Ziare.com

Firea si-a pus in gand sa recupereze parcurile si locurile de joaca retrocedate in ultimii 16 ani - Iata situatia pe sectoare

Luni, 03 Aprilie 2017, ora 10:42

   

Firea si-a pus in gand sa recupereze parcurile si locurile de joaca retrocedate in ultimii 16 ani - Iata situatia pe sectoare
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea sa recupereze parcurile, spatiile verzi sau terenurile pe care sunt amenajate locuri de joaca si care au fost retrocedate in ultimii 16 ani.

In acest sens, primarul va constitui un grup de lucru care sa identifice solutiile legale pentru a putea recupera aceste terenuri, potrivit unui comunicat remis, luni, Ziare.com.

Firea a solicitat directiilor de specialitate din Primaria Capitalei sa centralizeze datele privind terenurile cu destinatia de spatiu verde sau amenajate ca locuri de joaca care au fost retrocedate, fie pe cale administrativa, fie prin hotarari ale instantelor de judecata.

"Din datele pe care le detinem pana in prezent, in perioada 2001 - 2013, vechile administratii ale Bucurestiului au retrocedat, fie pe cale administrativa, fie prin hotarari ale instantei, nu mai putin de 36 ha de teren in parcuri. Nu contest ca vechii proprietari au avut dreptul legal sa-si recupereze bunurile confiscate in perioada comunista, insa imi doresc sa gasim o formula legala, fara a leza dreptul proprietarilor, de a recupera in folosul bucurestenilor aceste suprafete de teren.

Alte 23,5 ha reprezentand spatii verzi si terenuri pe care sunt amenajate locuri de joacaa u fost restituite conform legilor proprietatilor, in perioada 2001-2017. Voi solicita primarilor celor sase sectoare o situatie centralizata privind spatiile verzi si terenurile pe care au fost amenajate locuri de joaca si care, ulterior amenjarii, au devenit proprietate privata prin retrocedare", a declarat Firea.

Citeste si Protest al copiilor fata de demolarea unui loc de joaca din Sectorul 3: Cum le raspunde primarul Negoita

Firea transmite ca isi doreste sa mentina spatiile verzi si locurile de joaca, in beneficiul cetatenilor.

In plus, spune ea, Bucurestiul trebuie sa aiba mai mult spatiu verde.

"Bucurestiul trebuie sa se alinieze celorlalte capitale europene, sa se apropie cat mai mult de limita impusa de Uniunea Europeana de 26 mp spatii verzi pe cap de locuitor. Cred ca impreuna cu echipa mea si cu sustinerea bucurestenilor, vom creste aceasta suprafata de spatiu verde si vom duce si acest proiect la bun sfarsit", a mentionat edilul.

In comunicat se precizeaza ca Bucurestiul este unul dintre orasele europene cu putine spatii verzi pe cap de locuitor si anume 23,21 mp fata de limita impusa de legislatia romaneasca si europeana, de 26 mp.

Situatia pe sectoare in ceea ce priveste retrocedarile in parcuri se prezinta astfel:

In Sectorul 1 a fost restituita in natura o suprafata de 32.978 mp (Parc Herastrau - 226.778 mp; Parc Bordei - 5.000 mp; Parcul Clucerului - 1.200 mp) ;
In Sectorul 2 a fost restituita suprafata de 102.819,67 mp (Parcul Circului- 9.126,14 mp; Parcul Verdi - 56.595,6 mp; Parcul Plumbuita - 37.097,93 mp) ;
In Sectorul 3 a fost restituta suprafata de 125.440,62 mp (Parcul Alexandru Ioan Cuza - fosta sectiune din Parcul Titan - 122.526,62 mp; Parcul Garleanu este suprafata de spatiu verde amenajat in ultimii ani de Primaria Sectorului 3)

Citeste si Fata nevazuta a parcului IOR - Slalom printre gunoaie, focare de infectie, pet-uri si prezervative

In Sectorul 4 a fost restituta in natura suprafata de 75.535,95 mp (Parcul Tineretului) ;
In Sectorul 5 a fost restituta in natura o suprafata de 3.243,89 mp (Parcul Izvor - parculCosbuc- 98 mp; Parcul Sebastian - 3.145,89mp) ;
In Sectorul 6 a fost restituita in natura o suprafatade 651,83 (Parcul Grozavesti).

Situatia pe sectoare estimativa in ceea ce priveste spatiile verzi/locurile de joaca retrocedate conform Dispozitiilor de retrocedare se prezinta astfel:

In Sectorul 1 a fost retrocedata in natura o suprafata de 2.123,03 mp.
In Sectorul 2 a fost retrocedata in natura o suprafata de 13.276,64 mp.
In Sectorul 3 a fost retrocedata in natura o suprafata de 165.688,43 mp.
In Sectorul 4 a fost retrocedata in natura o suprafata de 40.220,49 mp.
In Sectorul5 a fost retrocedata in natura o suprafata de 2.760,56 mp.
In Sectorul 6a fost retrocedata in natura o suprafata de 11.155,74 mp.

A.G.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3192 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Inventii le fac cei care nu stiu ca un anumit lucru nu se poate face

Doamna Firea cauta doar un motiv sa mai plateasca din banii primariei sume considerabile pentru recuperarea unor spatii verzi, probabil trebuie incasate comisioane consistente de la cineva!

 

la multe betoane stimati bucuresteni...

bataia zilnica pentru locul de parcare.chinul zilnic sa ajungi la munca si totul pentru ce....cativa euro in plus la salariu.nu as trai in bucurestiul de azi nici cinci minunte pentru tot aurul din lume.betoane si iar betoane.plus stresul zilnic de a supravietui.
la buna vedere romani.doamne dale mintea de pe urma.

 

Toate spatiile verzi din municipiul Bucuresti trebuiesc expropriate

Pentru cauza de utilitate publica! E neconstitutional sa ingradesti exercitarea dreptului de proprietate, insa este perfect legal si constitutional sa declari TOATE spatiile verzi de utilitate publica! Retrocedarea "in natura" a acestora trebuia oprita in mod expres prin lege!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor