Gabriela Firea, amendata drastic de Tribunalul Bucuresti. Ce spune Primaria Capitalei

Vineri, 12 Mai 2017, ora 18:14
15868 citiri
Gabriela Firea, amendata drastic de Tribunalul Bucuresti. Ce spune Primaria Capitalei
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, trebuie sa plateasca o amenda substantiala si penalitati zilnice pentru ca institutia pe care o conduce si Consiliul General nu au pus in aplicare hotarari judecatoresti irevocabile. Decizia Curtii de Apel este publica, dar poate fi atacata cu recurs, iar Primaria Capitalei o contrazice.

"Respinge exceptiile lipsei capacitatii si lipsei calitatii procesuale pasive a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Admite cererea, in parte. Aplica Primarului General al Municipiului Bucuresti o amenda de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de intarziere de la data de 02.03.2017 si pana la executarea obligatiei ce rezulta din titlul executoriu reprezentat de sentinta civila nr. 5930/22.09.2015 a Tribunalului Bucuresti (...)

Obliga Unitatea Administrativ Teritoriala Municipiul Bucuresti - prin Primar la plata catre reclamantii (...) a unei penalitati de 100 lei pe zi de intarziere, de la data de 02.03.2017 si pana la data executarii obligatiei", se arata in solutia data de Curtea de Apel Bucuresti la data de 10 mai in dosarul cu numarul 7263/3/2017.

Hotararea nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs "in termen de 15 zile de la comunicare".

Cazul a fost semnalat vineri de jurnalistii de la cetateanul.net, care au facut calculele si au ajuns la concluzia ca Gabriela Firea ar trebui sa scoata din propriul buzunar 8.700 lei/luna pana la decizia finala, mai mult decat salariul de primar general (sub 7.000 lei/luna).

Ce spune Primaria Capitalei

Ziare.com a solicitat Biroului de presa al Primariei Capitalei un punct de vedere si totodata sa precizeze daca amenda este platita de Gabriela Firea din propriul buzunar sau din banii bucurestenilor.

In raspunsul primit la redactie se precizeaza de la bun inceput ca "Incheierea Tribunalului Bucuresti, pronuntata la data de 10 mai 2017, NU este definitiva. Dupa ce instanta va redacta motivarea si o va comunica Primariei Municipiului Bucuresti, municipalitatea va uza de calea de atac in termenul prevazut de lege".

Pe de alta parte, insa, Primaria sustine ca "Primarul General nu are calitate in acest dosar", facand trimitere la Decizia civila nr. 1283/ 07.03.2016 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti anterior celei din 10 mai.

Totodata, se mentioneaza faptul ca: "In urma sentintei 1283/07.03.2016, Primaria Municipiului Bucuresti a transmis Universitatii de Arhitectura si Urbanism 'Ion Mincu', cea care se ocupa de elaborarea Planului Urbanistic General al Municipiului Bucuresti, solicitarea de a include prevederile hotararii judecatoresti in reglementarile urbanistice. Prin urmare, Primarul General al Municipiului Bucuresti, prin aparatul de specialitate, respectiv Directia Generala Dezvoltare Urbana, a facut demersurile necesare in vederea punerii in executare a hotararii judecatoresti mentionate".

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Firea amendata Tribunal hotarari judecatoresti , #primar Bucuresti