Firea continua razboiul cu Grindeanu, sustinuta de Dragnea

Marti, 06 Iunie 2017, ora 20:04
4190 citiri
Firea continua razboiul cu Grindeanu, sustinuta de Dragnea
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a continuat marti declaratiile dure la adresa premierului Sorin Grindeanu.

"L-am sunat pe domnul presedinte Liviu Dragnea, am vorbit in cursul serii trecute. M-a intrebat si domnia sa ce s-a intamplat, de ce este aceasta situatie tensionata in mass-media si de ce unii dintre colegii nostri au reactionat la cele afirmate de mine. I-am spus si acum domnului presedinte, dupa ce am stabilit, fireste, intalnirea, ca ma bazez pe sprijinul domniei sale pentru ca de fiecare data a fost receptiv la problemele bucurestenilor.

Asa cum stiti, am ajuns primar general pentru ca domnul presedinte Liviu Dragnea m-a propus sa fiu candidat, m-a sustinut in toata aceasta perioada si de asemenea a sustinut toate proiectele pozitive bune pentru bucuresteni. Eu nu am facut altceva decat sa exprim public intr-o emisiune relatia pe care Primaria generala, primariile de sectoare le avem cu reprezentantii Guvernului, unii dintre ei", a spus Gabriela Firea la Parlament.

Ea a precizat ca nu isi permite sa ceara demisia premierului, dar nici nu vrea sa ascunda relatia dintre Executiv si primari.

"Am observat speculatiile ca Gabriela Firea ar fi cerut demisia Guvernului sau demiterea premierului. Nu imi permit sa fac asa ceva, in schimb nici nu imi permit sa tac si sa ascund care este relatia adevarata dintre Guvern si alesii locali ai Municipiului Bucuresti. Tin la aceste proiecte foarte mult. Problema aglomeratiei nu se rezolva nicaieri in lume si nu s-a rezolvat in nicio capitala europeana doar din bugetul local. Intotdeauna au fost masuri guvernamentale care s-au luat pentru rezolvarea problemelor sistemice dintr-o capitala europeana care ne dorim sa fie Bucurestiul", a spus Firea.

Citeste si Firea e dezamagita de Grindeanu: Vrea Centura Capitalei, metrouri, lacuri, baze militare si Guvernul nu i le da

Si Grindeanu a discutat cu Dragnea, dar lui seful PSD i-a inchis gura

La randul sau, Grindeanu a sustinut ca nu exista tensiuni intre el si colegii sai.

"Eu am discutat, inclusiv in aceste zile cu Dragnea, spre deosebire de alti colegi de-ai mei. Lucrurile care pot fi imbunatatit prefer sa le discut si sa le repar in discutii punctuale. Eu zilnic am discutii cu presedinti de consilii judeteni, primari, stiu ca doi dintre colegii mei din guvern, si dl ministru Petcu si domnul Cuc au avut nu una, ci mai multe discutii cu reprezentantii Primariei generale. Pe mine ma intereseaza ca foarte multe lucruri sa se intample in Bucuresti", a spus premierul.

Totusi, el a admis ca in unele ministere este loc e mai bine.

"Sunt ministere unde ritmul poate fi mai accelerat. Am transmis zilele trecute, azi lucruriule pe care le vad a trebui imbunatatite. Sunt lucruri normale, lucram intr-o echipa. Eu imi doresc si dansii isi doresc sa isi imbunatateasca activitatea", a adaugat acesta.

Vezi si Grindeanu raspunde atacurilor lui Firea: Adversarii PSD se afla in afara partidului

Vorbind despre tensiunile dintre Guvern si Primaria Capitalei, Liviu Dragnea a spus, marti, ca l-a rugat pe premierul Sorin Grindeanu sa "se abtina de la declaratii politice", dupa ce acesta a spus ca a fi premier este o "raspundere imensa" si a atras atentia ca adversarii PSD sunt in afara partidului, raspunzand astfel criticilor primarului Gabriela Firea care s-a plans ca relatia Executivului cu administratia locala este "mai proasta" decat pe vremea Cabinetului Ciolos.

"Oamenii nu sunt roboti. Doamna Firea are tot dreptul sa isi exprime punctul de vedere. Doamna Firea vorbeste in numele bucurestenilor. L-am rugat pe premier sa se abtina de la declaratii politice, pentru ca e mai important sa se aplece asupra programului de guvernare", a declarat Liviu Dragnea.

Citeste si Ponta sare in apararea lui Grindeanu in disputa cu Firea: Si Basescu dadea vina pe Guvern cand era primar

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Firea cearta Grindeanu, #Firea reprosuri Guvern , #primar Bucuresti