Firea promite ca liniile a 3 tramvaie vor avea culoar unic in acest an si vrea ca autobuzele si biciclistii sa circule pe ele

Miercuri, 03 Ianuarie 2018, ora 16:32
3635 citiri
Firea promite ca liniile a 3 tramvaie vor avea culoar unic in acest an si vrea ca autobuzele si biciclistii sa circule pe ele
Foto: Arhiva Ziare.com

Liniile tramvaielor 16, 1 si 32 vor avea culoar unic in acest an, a declarat miercuri primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Aceasta sustine ca va continua aplicarea proiectului "in vederea fluidizarii circulatiei in Bucuresti". In luna mai a anului trecut strategia a fost testata pentru cateva ore, timp in care s-a creat haos in traficul din Bucuresti.

"Vom continua acest program de culoar unic pe linia de tramvai pentru liniile 16, 1 si 32. Asteptam modificarea de catre Guvern a Codului rutier, astfel incat autobuzele sa poata circula pe liniile de tramvai. Am observat ca in mai multe capitale europene se foloseste cu succes aceasta modalitate prin care, acolo unde configuratia liniei de tramvai permite, sa poata sa patrunda autobuzul, de asemenea microbuzele si salvarile.

Studiem acum, din punct de vedere al sigurantei cetatenilor, si posibilitatea intrarii biciclistilor pe culoarul unic al tramvaiului. Speram ca in cel mai scurt timp, deja am trimis documentatia catre Ministerul de Interne si doamna ministru personal ne-a promis ca ne sprijina, deoarece este un proiect foarte bun pentru Capitala si ar fluidiza foarte multe circulatia", a precizat Firea la un comandament privind masurile de fluidizare a circulatiei.

Intentia primarului Capitalei de a crea culoar unic pentru mijloace de transport in comun nu este noua. Firea dorea sa aplice sistemul inca din primavara lui 2017, dar au oprit-o rezultatele catastrofale obtinute in urma testarii programului pe o portiune din Soseaua Bucuresti - Ploiesti, pe sensul de intrare in Capitala dinspre DN 1.

Alte masuri pentru fluidizarea traficului in Capitala

Gabriela Firea a anuntat ca alte masuri pentru fluidizarea traficului sunt extinderea si supralargirea pasajelor: Ghencea - Domnesti, Doamna Ghica cu Colentina, Petricani - Bucuresti Nord, Andronache - CF Bucuresti - Constanta, acces Henri Coanda si CF Pod Constanta pe soseaua Bucurestii Noi - Chitila.

De asemenea, vor continua lucrarile la pasajul Ciurel plus extindere - penetratie pana la A1, extindere soseaua Fabrica de Glucoza, Parc&Ride Cora- Pantelimon, pasaj Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, a informat primarul Capitalei.

Firea a adaugat ca va fi demarata constructia de parcari subterane si supraterane, in paralel cu taxarea domeniului public, "o masura luata in toate capitalele europene, cu efecte benefice asupra descongestionarii traficului rutier".

"In acest moment, chiar si acolo unde exista parcare subterana sau supraterana publica sau privata, cetatenii prefera sa parcheze pe domeniul public, de obicei pe banda I, contribuind la blocarea circulatiei, ceea ce nu se mai intampla in nicio capitala europeana. Acolo unde sunt parcari, acestea sa fie folosite, iar masinile sa nu mai fie lasate abandonate pur si simplu pe banda intii sau de multe ori chiar pe trotuar", a mentionat primarul Capitalei.

In acest an ar urma sa fie lansate licitatii pentru atribuire prin concesionare a realizarii urmatoarelor parcari: Edgar Quinet, trei niveluri - 380 de locuri, parcare subterana Piata Dorobanti - doua niveluri, 254 de locuri, parcaj subteran Gara de Nord.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#culoar unic trafic Gabriela Firea, #blocaj trafic Bucuresti Gabriela Firea, #proiecte fluidizare trafic Gabriela Firea , #primar Bucuresti
Comentarii
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Un nou episod din serialul "Firea promite..." !