Firea isi asuma postarea in care ataca asociatia ''Daruieste viata''. Oana Gheorghiu: Ne-a facut ciuma roz sau alba

Marti, 29 Octombrie 2019, ora 23:15
15613 citiri
Firea isi asuma postarea in care ataca asociatia ''Daruieste viata''. Oana Gheorghiu: Ne-a facut ciuma roz sau alba
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, si-a asumat, marti seara, postarea si mesajul referitoare la asociatia "Daruieste viata", care construieste primul Spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania.

Este vorba despre o postare adusa in atentia publica de Oana Gheorghiu, una dintre cele doua fondatoare ale asociatiei, publicata pe un cont de Facebook al Gabrielei Firea, insa nu cel oficial.

Primarul a recunoscut, in cadrul unei emisiuni la Digi24, ca acel cont de Facebook ii apartine, dar si ca isi asuma mesajul postarii.

Intrebata de ce a distribuit fotografia, Firea a replicat: "Este interzis like-ul sau share-ul pe Facebook? Chiar dumneavoastra militati pentru libera exprimare... pentru diversitate".

Intrebata daca isi asuma mesajul, ea a raspuns: "O postare share-uita miercurea trecuta, care nu a suparat pe nimeni, si brusc aseara (...) s-a indignat lumea ca la un semn. Dupa sase zile, repet, dupa sase zile! Deci mie asta imi da foarte mult de gandit si de banuit ca a fost o comanda in ceea ce ma priveste", a acuzat Gabriela Firea.

"Imi pare rau de ipocrizia care se manifesta. Pentru ca brusc, doar in legatura cu mine, exista foarte multa pudibonderie. Sa stiti ca si eu am copii. (...) Ce ma deranjeaza este manipularea si ipocrizia si faptul ca o anumita persoana isi face campanie electorala pentru alegerile locale de la anul transmitand informatii partiale, ca sa nu spun eronate (...)", a completat ea, potrivit Digi24.

Firea a facut referire la Vlad Voiculescu, care este candidatul PLUS la Primaria Generala, la alegerile de anul viitor.

Primarul a mai spus ca terenul pe care este construit spitalul privat este al Primariei si valoreaza un milion de euro, astfel ca si Gabriela Firea, ca primar general, are o contributie...

"Nu-mi plac omisiunile grave. Eu nu aveam cum sa aduc jigniri contributorilor, sponsorilor acestui spital, pentru ca si eu, ca primar general, am o contributie (...) in construirea acestui spital - asa cum se spune, din fonduri exclusiv private - contributie despre care nu vorbeste absolut nimeni, poate nu intamplator. (...) Acest spital se construieste - si foarte bine ca se construieste si voi sprijini cu tot ceea ce pot si personal, si ca primar general - acest spital se construieste pe proprietatea Municipiului Bucuresti, pe proprietatea Primariei Capitalei, pe un teren valoros - in jur de un milion de euro.

(...) Niciodata nu am facut tapaj sa spun: stiti, nu va suparati, spuneti dvs ca este un spital construit exclusiv din fonduri private, dar uitati de contributia majora a Primariei Capitalei, si anume prin punerea la dispozitie a acestui teren extrem de valoros", a mai afirmat Gabriela Firea.

In plus, primarul s-a mai referit la cei care construiesc spitalul cu "ciuma roz sau alba".

" (...) Primarul general infierat aseara pe Facebook, fara sa faca tapaj, ca nu m-ati auzit spunand vreodata acest lucru, in 2017 ruga Consiliul General sa adopte un proiect de hotarare prin care se elibera acel teren din curtea spitalului Budimex, pentru ca acolo erau mai multe, cum ar fi: statie de oxigen, rampa de acces s.a.m.d.

Eu, cu semnatura mea, imi recunosc semnatura, am rugat Consiliul General sa elibereze acel teren in vederea construirii acestui spital si acest proiect a fost votat de catre toti consilierii PSD si ALDE. Ca noua ni se spune ciuma rosie, iar ei sunt ciuma... nu stiu, de alta culoare, roz sau alba", a mai spus, printre altele, aceasta.

Declaratiile edilului vin in conditiile in care, luni, Oana Gheorghiu a criticat dur o postare de pe Facebook a primarului general.

"Astia cacare face ei un spital vrea sa doneze Pintea un aparat da radioterapie! Da ce? Luati unu din aia 35 da milioane euroi donati! Nu asa ati macanit la teveu, caca luati voi?

Sa dea la saraci Pintea!

Da' mai stati putin caca vine Vladut regele medicamentelor si va da el din aia 15 milioane da la PLUS scuzi de la Magicacamp!

#marscumanipularile", este mesajul din poza distribuita pe acest cont atribuit Gabrielei Firea, dar despre care nu putem sti sigur ca ii apartine.

Sorina Pintea este ministrul demis al Sanatatii, iar acel "Vladut" din postare este Vlad Voiculescu, fost ministru al Sanatatii in Guvernul Ciolos.

Detalii - Fondatoarele asociatiei ''Daruieste viata'' acuza o postare atribuita Gabrielei Firea: Ce fel de om trebuie sa fii sa-ti bati joc de implicarea oamenilor si de cauza copiilor bolnavi de cancer?

Reactii si mai dure

Dupa declaratiile primarului general din cadrul emisiunii, cele doua fondatoare ale asociatiei au criticat-o si mai dur pe Gabriela Firea.

"Doamna Firea a recunoscut acea mizerie de postare in care isi bate joc de noi, de proiectul si sustinatorii nostri. Doamna Firea ne-a facut 'ciuma roz sau alba'. Doamna Firea incearca o marsava manipulare, sustinand ca eu si Carmen Uscatu suntem doar niste marionete ale lui Vlad Voiculescu

Doamna Firea a lansat un atac mizerabil la munca si reputatia noastra. Va trebui sa dovedeasca spusele, caci 10 ani de munca si lupta pentru sansele la viata ale copiilor bolnavi de cancer nu merita a fi terfeliti in acest fel", a scris pe Facebook Oana Gheorghiu.

La randul sau, Carmen Uscatu a precizat ca nu a urmarit-o pe Gabriela Firea la televizor, insa in timpul emisiunii a tot fost sunata, prietenii ei fiind "oripilati".

De asemenea, Uscatu a subliniat ca organizatia "cauta avocat".

"Nu pot sa privesc un om care minte fara sa reactionez. Daca nu sunt fata in fata cu el pentru mine e foarte greu.

Nu am putut sa o privesc pe Gabriela Firea in seara asta la Digi24.

Tot timpul insa am primit sms uri, mesaje pe FB, whatsup, telefoane. Prietenii mei erau oripilati.

Da, e oribil.

Dar mult mai oribila e umilinta SI DUREREA pe care o traiesc parintii ce nu isi pot salva copiii.

Pentru ca din cauza acestor incompetenti nu exista medicamente, nu exista spitale, ne-au plecat doctorii si asistentele.

Noi mergem mai departe.

Si da, cautam avocati!

Iar cu banii castigati din proces vom mai face ceva pentru copiii nostri", a consemnat aceasta pe contul sau de Facebook.

Reactia lui Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a reactionat si el, in mediul online, la declaratiile primarului general. Iata ce a scris fostul ministru al Sanatatii pe Facebook:

"Gabriela Firea, vorbind despre sine la persoana a treia, ne spune ca de fapt toata lumea ar trebui sa ii fie recunoscatoare pentru ca dansa, Primar General Gabrielei Firea, a fost de acord ca spitalul pentru copiii bolnavi cu cancer sa fie construit de Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu.

Doamna primar acuza apoi ca "uitati de contributia primariei". In 2017, chiar dansa, in marinimia sa de Pimar General si pesedist pe deasupra - deci stapan absolut, a fost de acord ca pe acel teren, unde inainte ne spune ca era si sera si statie de gaz si nu stiu ce ateliere, sa apara acest spital care acum atat de tare o incurca. Ne spune si ca valoreaza 1 milion de euro.

Redau aici doar trei replici:

Gabriela FIREA: sa se aminteasca public contributia Primariei Capitalei.

Cosmin PRELIPCEANU: este contributia bucurestenilor

Gabriela FIREA: bucurestenii nu puteau nici sa fi vrut".

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#Firea spital copii cancer , #primar Bucuresti