Firea il acuza pe Dragnea de abuz de putere si ii cere sa dea dovada de barbatie

Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 19:14
4731 citiri
Firea il acuza pe Dragnea de abuz de putere si ii cere sa dea dovada de barbatie
Foto: Arhiva Ziare.com

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a revenit luni seara cu declaratiile contondente referitoare la Liviu Dragnea, pe care il acuza de abuz de putere si il invita sa dea dovada de barbatie, recunoscand ca a avut o intalnire cu edilii de sector in care a propus sa dea o ordonanta de urgenta ca sa divida Bucurestiul in cele 6 sectoare, care sa devina orase separate.

Intr-o declaratie de presa de la sediul PMB, Firea a continuat linia de atac la adresa sefului de partid, pe care a deschis-o sambata seara.

"Ma asteptam la mai multa barbatie politica si sa recunoasca faptul ca a avut o intalnire cu domnii primari de sectoare, la care nu a fost invitat primarul general, ales de bucuresteni", a subliniat Firea, care a sustinut ca reactia de azi a lui Liviu Dragnea la aceste acuzatii a dus totul in derizoriu.

Totusi, ea a subliniat ca Dragnea nu a negat ca ar fi avut loc discutia.

Vezi si prima reactie a lui Liviu Dragnea dupa ce Firea l-a acuzat ca va desfiinta Bucurestiul prin OUG. "Fiind vorba despre o enormitate, eu chiar nu comentez enormitati", a afirmat Dragnea.

In replica, Firea ii da un sfat lui Liviu Dragnea: Atunci cand ia decizii foarte importante legate de organizarea administrativa si de bugetul Capitalei, locuitorii Bucurestiului sa fie chemati la referendum pentru a fi consultati.

"Sa fie intrebati daca sunt de acord sa li se taie din patrimoniu", a spus Firea.

Pe de alta parte, edilul este de acord ca sectoarele Capitalei sunt dezvoltate inegal, dar sustine ca asta nu din vina primarilor generali.

De altfel, Firea i-a rugat pe fostii primari ai Capitalei sa "iasa public" si sa spuna daca ei au blocat dezvoltarea sectoarelor. Tot ea a spus insa si cine este vinovat de subdezvoltarea unor sectoare: "primarii incompetenti" de sector.

"A veni acum intr-o intalnire cu cativa domni primari de sectoare, a vorbi despre bucuresteni, despre bani, despre buget, despre atributii, fara primarul general si fara consultare publica, consider ca e un abuz de putere al domnului Dragnea", a acuzat Firea, care s-a aratat de cateva ori deranjata de faptul ca nu a fost invitata la aceasta reuniune.

"Rolul Primariei Capitalei este major, nu este unul decorativ, asa cum doreste dl Dragnea sa o transforme. Primaria Capitalei achita factura pentru toate serviciile de utilitate publica, pentru transportul public in comun, unde plateste subventia, altfel pretul ar fi foarte ridicat, pentru apa calda si caldura, pentru sanatate - avem 19 spitale in administrare, 100 de milioane de euro doar in acest an achitate -, pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic, pentru dezvoltarea sistemului educativ, pentru supralargirea unor bulevarde, managementul traficului, infrastructura", a insiruit Firea responsabilitatile PMB.

Apoi, l-a intrebat indirect pe Liviu Dragnea cum ar putea sa imparta aceste atributii catre sectoare.

Citeste mai multe despre acest subiect:

    Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
    Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
    Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
    Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
    Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
    Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
    #Firea Dragnea abuz de putere , #primar Bucuresti