Firea vrea sa-i evacueze pe locatarii din cladirile cu risc seismic, care se opun consolidarii

Joi, 06 Octombrie 2016, ora 23:30
3583 citiri
Firea vrea sa-i evacueze pe locatarii din cladirile cu risc seismic, care se opun consolidarii
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea sa ii poata evacua pe proprietarii din cladirile evaluate cu risc seismic care se opun consolidarii.

Edilul a lucrat, impreuna cu oficialii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, pentru initierea unui proiect de lege care sa permita aceasta evacuare.

"Ministerul Dezvoltarii a imaginat deja si a transmis catre Parlament o serie de modificari legislative care permit evacuarea familiilor care nu doresc sa paraseasca locuintele care sunt pericol public", a declarat, joi, Gabriela Firea la Digi24.

Primarul spune ca, la multe dintre imobilele din Bucuresti care nu au fost consolidate, lucrarile nu au inceput din cauza ca un numar mic de persoane care locuiau in cladire au refuzat sa stea, temporar, in alta parte pe durata reparatiilor.

"Daca, sa spunem, dintr-un imobil in care locuiau 50 de familii, una singura nu-si dadea acordul, nu se putea incepe procesul de consolidare. Si atunci, prin modificarea legislatiei, acest lucru se va derula automat.

Daca o cladire, in urma expertizei, va fi considerata pericol public, toate familiile vor fi evacuate, iar Primaria Generala va pune la dispozitie spatii corespunzatoare si decente de locuire, bineinteles. Nu-i trimitem in strada pe acesti oameni", explica primarul general.

Citeste pe aceeasi tema:

La ultima sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti a fost votata infiintarea Administratiei pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic.

Statisticile Primariei Capitalei releva ca 173 de cladiri sunt incadrate in categoria I de risc seismic, iar alte 183 sunt considerate pericol public.

Situatii prezentate recent de Ministerul Dezvoltarii indica faptul ca, in Bucuresti, un eventual cutremur ar avea efect foarte puternic in zonele Otopeni, Baneasa, Casa Presei si Pantelimon, puternic in zonele Panduri, Militari, Dumul Sarii, mediu in zonele Titulescu, Balcescu, Balta Alba si Gemeni, iar un efect scazut s-ar inregistra in zonele Dambovita, Metalurgiei si IMGB.

Cel mai recent cutremur resimtit la Bucuresti a fost cel din 24 septembrie, de 5,3 grade.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#cladiri risc seismic Bucuresti evacuare , #primar Bucuresti
Comentarii