Gabriela Firea vrea transport public gratuit in Capitala. Ce mai promite bucurestenilor (Video)

Marti, 07 Iunie 2016, ora 23:14
9474 citiri
Gabriela Firea vrea transport public gratuit in Capitala. Ce mai promite bucurestenilor (Video)
Foto: Captura B1 TV

Gabriela Firea, aleasa primar general al Capitalei, a declarat, marti seara, ca unul dintre primele proiecte pe care le va initia, odata instalata in functie, se va referi la gratuitatea transportului public de suprafata in Bucuresti. Potrivit acesteia, proiectul este unul viabil.

"Unul dintre primele proiecte pe care le voi depune se refera la restructurarea, redresarea RATB. Exista un plan economic care poate fi aplicat, prin care transportul public sa fie gratuit. Vrem sa incurajam calatoriile cu transportul public, ca sa lasam masina acasa si sa nu mai fie traficul atat de sufocant", a spus Gabriela Firea la B1 TV.

Proiectul este fezabil mai ales daca RATB isi va acoperi din cheltuieli vanzand in strainatate tramvaie fabricate in Romania, a mai spus primarul ales.

Firea a afirmat ca a studiat deja problema, a vorbit cu specialisti, care i-au spus ca proiectul este unul viabil. Mai mult, "s-a facut deja un calcul", a mai spus aceasta.

Ideea transportului gratuit de suprafata in Bucuresti fusese lansata, luni seara, de presedintele PSD Liviu Dragnea, intr-o emisiune TV. Acesta a i-a cerut Gabrielei Firea sa analizeze o astfel de posibilitate, fiind convins ca nu se vor aduce prejudicii serioase RATB, dupa cum s-a exprimat el.

Un alt proiect se refera la tichetul unic la metrou si RATB, pentru cazul in care nu se realizeaza ideea expusa anterior. Legat de metrou, Firea a spus ca acesta ar trebui sa fie in subordinea municipalitatii, afirmand: "Nu cred ca va dura mult pana se va intampla acest lucru".

Totodata, printre prioritatile sale din postura de primar se mai numara traficul, dezinsectia, scolile, spitalele si poluarea.

Tot la capitolul proiecte, Gabriela Firea a afirmat ca va cere crearea unui departament pentru atragerea de investitii din Europa si America.

Intrebata cand va depune juramantul, aceasta a spus ca data urmeaza sa fie stabilita, mentionand ca, legat de demisia din Senat, are la dispozitie 15 zile in care poate face asta.

La fel ca ea vor proceda si Gabriel Mutu, Daniel Florea si Dan Tudorache, acestia urmand sa demisioneze pentru a-si lua in primire posturile de primar de sector in Bucuresti. Citeste mai multe despre cele mai recente rezultate partiale oficiale ale alegerilor locale de duminica.

Sediul Primariei se schimba

Primaria va fi intr-o schimbare totala, plecand de la cladirea in care va functiona, a subliniat Firea. Ea a declarat ca doreste ca Primaria Capitalei sa se mute "in cladirea veche sau alt spatiu cu o chirie mai modesta", nu 200.000 de euro cat e chiria acum.

In plus, a mai spus ea, nu va ramane nimeni din vechiul Consiliu General, in componenta acestuia urmand sa intre inclusiv "doamne si tineri".

Intrebata daca ii e frica de DNA, Gabriela Firea a replicat: "Activitatea mea va fi transparenta 100%, toate intalnirile publice, toate contractele Primariei vor fi anuntate pe site. Prin urmare, cata vreme activitatea este corecta, nu as avea de ce sa ma tem".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#proiecte Firea Capitaa, #transport gratuit RATB Firea, #metrou trecere subordine Primarie, #prpgram primar Gabriela Firea , #primar Bucuresti