Firea face plangere penala dupa ce un mesaj fals despre furtuna a fost distribuit pe retelele de socializare

Miercuri, 20 Septembrie 2017, ora 16:44
9327 citiri
Firea face plangere penala dupa ce un mesaj fals despre furtuna a fost distribuit pe retelele de socializare
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, a anuntat ca va face plangere penala dupa ce pe retelele de socializare a fost distribuit un mesaj fals referitor la faptul ca autoritatile ar ascunde cat de puternica ar urma sa fie furtuna de miercuri seara.

"S-a propagat pe retelele de socializare un mesaj care transmite informatii false, toxice, neadevarate potrivit carora eu sau institutia Primariei Generale tainuim informatii foarte utile bucurestenilor in sensul in care fenomenele meteo ar fi mult mai grave decat s-a anuntat.

Vreau sa ii rog pe bucuresteni sa se informeze doar din surse oficiale. Sa nu dea crezare acestor mesaje toxice. Voi face plangere penala impotriva celor au distribuit aceste mesaje", a spus Gabriela Firea.

Primarul a precizat ca bucurestenii nu au niciun motiv sa aiba o stare de neliniste sau sa considere ca nu li se ofera toate informatiile.

"Avem informatii de la ANM care arata codul galben de vijelie se mentine. Nu sunt elemente ca sa se treaca la codul portocaliu", a spus Firea, care a precizat ca in Bucuresti vantul va sufla cu 55-65 de km/h si adaugand ca, duminica seara, la Timisoara vantul a suflat cu peste 100 de km pe ora.

"Resping toate aceste informatii false, toxice care se raspandesc in mediul online. Ii rog pe bucuresteni sa nu mai raspandeasca. Am dispus un audit informatic si sa vedem care este sursa", a spus primarul general.

Aceasta a precizat ca miercuri seara vor fi cateva cartiere mai afectate de furtuna, amintind de Baneasa, Colentina, Andronache, Tei, Drumul Taberei, Salaj, Rahova, Ferentari si 13 septembrie.

Reactia Gabrielei Firea vine dupa ce in mediul online si pe telefoanele mobile a circulat miercuri dupa-amiaza urmatorul mesaj: "Buna! Am o cunostinta care lucreaza direct cu Firea in PMB si m-a avertizat acum ca nu se doreste crearea de panica, dar situatia ciclonului e mult mai grava decat s-a anuntat oficial. Maxim la ora 17.00 sa fim adapostiti si masinile parcate corespunzator sa nu fie expuse la caderi de copaci sau acoperisuri. E neoficial. Anunta si tu pe cine poti".

Amintim ca pentru Bucuresti miercuri seara va fi in vigoare un cod galben de vijelii, iar intervalul critic pentru Bucuresti va fi de miercuri de la ora 20:00 pana joi, la ora la 03:00 dimineata.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Gabriela Firea plangere penala furtuna, #mesaj fals furtuna Bucuresti , #primar Bucuresti