Primaria Capitalei da 500 de lei pe luna persoanelor cu handicap. De unde ia Firea banii

Miercuri, 30 August 2017, ora 13:43
31645 citiri
Primaria Capitalei da 500 de lei pe luna persoanelor cu handicap. De unde ia Firea banii
Foto: Arhiva Ziare.com

Primaria Capitalei va acorda un ajutor financiar de 500 de lei pe luna pentru adultii cu handicap, potrivit unui proiect de hotarare aprobat in sedinta de miercuri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Proiectul de hotarare a fost aprobat cu 29 de voturi "pentru", 15 "impotriva" si trei abtineri.

Municipalitatea arata ca in primul trimestru al acestui an in Capitala erau inregistrati peste 57.200 de adulti cu handicap, neinstitutionalizati.

Consilierul general USR Ana Ciceala considera ca acest ajutor financiar este doar "o alta pomana electorala" si spune ca banii ar putea fi folositi pentru a accesibiliza orasul pentru persoanele cu handicap.

Citeste si Bucurestenii pot depune de azi actele pentru ajutorul financiar de 1.000 de lei pentru copiii cu dizabilitati

"Asistam la inca o pomana electorala din partea PSD. Sa nu se inteleaga ca noi nu sustinem persoanele cu handicap. Insa este vorba de 76 de milioane de euro cu care primaria si administratia locala ar putea sa accesibilizeze orasul pentru aceste persoane.

Ce ar trebui sa faca aceste persoane cu acesti bani? Sa-si faca singuri rampe de acces si semnalizare sonora? Primaria ar trebui sa-si asume munca pe care trebuie sa o faca", a declarat Ana Ciceala, consilier general din partea USR.

Pentru ca au existat mai multe obiectii din partea consilierilor generali din PNL si USR, Gabriela Firea le-a spus ca banii pentru acordarea ajutorului financiar nu vor veni prin taierea de la investitii: "Vor veni prin taierea bugetului de la monumente, de la anumite activitati culturale care nu sunt atat de importante, nu de la investitii".

Potrivit proiectului de hotarare, ajutorul financiar se acorda doar prin virament bancar, in fiecare luna, de catre Directia Generala de Asistenta Sociala, persoanelor care au domiciliul sau resedinta in Bucuresti, in baza unui dosar care va contine certificatul de incadrare in grad de handicap in original (in cazul in care exista diferente de nume intre actul de identitate si certificat, se solicita actul care sa ateste schimbarea numelui), cartea de identitate a persoanei cu handicap si cea a reprezentantului legal, in original, precum si extrasul de cont si cererea tip.

Dosarul cu toate actele se va depune la Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti, putand beneficia de ajutorul de 500 de lei adultii cu handicap care locuiesc sau au resedinta in Bucuresti, certificatul de incadrare in grad de handicap este emis de catre una dintre Comisiile de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap de la nivelul sectoarelor Capitalei, iar beneficiarul nu are datorii la stat.

Nu beneficiaza de ajutor persoanele cu handicap care sunt retinute sau condamnate definitiv la pedeapsa cu inchisoarea, pe perioada retinerii sau detentiei si nici cele care realizeaza venituri, aflate in ingrijirea unui asistent personal profesionist.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#primarie ajutor adulti handicap, #primarie ajutor adulti dizabilitati , #primar Bucuresti