Firea: Elevii din Bucuresti pot intarzia la ore, marti si miercuri, fara sa li se puna absente

Luni, 16 Ianuarie 2017, ora 12:01
6686 citiri
Firea: Elevii din Bucuresti pot intarzia la ore, marti si miercuri, fara sa li se puna absente
Foto: Ziare.com

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat luni ca elevii vor putea ajunge la scoala, marti si miercuri, pana la ora 09:30 fara sa li se puna absente.

Firea a anuntat asta in cursul diminetii, in cadrul Comandamentului de iarna, precizand ca decizia a fost luata dupa consultari cu Inspectoratul Scolar General.

Vineri, social-democrata spusese ca scolile din Bucuresti se deschid luni, pentru prima oara in acest an, dar ca este posibil sa fie inchise din nou in functie de vreme.

Meteorologii au prognozat ninsori slabe pentru Bucuresti, luni noaptea si marti, astfel ca primarul general a anuntat mai multe masuri preventive.

Tot luni, Administratia Nationala de Meteorologie a emis un cod galben de vant puternic si ninsori valabil pana marti, pentru judetele Caras-Severin, Mehedinti, Calarasi si Constanta.

De asemenea, de luni seara pana miercuri seara va fi in vigoare o informare meteorologica de ninsori slabe si intensificari ale vantului in Banat, Oltenia, Dobrogea si jumatatea de sud a Munteniei, inclusiv in Bucuresti.

Firea anunta plombarea asfaltului in miez de iarna

In cadrul Comandamentului de iarna, Firea a mai anuntat ca toate masinile care vor bloca mijloacele de transport in comun si prima banda vor fi ridicate.

"Este foarte rau ca azi-dimineata cei care au constatat ca un autoturism care blochaza linia de troleibuz 70 nu au actionat. Se putea actiona imediat, energic, venea platforma, ridica masina, si o duceau intr-o zona in care nu blocheaza pe nimeni.

Ce sa spun despre proprietarii acestor masini? Inteleg ca este iarna, dar nu poti sa blochezi accesul cetatenilor la mijloacele de transport in comun", a precizat primarul.

De asemenea, acesta a cerut operatorilor de salubritate sa curete in intregime banda intai de circulatie, "cat timp inca nu ninge": "Sa profitam de ziua de astazi, in care nu avem precipitatii".

In plus, Gabriela Firea a anuntat ca, dupa curatarea strazilor, se va tece la plombarea gropilor din asfalt, formate din cuaza actiunilor de deszapezire.

"Prioritate, dupa ce se inlatura stratul de zapada, este sa se treaca la repararea asfaltului", a subliniat primarul.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Firea elevi intarzie ore, #Firea plombare strazi, #Firea deszapezire Bucuresti, #elevi intors ore Bucuresti , #primar Bucuresti