Incalzirea bucurestenilor la cheremul unui primar ageamiu

Duminica, 09 Februarie 2020, ora 15:00
20185 citiri
Incalzirea bucurestenilor la cheremul unui primar ageamiu

Bucurestenii stau din nou fara caldura si apa calda. Nu stiu a cata oara, n-am numarat. Totusi, as suferi in tacere, daca as vedea ca situatia este fortuita, ca s-a facut tot ce este omeneste posibil ca sa nu se intample ceea ce s-a intamplat, iar cei carora le-am incredintat noi, prin votul nostru, adminstratia urbei ne sunt alaturi, atunci cand dardaim de frig.

Dardaim, dar nu simtim pe nimeni alaturi. Primarul general, in loc sa se prezinte in fata bucurestenilor si sa explice corect cele intamplate, sa arate programul reparatiilor pe care si l-a propus, specificand cand le va termina, a aparut pe ecrane numai ca sa arate cu degetul incolo si incoace. Ceva de genul: voi toti sunteti de vina si numai eu mi-am facut datoria, dar nu va spun cum.

Cine si-a facut datoria? Gabriela Firea? Datoria domniei sale era sa ne asigure utilitatile non stop, nu cu intreruperi. Pentru asta a fost votata si instalata in scaunul primariei, nu ca sa arate cu degetul, de fiecare data, spre niste presupusi vinovati.

Programul ei electoral promitea ca utilitatile vor funcitona in timpul mandatului, nu ca ea va arata cu degetul vinovatii atunci cand nu functioneaza. Daca ar fi scris asa ceva, sigur n-ar fi votat-o nimeni.

Ce ne spune primarul general la televizor si prin internet

Din cele comunicate de Gabriela Firea in interventia televizata de vineri si in postarea din spatiul virtual, rezulta urmatoarele:

1. Ca vina celor intamplate nu-i revine primariei, ci "ELCEN, institutie care se afla in subordinea Guvernului". Ultima parte se traduce cu proverbul: bate saua, sa priceapa iapa.

2. Ca avaria s-a produs urmare unei manevre gresite la ELCEN, care a modificat debitul, determinand cresterea brusca a temperaturii agentului termic solicitat, cu aproape 20 de grade, si o crestere a presiunii care a produs avaria.

3. Ca domnia sa incadreza cele intamplate in categoria "#Sabotaj #ReaCredinta

#GuvernDusmanosCuOamenii" (am citat ad litteram din postare).

4. Ca este incredintata de sabotaj, intrucat acesta "vine la doua zile dupa ce ministrul PNL al economiei a declarat ca lucreaza la o lege prin care Primariei Capitalei sa i se interzica plata subventiei pentru agentul termic, cu exceptia unui numar mic de persoane".

5. Ca, politicianista ca de obicei, in loc sa-si vada de ale ei prin primarie, instiga populatia impotriva guvernului, penru simplul motiv ca acesta provine din PNL.

6. Ca va depune plangere penala pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare.

Ce nu ne spune primarul general, desi pe bucuresteni ii intereseaza

1. Nu ne spune cat timp va dura repartia si cand va fi gata: anul, luna, ziua, ora. Aratand ca "angajatii CMTEB (Compania Termoenergetica, infiintata de Firea ca sa se ocupe de energia termica a bucurestenilor - n.a.) fac tot posibilul pentru remedierea avariei intr-un timp cat mai scurt", primarul general dovedeste ca este agemiu in materie si nu s-a priceput sa-si faca un grafic al remedierilor.

2. Nu ne spune ce masuri a luat gestionarul sistemului de incalzire din capitala tarii, pentru ca asemenea situatii sa nu se mai repete - indiferent de factorul care l-ar putea produce.

3. Nu ne spune cine ii va despagubi pe cei afectati si ce efecte ar putea avea aceasta avarie intervenita in plin sezon de gripa si viroze - fiecare dintre noi gandeste ca lipsa de caldura ar putea accentua racelile, iar lipsa apei calde poate contribui la raspandirea virozelor.

4. Nu ne spune ce masuri ar putea fi luate in cazul in care situatia se va prelungi, ca sa stim la ce ne pregatim sa facem fata - Vor fi inchise scolile? Dar gradinitele? Dar spitalele? Dar institutiile care nu pot lucra in frig?

5. Intrand si in alte detalii, as aminti de acuzele USR, care sustine ca la compania primariei este greseala, nu la ELCEN: reparatiile de la iesirea din CET Sud s-au facut in proportie de doar 18,75%, fapt semnalat chiar de un raport al Primariei. Dar doamna primar general nu sufla o vorba despre acest detaliu, care o acuza grav.

Ce nu-i intereseaza aproape deloc pe bucuresteni

1. Asta, cu plangerea penala, as zice ca nu intereseaza decat instanta in cauza. Bucurestenii nu fac decat sa zambeasca amar, stiind ca, in materie de plangeri, doamna Firea este demna de cartea recordurilor: nimeni n-a depus atatea plangeri, precum domnia sa.

2. Nu-i intereseaza deloc pe bucuresteni cum eticheteaza dansa lipsa caldurii, respectiv "#Sabotaj #ReaCredinta #GuvernDusmanosCuOamenii". La asa ceva se poate preta un umorist colaborator la revistele de profil, nu un demnitar al statului.

3. Nu-i intereseaza nici felul cum se rafuieste doamna Firea cu ministrii, cu guvernul, cu toti cei pe care ii acuza de sabotaj sau de rea credinta. Cu ei ar trebui sa colaboreze, nu sa se rafuiasca.

Ce-i dezgusta pe bucuresteni

1. Fara indoiala, bucurestenii sunt dezgustati cand vad ca pana si avaria la sistemul termic este folosita ca arma de lupta, pentru acuzarea guvernului.

2. Mai sunt dezgustati si de faptul ca nicioata, in nicio situatie, doamna Firea n-a avut curajul sa faca mea culpa pentru vreun neajuns pricinuit de ea bucurestenilor. Si a pricinuit destule! Dar totdeauna altii sunt vinovati, iar dansa numai meritorie. Haida-de!

3. Cu asemenea tactica, primarul general da tonul in intreaga institutie, nimeni nu-si recunoaste vreo vina atunci cand greseste, nu-si asuma vreo responsabilitate venita odata cu functia si cu salariul platit de bucuresteni, iar acesta este aspectul cel mai dezgustator.

Ca urmare, si Compania Municicipala Termoenergetica (CMTEB) a anuntat intreruperea alimentarii cu caldura a locuintelor cu explicatia: "Din cauza unor manevre efectuate de CET SUD-ELCEN, din subordinea Ministerului Economiei". (iarasi bate saua! Niciun cuvant despre cat vor dura remedierile, despre cand se va relua furnizarea agentului termic. Niciun pic de respect pentru clienti, doar nici Firea nu da semne de respect pentru bucuresteni!

Cata intelepciune in zicala frantuzeasca: "tel maitre, tel valet"!

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Gabriela Firea primar general Bucuresti, #avarie incalzire Bucuresti , #primar Bucuresti