Firea sustine ca scandalul apei cu clor ar fi o conspiratie impotriva ei: A aparut cand eram in disputa cu Dragnea

Marti, 05 Februarie 2019, ora 10:49
3277 citiri
Firea sustine ca scandalul apei cu clor ar fi o conspiratie impotriva ei: A aparut cand eram in disputa cu Dragnea
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a criticat dur, luni seara, modul in care s-a comportat ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, in scandalul privind apa din Bucuresti si a sugerat ca acest lucru ar fi fost planuit.

Edilul l-a acuzat pe ministru ca se contrazice in propriile declaratii, dar si cu colegii din Guvern.

"Modul in care a intrat in aceasta disputa politica nu cred ca o onoreaza (pe Sorina Pintea- n.red.) . Am si informatii importante si din minister si din zona politica ca nu a fost o intamplare faptul ca a izbucnit un scandal cand eu eram cu AMR-ul (Asociatia Municipiilor din Romania - n.red.) in disputa cu domnul Dragnea pe tema bugetului.

S-a creat acest scandal, prins asa din zbor. Ceea ce in alti ani a fost o normalitate anul asta s-a exacerbat. Azi ma uitam la ministerul Denes spunea ca Apele Romane au fost degeaba criticate ca nu a fost deloc poluare pe raul Arges. Si ma gandeam 'Doamne, ce fel de Guvern avem?', pentru ca propria colega de partid si de Guvern, Pintea, a spus ca a fost poluare pe Arges. Practic, membri ai Guvernului care la distanta de o ora se contraziceau, dar tot Primaria Capitalei este vinovata", a declarat Firea la B1 TV.

Primarul general a spus ca pe 30 februarie, la ora 20:00, a discutat cu reprezentantii DSP care i-au spus ca este putin depasita concentratia de clor, dar sub nici o forma nu este un pericol public, este doar un usor miros si exista o albire a apei si ca apa este potabila.

"La ora 22:00 m-a sunat doamna ministru Sorina Pintea si mi-a spus la fel, ca nu sunt probleme, dar trebuie sa dea un comunicat de presa.

Comunicat de presa in care spunea ca apa nu trebuie bauta si sa nu se spele cetatenii cu ea. A doua zi a coincis seria de conferinte de presa ale doamnei ministru cu sedinta Consiliului General de la Primaria Municipiului Bucuresti. Intai a iesit public si a spus ca sunt probleme si ca recomanda. Tu ca ministru nu recomanzi: spui ca e buna sau e rea! Informezi! Nu spui ca recomanzi.

Esti autoritate si spui apa e buna de baut sau nu de baut! Intai a spus ca este rezervata si ca recomanda sa nu se bea si sa nu se spele, apoi am iesit eu in conferinta de presa, au facut conferinta de presa si reprezentantii operatorilor de apa si am spus ca am trimis scrisoare catre CSAT, serviciile de informatii si Guvern", a adaugat Firea.

Primarul general a transmis ca ea nu tine partea nimanui si ca cine a gresit in aceasta perioada trebuie sa plateasca.

"Trebuie sa stim adevarul si eu nu tin partea nimanui. Daca a gresit operatorul, trebuie sa plateasca; daca a gresit ministerul Guvernul, sa ia masurile care se cuvin. (Pintea - n.red.) A iesit cu capul in pamant de mana cu doua doamne de la DSP spunand, de fata cu toata presa, dar unde am spus eu ca apa nu e potabila?. S-a contrazis la distanta de doua ore! Iar azi a iesit senina sa spuna ca m-a sunat si m-a informat. Cu siguranta m-a sunat si m-a informat ca nu este nimic grav si ca nu e pericol. Eu stau si ma intreb: este normal asa ceva? Si daca trebuie permament ca unii din guvern sa creeze sentimentul ca Bucurestiul este un oras in care este greu sa traiesti, ca situatia este insuportabila, ca trebuie sa vina extraterestrii sa ne rezolve noua problemele", a mai spus Firea.

Criza apei din Capitala

Amintim ca intreg scandalul a inceput saptamana trecuta, cand miercuri, pe retelele sociale a circulat un mesaj prin care se anunta ca apa de la robinet nu este potabila. Apoi, Apa Nova a transmis ca este adevarat ca in apa se gaseste mai mult clor, dar ca aceasta este potabila.

In doar cateva ore, Ministerul Sanatatii a recomandat ca bucurestenii sa nu foloseasca apa de la robinet pentru baut, gatit sau spalat.

Joi dimineata, Apa Nova a revenit cu un comunicat insistand ca apa este potabila.

Tot joi, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca a trimis Corpul de Control la Apa Nova sa verifice daca a fost sau nu depasita doza permisa de clor din apa de la robinet.

Apoi, intr-o conferinta de presa, Sorina Pintea a declarat ca Ministerul Sanatatii nu a spus ca apa din Capitala nu ar fi potabila, ci ca doar a fost depasit nivelul de clor si ca le-a recomandat oamenilor sa nu o consume pana la obtinerea rezultatelor finale.

Mai mult, Firea l-a sesizat pe Klaus Iohannis, care este si presedintele CSAT, si pe seful SRI pentru a interveni in scandalul apei din Bucuresti.

Apoi, reprezentantii Apa Nova au transmis ca au propus Directiei de Sanatate Publica sa ia impreuna probe de apa si sa le testeze, dar ca acestia au refuzat, precizand ca nu li s-a solicitat realizarea unei comunicari catre media.

Vezi si Apa Nova isi sustine masurile luate din cauza poluarii: Americanii nu beau apa daca nu miroase a clor

La inceputul acestei saptamani, Sorina Pintea a anuntat ca probele chimice ale apei din reteaua publica din Bucuresti sunt in limite normale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Firea scandal Pintea, #Firea scandal apa Pintea, #Firea scandal apa Bucuresti , #primar Bucuresti