Firea, scrisoare catre bucuresteni: Capitalei i se taie 25% din buget. Dragnea ii uraste pe cetateni

Sambata, 02 Februarie 2019, ora 17:28
16070 citiri
Firea, scrisoare catre bucuresteni: Capitalei i se taie 25% din buget. Dragnea ii uraste pe cetateni
Foto: Arhiva Ziare.com

Gabriela Firea a transmis o scrisoare bucurestenilor in care anunta ca prin proiectul de buget pe 2019, Primariei i se taie 25% din buget, adica 180 de milioane euro, subliniind ca este dovada ca Liviu Dragnea ii uraste pe cetateni. Firea a facut un apel la Tariceanu sa nu se lase mintit de "planse cu cifre manipulate dar frumos colorate aduse de Dragnea".

"Cu toata responsabilitatea, va aduc la cunostinta ca, prin Proiectul Legii Bugetului, publicat pe site de Ministerul de Finante, Capitalei Romaniei i se taie 180 milioane de euro, adica aproape 25% din buget! Trag concluzia ca Dl Dragnea, cel care conduce de facto guvernul, ii uraste pe bucuresteni. Niciodata un om politic nu a fost atat de inversunat la adresa bucurestenilor si, totodata, la adresa locuitorilor municipiilor din tara. Pentru ca tuturor oraselor si chiar comunelor, guvernul Dragnea cu o mana le-a dat, si cu doua-trei le-a luat", a scris Gabriela Firea, in scrisoarea adresata bucurestenilor si transmisa presei.

Primarul general mai precizeaza in scrisoare ca i s-a motivat ca s-au taiat bani multi de la Primaria Capitalei, pentru a fi alocati la sectoare.

"Dl Dragnea nu vrea decat sa provoace haos in Capitala si sa ne invrajbeasca. Atat Primaria Capitalei, cat si cele de sector, au nevoie de finantare, pentru ca indeplinesc atributii diferite. In mintea Domnului Dragnea, este bine sa tai de la transport, sa dai bani la salubritate.

Dar sa ne intoarcem la realitate: cetatenii au nevoie si de autobuze, si de curatenie, si de reparatii la strazi, de sanatate, educatie, parcuri etc. Nu cersim nimic de la guvern. Sunt banii din impozitul pe venit obtinuti in Bucuresti. Deci, sunt banii nostri, nu ai Domnului Dragnea", mai spune edilul.

In sursa citata se mai precizeaza ca cetatenii vor fi direct prejudiciati, pentru ca sectoarele nu au competente prin lege sa achite facturile pentru: transport public in comun, termoficare, 20 de spitale la care vin bolnavi din toata tara, iluminat public, mari lucrari de infrastructura.

"Un om politic care izoleaza tara, distruge partidul, ii sacrifica pe oameni, pentru ca sa-si atinga scopurile, ii invrajbeste pe colegi unii impotriva celorlalti, manipuleaza si distorsioneaza realitatea. Sunt convinsa ca, din ce in ce mai multi romani, il evalueaza la adevarata dimensiune distructiva si ii vor arata prin vot opinia lor.

Bucurestenii trebuie sa stie ca anul acesta vom avea cu aproape 25% mai putin in toate domeniile, vom resimti o criza acuta, si toate acestea in timp ce presedintele PSD se lauda cu crestere economica si rezultate deosebite in economie. Se mandreste ca a marit pensii si salarii, de parca le plateste din contul lui personal. Eram si eu prezenta, si alti multi colegi de buna credinta, cand am decis impreuna masurile importante din Programul de guvernare", mai scrie Firea.

Primarul anunta ca va instiinta toate grupurile parlamentare in legatura cu "pericolul care se abate asupra Bucurestiului".

"Sper sa mi se alature si ceilalti primari din tara, care ii reprezinta cu cinste pe cetateni, si nu accepta senin ghilotina Dlui Dragnea, care ii pedepseste pe romani. (...) Le transmit rugamintea atat partenerilor de guvernare, domnului Presedinte Tariceanu, cat si colegilor din Comitetul Executiv al PSD, sa nu se lase mintiti inca o data de plansele cu cifre manipulate dar frumos colorate aduse de Dl Dragnea in sedinta, prin care ii va minti ca bugetul este roz. Vor avea de suferit cetatenii din intreaga tara, se vor bloca sau incetini majoritatea proiectelor de investitii, iar Dl Dragnea va continua sa spuna, in ciuda evidentei, ca totul este bine si frumos", mai transmite Gabriela Firea bucurestenilor.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu, propunerea PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, a ajuns la Guvern pentru a discuta cu liderii coaliției. Ședințe la PNL și PSD București
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial drept candidat al celor două partide la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Firea scrisoare bucuresteni , #primar Bucuresti