desfasoara sedinta Comitetului Executiv

Amintim ca in ultimele saptamani s-a discutat despre mai multe nemultumiri ale Gabrielei Firea, inclusiv cele referitoare la faptul ca liderii PSD vor sa o faca tap ispasitor pe Speranta Cliseru, care i-a fost consilier, pentru violentele Jandarmeriei de la protestul din 10 august.

Primarul a fost de mai multe ori intrebat despre ceea ce s-a intamplat, iar in aceasta saptamana, primarul a "profesionalismul" prefectului Capitalei Speranta Cliseru si a spus ca aceasta nu minte.

"Cunosc anumite lucruri, dar nu pot sa le exprim, atunci cand voi putea o voi face. Astept rezultatul anchetei. Pot sa va spun ca in general nu ma inconjor de oameni care mint", a punctat Firea.

Firea a precizat ca Speranta Cliseru nu a informat-o pe ea in legatura cu nimic din cele intamplate in noaptea de 10 august, pentru ca prefectul nu este subordonat Primariei Capitalei, ci Guvernului.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Firea cere demisie Carmen Dan , #primar Bucuresti