Firea pierde majoritatea in Consiliul General al Capitalei. Viceprimarul Badulescu acuza hartuirea si nebunia din PSD

Luni, 22 Octombrie 2018, ora 10:12
13259 citiri
Firea pierde majoritatea in Consiliul General al Capitalei. Viceprimarul Badulescu acuza hartuirea si nebunia din PSD
Foto: Arhiva Ziare.com

Gabriela Firea pierde din sustinerea din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa ce patru consilieri PSD au fost dati afara din partid. Consilierul general PNL Ciprian Ciucu sustine ca in acest fel Firea pierde chiar majoritatea din CGMB.

Conform paginii de Facebook PSD Sector 5, consilierii generali PSD Florea Ancuta Doina, Pavel Marius Adrian, Sandulescu Nina si Suhan Valeriu Nicolae au fost dati afara din partid pe motiv ca ar fi votat impotriva unor proiecte care i-ar fi ajutat pe locuitorii acestui sector.

"In sedintele succesive din 19.10.2018, Biroul Permanent si Comitetul Executiv al PSD Sector 5 au aprobat, in unanimitate, excluderea din partid a membrilor Florea Ancuta Doina, Pavel Marius Adrian, Sandulescu Nina si Suhan Valeriu Nicolae, pentru voturi repetate impotriva intereselor legitime ale cetatenilor Sectorului 5, care i-au trimis sa ii reprezinte in Consiliul General al Municipiului Bucuresti", arata sursa citata.

Conform legii, daca un consilier este exclus din partid, isi pierde locul in Consiliul Local sau General si postul sau va fi luat de urmatorul de pe listele de la alegeri.

Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a comentat acest fapt, luni dimineata, sustinand ca in acest fel Gabriela Firea pierde majoritatea din CGMB.

"Firea pierde majoritatea in Consiliul General. Daniel Florea, seful PSD Sector 5 si primar de sector, a exclus din PSD patru membri ai Consiliului General, toti de la el din sector. Retragandu-li-se sprjinul, isi pierd si posturile de consilieri generali.

BUUUN! Dar de ce ne-ar interesa pe noi? Pentru ca, din acest moment, pentru o perioada, depinde cat de repede se vor misca pesedistii proFirea si cine urmeaza pe lista, Firea a pierdut majoritatea in CGMB.

Nici chiar PMP nu le va mai putea pazi voturile. Daca Firea se bucura de antipatia a inca unui sef PSD din Bucuresti, va ramane fara majoritate, iar noi vom avea sansa sa dregem o parte din stricaciunile pe care le-a facut", a transmis Ciucu pe Facebook.

UPDATE Viceprimarul Capitalei, Aurelian Badulescu, a declarat ca excluderea celor patru trebuie validata de organizatia PSD Bucuresti.

"Aceasta excludere va trebui validata de organizatia Municipiului Bucuresti. Pana in acest moment, PSD Sector 5 nu a inaintat documentul pe care presedinele PSD Sector 5, respectiv primarul Daniel Florea, l-a prezentat in media. Acum, eu nu am de unde sa stiu ce va face in intelepciunea ei Organizatia Municipiului Bucuresti, si nu pot sa anticipez o situatie care nu imi este opozabila", a precizat Aurelian Badulescu, pentru Mediafax.

Decizia se incadreaza in "acelasi siaj de hartuire si de nebunie care este in mintea unora din PSD", sustine Badulescu, lasand sa se inteleaga faptul ca cea hartuita este Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

Amintim ca saptamana trecuta mai multe proiecte importante ale Gabrielei Firea nu au fost votate de consilieri. Nici macar rectificarea bugetara dorita de Firea nu a trecut de Consiliu. De asemenea, si proiectul de hotarare prin care Primaria Capitalei ar fi decontat combustibilul folosit de cetateni pana la valoarea de 500 de lei pe luna daca mai multe persoane merg in comun cu un autoturism a fost respins.

Dupa sedinta, Gabriela Firea a declarat ca proiectele din cadrul CGMB nu sunt votate din cauza unor "jocuri de culise" instrumentate de catre Liviu Dragnea si fostul presedinte Traian Basescu.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Firea pierde majoritatea Consiliu, #Firea pierde majoritatea CGMB , #primar Bucuresti