Firea vrea sa taie 600 de milioane de lei de la strazi, scoli si chiar si de la biserici: Am vorbit in pustiu

Vineri, 21 Iunie 2019, ora 16:40
9726 citiri
Firea vrea sa taie 600 de milioane de lei de la strazi, scoli si chiar si de la biserici: Am vorbit in pustiu
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Bugetul Municipiului Bucuresti pe anul 2019 urmeaza sa fie diminuat cu 608 milioane de lei, conform proiectului de rectificare bugetara care figureaza pe ordinea de zi a sedintei din 26 iunie a Consiliului General al Capitalei.

Reducerea cea mai semnificativa apare la capitolul "Energie termica", subventiile pentru acoperirea diferentelor de pret si tarif urmand sa fie diminuate cu 300 de milioane de lei, de la un total de 800 de milioane.

Cheltuielile de personal urmeaza sa fie diminuate cu 20 de milioane de lei, ajungand la 140 de milioane de lei.

Bugetul destinat capitolului 'Cultura, recreere si religie' se diminueaza cu 90 de milioane de lei, ajungand la 671 milioane de lei. Mai exact, se reduce cu 4,8 milioane lei suma pentru institutii publice de spectacole si concerte, cu 11,4 milioane lei - cea pentru centre de conservare si promovare a culturii traditionale, cu 13,7 milioane lei pentru consolidarea si restaurarea monumentelor istorice, cu 15,5 milioane lei pentru sport si cu 33,9 milioane lei pentru intretinerea gradinilor publice, parcurilor, zonelor verzi, bazelor sportive si de agrement.

In plus, banii pentru biserici se vor diminua cu 5 milioane de lei.

Din cele 30 de milioane de lei pentru refacerea si modernizarea patinoarului artificial "Mihai Flamaropol" vor ramane 10 milioane in urma rectificarii, iar pentru restaurarea si punerea in valoare a Palatului Voievodal Curtea Veche vor ramane in acest an trei milioane de lei, din totalul de 15 milioane prevazut initial. Creditele de angajament pentru aceste proiecte raman nemodificate.

Bugetul de 8 milioane de lei pentru implementarea sistemului de transport cu bicicleta in zona centrala (traseele 2, 3 si 4) se va diminua cu 7 milioane de lei, conform proiectului.

In ceea ce priveste o serie de proiecte de infrastructura rutiera, fondurile vor fi diminuate cu un total de 53 milioane de lei, scaderea cea mai consistenta inregistrandu-se la reabilitarea sistemului rutier si liniilor de tramvai pe Sos. Pantelimon (de la 31,2 milioane lei la 25,2 milioane lei; creditele de angajament raman nemodificate).

Totodata, in ceea ce priveste o serie de institutii subordonate CGMB, Biblioteca Metropolitana va avea un buget diminuat cu 1,7 milioane lei (de la 18 milioane), iar Administratia Strazilor va inregistra o scadere cu 10 milioane de lei a bugetului de 150 de milioane. Mai multe teatre din Capitala vor suferi taieri de bugete cuprinse intre 300.000 - 550.000 de lei.

Veniturile Clubului Sportiv al Municipiului Bucuresti se vor reduce cu 11,5 milioane lei, ajungand la 59,1 milioane, iar ale Centrului Cultural Lumina vor fi diminuate cu 2,2 milioane lei de la 10,9 milioane.

De la ArCuB se taie 5 milioane de lei (din 41 de milioane), iar de la Creart 11,4 milioane (din 61 de milioane).

Bugetul Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti va fi redus cu 3,4 milioane lei, ajungand la 65,9 milioane, iar al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor va ajunge la 32 de milioane, de la 34,4 milioane lei.

De la Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic se vor taia 13,9 milioane lei, ajungand la 99,9 milioane, iar bugetul Administratiei Municipale pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic se va reduce cu 16 milioane lei, ajungand la 164 milioane.

Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti va avea o suplimentare de 51,5 milioane lei a bugetului (de la 441 milioane lei), dintre care 25 de milioane pentru constructii, iar 22 de milioane pentru masini, echipamente si mijloace de transport.

Lucrarile de consolidare, reabilitare, extindere si restaurare a fatadei pentru imobilul din Bd. Regina Elisabeta nr. 29-31 vor fi diminuate pentru acest an cu 10 milioane de lei, ajungand la 11,7 milioane lei.

Se vor taia aproape in totalitate sumele pentru constructia sau extinderea a patru gradinite in sectorul 2, a doua after school-uri in sectorul 5 si se vor injumatati sumele pentru construirea a cinci complexuri multifunctionale pentru activitati didactice si sport in sectorul 3.

Se mai taie 11 milioane de lei din totalul de 12 milioane prevazut pentru studiul de fezabilitate al Spitalului Metropolitan.

Firea: Cand am atras atentia ca bugetul e masacrat, am vorbit in pustiu

Despre aceasta rectificare bugetara, primarul Gabriela Firea sustine ca, atunci cand a atras atentia ca "bugetul este masacrat", "a vorbit in pustiu".

"Cand la finalul anului trecut si inceputul acestui an am atras atentia in nenumarate luari de atitudine publice ca bugetul Primariei Capitalei este masacrat, parca am vorbit in pustiu. Pe buna dreptate, celor din tara nu avea de ce sa le pese - au ei problemele lor -, iar cei din Bucuresti au tacut malc. Toti! (...)

Am vorbit atunci raspicat si cu argumente in legatura cu pericolul care se abate peste noi. Toti cei care ar fi trebuit sa se sensibilizeze si sa nu permita amputarea bugetului erau preocupati cu alte teme", a scris Gabriela Firea pe contul ei de Facebook.

Edilul mai noteaza ca Opozitia ei din Bucuresti a profitat din plin, iar acum se bucura ca bugetul este diminuat "dramatic".

Totusi, Gabriela Firea da asigurari ca "vom iesi la liman si nu vom muri, asa cum spera vajnicii 'luptatori' ai formelor fara fond".

"In sfarsit, pare ca au inteles pana si criticii mei cei mai absurzi - neavand alt scop si ocupatie in viata - ca, ce sa vezi?

NU Firea a condus sau conduce Guvernul!

NU Firea a condus sau conduce Ministerul de Finante!

NU Firea a condus sau conduce PSD! (...)

Cum ramane cu Bugetul Capitalei, victima pedepsei politice? Sa speram ca ne primim macar acum ce ni se cuvine, nu cerem nimic in plus, nu cersim! Este dreptul bucurestenilor din impozitul pe venit! Taxele si impozitele locale se incaseaza de catre primariile de sector, nu de catre PMB.

Si rabdarea mea, si sunt convinsa ca si a bucurestenilor, este cam pe sfarsite. Iar ei stiu foarte bine cine le-a taiat bugetul nedrept si cine trebuie acum sa indrepte greseala, pentru ca are parghiile executive necesare", a mai scris, printre altele, primarul general.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Firea taie buget Bucuresti, #Firea taie bani buget , #primar Bucuresti