Firea cere schimbarea purtatorului de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, dupa ce a sugerat ca e "toapa" cu tupeu

Marti, 16 Mai 2017, ora 18:23
11439 citiri
Firea cere schimbarea purtatorului de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice, dupa ce a sugerat ca e "toapa" cu tupeu
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a transmis, marti, o scrisoare deschisa arhiepiscopului mitropolit de Bucuresti Ioan Robu, prin care ii cere inlocuirea lui Francisc Dobos din functia de purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti, acuzandu-l de "conduita inadecvata pozitiei sale", prin comunicate si prin postarile personale pe retelele de socializare.

"Doresc sa va inaintez pe aceasta cale un protest oficial fata de conduita domnului Francisc Dobos, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti, care si-a permis sa insinueze, atat prin intermediul unor comunicate de presa oficiale, cat si al unor postari in nume personal pe retelele de socializare, ca as servi, in calitate de primar general, anumite grupuri de interese, nenominalizate, fara a aduce vreo dovada in acest sens", se arata in scrisoarea lui Firea adresata Arhiepiscopului mitropolit de Bucuresti, conform News.ro.

Ea mai spune in scrisoare ca Francisc Dobos a folosit un "limbaj trivial" la adresa sa si a raspandit "informatii trunchiate".

"Inca mai nutresc speranta ca aceasta conduita nu este aprobata, sau chiar incurajata de catre Inalt Preasfintia Voastra, drept care va rog sa-l inlocuiti pe dl. Dobos din pozitia de purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice si sa incredintati aceasta misiune unei persoane capabile sa poarte un dialog civilizat cu publicul in general si cu autoritatile in particular, chiar si pe teme considerate sensibile", adauga Firea.

Cum comenteaza Francis Dobos cererea primarului Firea

Francisc Dobos a reactionat pe Facebook la solicitarea primarului general ca el sa fie demis.

"Hopaaa... Ce avem noi aici?! Cred ca doamna primar general si-a dat seama ca a intrecut masura, vineri, 12 mai, somandu-l public pe IPS Ioan Robu si insinuand ca ar servi grupuri de interese. Eu am sarit ca ars aici, pe Facebook, la un asemenea tupeu. Azi, doamna primar, incearca s-o dreaga, cerand demiterea mea. In Biserica Catolica avem o vorba: moare un papa, se alege altul. Oricare ar fi purtatorul de cuvant, pozitia ARCB in cazul Cathedral Plaza ramane neschimbata.

Tin sa precizez, de asemenea, ca in cazul Cathedral Plaza nu este prima persoana care a incercat de-a lungul anilor sa intimideze ARCB, solicitand tacerea Arhiepiscopului Ioan Robu sau a purtatorului de cuvant", a notat Dobos pe Facebook.

De ce a cerut Firea inlocuirea lui Dobos

Purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti a avut, in ultima perioada, postari critice la adresa primarului Capitalei, referitoare la amanarea demolarii cladirii de birouri Cathedral Plaza. Desi acum primarul spune ca Dobos ar fi facut insinuari despre "grupuri de interese, nenominalizate, fara a aduce vreo dovada in acest sens", acesta a inclus in postarea sa de saptamana trecuta si nume si fotografii.

"Din odiseea Cathedral Plaza. Nu pot sa nu remarc ca nasa de nunta a primarului general este nimeni alta decat Daiana Voicu, cea care a construit 'turnul coruptiei', Cathedral Plaza. O fi o pura coincidenta?!", a scris preotul intr-una dintre postarile de pe Facebook, atasand si o fotografie de la nunta primarului general.

Intr-o alta postare, Francisc Dobos a scris: "Apropo, cum se spune in limba romana toapa si tupeu?!".

El a distribuit o stire despre cererea de eliberare a avizului necesar desfiintarii cladirii de birouri Cathedral Plaza pe care Primaria Capitalei a trimis-o la Ministerului Culturii, iar in acelasi timp primarul Capitalei i-a cerut arhiepiscopului Ioan Robu sa nu mai lanseze acuzatii la adresa sa.

Saptamana trecuta, arhiepiscopul romano-catolic de Bucuresti Ioan Robu declara ca, in opinia sa, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, "fuge de obligatia de a da decizia de demolare" in cazul Cathedral Plaza, el explicand ca in aceasta problema nu s-a ajuns la niciun acord. El spunea ca exista o hotarare definitiva de demolare a imobilului, dar ca in aceasta problema nimeni nu vrea sa faca primul pas.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Firea demitere Dobos catolici, #Firea Dobos Biserica Catolica, #Firea cearta Francisc Dobos , #primar Bucuresti