Firea dezvaluie ca Dragnea si-a dorit mereu sa candideze la presedintia Romaniei si ca sondajele se masluiesc in PSD

Sambata, 10 Noiembrie 2018, ora 22:20
8886 citiri
Firea dezvaluie ca Dragnea si-a dorit mereu sa candideze la presedintia Romaniei si ca sondajele se masluiesc in PSD
Foto: site PSD (Arhiva)

Gabriela Firea a lansat sambata seara atacuri extrem de dure la adresa lui Liviu Dragnea, care, spune ea, si-ar dori anihilarea ei politica si "chiar si fizica" daca s-ar putea, totul doar pentru ca e mai bine cotata in cursa pentru presedintia Romaniei, functie pe care presedintele PSD si-ar fi dorit-o tot timpul in ultimii ani.

Intr-o emisiune la Romania TV, Gabriela Firea a sustinut ca mai multi colegi ar fi prevenit-o ca i se pregateste "mazilirea" din functiile de presedinte interimar la PSD Bucuresti si presedinte la PSD Ilfov, dar si indepartarea ei din functia de primar general printr-o manevra legala: adoptarea unei ordonante de urgenta prin care sectoarele vor deveni un fel de mini-orase, desfiintandu-se astfel de facto Capitala. "Dl Dragnea doreste sa ma anihileze pe mine in totalitate. (...) Daca ar putea, m-ar lichida si fizic", a afirmat Firea.

Citeste mai multe despre: Firea sustine ca Dragnea vrea sa desfiinteze Bucurestiul prin ordonanta de urgenta, transformand sectoarele in orase.

Gabriela Firea a criticat excluderea secretarului general, Marian Neacsu, si a senatorului Adrian Tutuianu, spunand ca sunt oameni devotati partidului, iar daca Liviu Dragnea era "om de stat", ar fi trebuit sa incerce sa inteleaga ce nu merge bine in partid, nu sa ii dea afara pe cei care semnaleaza problemele.

O explicatie pentru sustinerea extraordinara de care Liviu Dragnea se bucura la nivelul conducerii partidului ar fi aceea ca "are oameni peste tot, la conducerea tuturor institutiilor importante din tara, CSM, CCR, Inspectia Judiciara, ANAF, Curtea de Conturi, ANAP, Ministerul de Interne".

"In tot ce inseamna institutii de forta, institutii de control sunt oamenii lui, asa spune domnia sa. Ei fac controale, fac verificari, inventeaza greseli, inventeaza dosare", a enumerat Firea, sustinand ca asa se explica teama liderilor PSD de a iesi din cuvantul lui Liviu Dragnea.

In context, Gabriela Firea a afirmat ca dupa castigarea alegerilor parlamentare de catre PSD, Liviu Dragnea si-a dorit functia de premier, insa legea nu i-a permis (din cauza condamnarii, n.red.).

"Apoi, cea de presedinte al tarii (...) A spus-o de atatea ori ca vrea si noi i-am spus sa candideze ca il sprijinim", a adaugat Gabriela Firea, precizand ca desi nu recunostea public acest lucru, "noua ne spunea foarte clar care e parcursul creionat de domnia sa".

Prin urmare, sustine Firea, orice alt lider al PSD care aparea la televizor si era bine cotat ca incredere din partea populatiei "putea sa devina un adversar" pentru Liviu Dragnea.

"Evident imaginar, nimeni nu a dorit sa ii confiste acest drept de a candida la prezidentiale", a tinut ea sa sublinieze.

Mai mult, Gabriela Firea afirma ca mai mult colegi i-ar fi spus "de nenumarate ori" ca Liviu Dragnea crede ca ea are "un plan ascuns" si ca vrea sa candideze la prezidentiale, acesta fiind in opinia lui si motivul pentru care apare atat de des public.

"Ajunsesem sa ma justific mereu (...) Considera ca am un plan secret, sa ii confisc candidatura (...) Momentul 10 august a fost foarte bine pus la cale de echipa sa de comunicare. Nu intamplator doamna ministru Carmen Dan a virat atentia opiniei publice ca si vinovatie catre prefectul Capitalei, - eu sa decontez politic si prefectul, juridic", a sustinut primarul general.

Gabriela Firea s-a aratat convinsa ca Speranta Cliseru, prefectul Capitalei si o apropiata a ei, "va fi data afara", in locul acesteia urmand sa fie numit cineva agreat de Liviu Dragnea.

Tot legat de candidatul PSD la prezidentiale, Gabriela Firea s-a aratat convinsa ca Liviu Dragnea nu l-ar sustine niciodata pe Calin Popescu Tariceanu, asa cum s-a speculat in presa, si a dezvaluit ca in PSD "se masluiesc sondajele ca sa ajunga la Liviu Dragnea asa cum ii plac".

De altfel, ea a sustinut ca pe unul dintre ultimele sondaje colegul care se ocupa in partid "l-a modificat in calculator", spunand ca nu se poate prezenta cu el asa in fata lui Liviu Dragnea, pentru ca primul loc era ocupat de Klaus Iohannis, urmat de ea si de Tariceanu.

"Pe mine m-au scos, l-au urcat pe 2 pe dl Dragnea, l-au coborat pe Tariceanu", a povestit Gabriela Firea in emisiunea de la Romania TV.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Firea Dragnea candidat presedintie, #Firea Dragnea miting Diaspora , #primar Bucuresti