Firea vrea sa ia Esplanada la Primarie - ce vrea sa faca aici

Miercuri, 19 Iulie 2017, ora 20:06
3852 citiri
Firea vrea sa ia Esplanada la Primarie - ce vrea sa faca aici
Foto: Arhiva/Antena 3

Consilierii municipali au adoptat, miercuri, in unanimitate, o decizie prin care solicita Guvernului emiterea unei hotarari privind transmiterea terenului cunoscut sub numele de "Esplanada" din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene in domeniul public al Capitalei si administrarea CGMB.

Consilierii au fost de acord, de asemenea, cu un amendament formulat de consilierul USR Roxana Wring, conform caruia primarul general urmeaza sa initieze un concurs de urbanism vizand aceasta zona, iar ulterior un concurs de arhitectura care sa detalieze solutia rezultata.

Gabriela Firea a atras atentia asupra faptului ca zona "Esplanada" a fost vizata in trecut si de proiectul "Cartierul Justitiei". Ea a precizat ca planurile PMB pentru aceasta suprafata prevad o sala de concerte, filarmonica, o sectiune pentru Muzeul Literaturii, un cartier al justitiei, spatii verzi, locuri de joaca, pinacoteca.

Terenul respectiv este delimitat de Bd. Unirii, Str. Nerva Traian, Bd. Octavian Goga si Bd. Mircea Voda. Conform hotararii adoptate, pe amplasamentul respectiv se va realiza un centru multifunctional, care va cuprinde spatii administrative si pentru birouri, un centru de afaceri, investitii culturale, zona verde si de agrement si parcari.

Conform expunerii de motive, semnata de primarul general, Gabriela Firea, la nivelul municipiului Bucuresti se inregistreaza un deficit major cu privire la bunurile imobile destinate dezvoltarii si implementarii unor proiecte in domeniile urbanismului si amenajarii teritoriului si cultural.

"Potrivit evidentelor informatizate ale institutiei noastre, fostele proprietati din amplasamentul mai sus mentionat au fost trecute in proprietatea statului si administrarea directa a Consiliului popular al Municipiului Bucuresti, (...) amplasamentul fiind abandonat dupa 1989 si pana in prezent", releva documentul.

Dupa 1990 acest amplasament s-a aflat in administrarea Ministerului Culturii si Cultelor, Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, in prezent fiind in administrarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

"Tinand seama de importanta amplasamentului se va urmari ca prin proiectele ce se vor realiza si anume Districtul de justitiei, sala de concerte, spatii administrative, centru de afaceri si zona verde si de agrement sa se dea vechiului obiectiv abandonat un caracter unitar si reprezentativ pentru imaginea Capitalei", a sustinut Gabriela Firea, in expunerea de motive.

Potrivit raportului de specialitate, din suprafata totala a amplasamentului de circa 106.000 mp, circa 4.640 mp au fost achizitionati de municipiul Bucuresti prin contracte de vanzare-cumparare.

"Conform informatiilor detinute pana la data prezentei, in perimetrul obiectivului de investitiei 'Esplanada' se identifica urmatoarele situatii: foste imobile notificate in baza legilor proprietatii; foste imobile restituite in natura; foste imobile pentru care exista procese pe rolul instantelor de judecata; imobile nerevendicate; imobile aflate in proprietatea Municipiului Bucuresti", indica aceeasi sursa.

Citeste si Firea cere Guvernului un teren TVR in Pipera. Vrea sa faca spitalul metropolitan in cea mai aglomerata zona din Bucuresti,l dar si Firea cere de la Guvern Romexpo, Blocul Rosenthal si numeroase terenuri ale statului

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Firea Esplanada, #teren Esplanada Primaria Capitalei, #Esplanada noi constructii, #terenuri CGMB , #primar Bucuresti
Comentarii
Poza Sulampahar
Sulampahar
rank 4
credeam ca vrea sa faca o parcare in locul