Firea face sedinta de consiliu: Rectificare bugetara si majorari de capital pentru STB si 4 companii municipale

Joi, 22 Noiembrie 2018, ora 07:20
2845 citiri
Firea face sedinta de consiliu: Rectificare bugetara si majorari de capital pentru STB si 4 companii municipale
Foto: Arhiva Facebook/Gabriela Firea

Consilierii generali ai Capitalei se vor intruni in sedinta, joi, de la ora 11:00, pe ordinea de zi figurand o serie de proiecte care vizeaza rectificarea bugetara, majorari de capital social in valoare totala de 277 de milioane de lei pentru Societatea de Transport Bucuresti si patru companii municipale, precum si acordarea unei plachete onorifice si a 5.000 de lei pentru bucurestenii care au implinit o suta de ani.

Conform proiectului de rectificare bugetara, Catedrala Mantuirii Neamului ar putea beneficia de un sprijin de 10 milioane de lei, astfel incat sumele alocate in acest an de catre Municipalitate construirii lacasului de cult ar urma sa se ridice la 35 de milioane de lei.

Firea se pregateste sa mai dea 10 milioane pentru Catedrala. PF Daniel: Bogatia nu este rea in sine

Subventiile pentru energia termica urmeaza sa fie suplimentate cu 87,7 milioane de lei. Pe de alta parte, se vor taia 4,1 milioane lei de la diverse lucrari de modernizare si reabilitare a sistemului de termoficare.

Subventiile pentru transportul in comun ar urma sa creasca cu 12 milioane de lei. Bugetul RADET va fi redus cu 7,8 milioane lei, iar cel al Societatii de Transport Bucuresti - cu 24,5 milioane lei.

Majorarea de capital social prevazuta pentru Societatea de Transport Bucuresti STB SA este de 56 de milioane de lei, scopul fiind achizitionarea unor terenuri cu o suprafata de minimum 189.000 mp, cu acces la utilitati, pentru constructia a minimum trei autobaze noi, in vederea exploatarii a 668 de autobuze. Acest lucru este necesar avand in vedere cresterea parcului de autobuze al STB odata cu intrarea in exploatare esalonata a 400 de autobuze Otokar si diminuarea capacitatii de exploatare prin perspectiva preluarii in administrare directa de catre CGMB a Autobazei Pipera si a Autobazei Floreasca.

Bani mai multi la consolidari

Pentru Compania Municipala Consolidari este prevazuta o majorare a capitalului social de 100 de milioane de lei, destinati achizitionarii unui teren de circa trei hectare (44,5 milioane lei), unde sa fie amplasate ateliere de mica si mare mecanizare si doua blocuri de apartamente cu cinci etaje.

Cele doua blocuri, in valoare de 28 de milioane de lei, urmeaza sa aiba o suta de apartamente cu doua camere necesare cazarii angajatilor companiei.

Capitalul social al Companiei Municipale Dezvoltare Durabila urmeaza sa fie majorat cu 21 de milioane de lei, in vederea realizarii studiului de fezabilitate pentru Spitalul Metropolitan (15,2 milioane lei) si dotarea cu mobilier, echipamente de calcul si software.

Capitalul social al Companiei Municipale Managementul Transporturilor urmeaza sa fie majorat cu 55 de milioane de lei.

De asemenea, capitalul social al Companiei Municipale Cimitire Bucuresti ar putea fi majorat cu 45 de milioane de lei. Potrivit expunerii de motive, compania se confrunta cu o problema a locurilor de veci, deoarece "nu mai sunt locuri libere si functioneaza totul in sistem de avarie". Se mentioneaza ca in cazul unei calamitati Municipiul Bucuresti ar avea nevoie de cel putin 12.000 de locuri de veci.

Alte subiecte pe ordinea de zi

Consilierii generali ai Capitalei urmeaza sa se pronunte si asupra indicatorilor tehnico-economici ai unui proiect care vizeaza eficientizarea si modernizarea sistemului de iluminat public din Parcul Regele Mihai I (fost Herastrau) prin utilizarea aparatelor cu tehnologie LED, in coordonare cu realizarea sistemului de supraveghere video.

Valoarea totala a lucrarilor este estimata la 52,2 milioane lei (inclusiv TVA), dintre care 50,5 milioane lei pentru constructii-montaj. Durata de realizare este estimata la sase luni, plus minim doua luni faza de pregatire-proiectare, avizare, obtinere avize, procedura de licitatie, contractare.

Un alt punct de pe ordinea de zi se refera la acordarea titlului de cetatean de onoare al Bucurestiului actritei Ileana Stana Ionescu pentru contributia adusa la dezvoltarea si promovarea teatrului romanesc.

Consilierii municipali se vor pronunta si asupra acordarii unei plachete onorifice si a unui premiu in valoare de 5.000 de lei net persoanelor cu domiciliul sau resedinta in municipiul Bucuresti care au sarbatorit cel putin 100 de ani de viata.

CGMB va dezbate si trei proiecte de hotarare care vizeaza acordul de principiu pentru achizitionarea a trei imobile inscrie pe Lista monumentelor istorice si care urmeaza sa aiba destinatie de spatiu cultural.

Primarul general va numi comisii de negociere a valorii de achizitie a imobilelor. Acestea sunt situate pe: Bd. Regina Maria nr. 86-88, Corp C1 si Corp C3, str. Lipscani nr. 43, str. Sofia nr. 22.

De asemenea, potrivit unui alt proiect de hotarare, se aproba cumpararea imobilului situat in str. Batistei nr.14, la un pret maximal de 5,8 milioane lei, fara TVA, la care se adauga celelalte taxe si impozite datorate Municipiului Bucuresti. Imobilul este cunoscut ca Palatul Arta al Societatii Functionarilor Comunali din Primariile Bucuresti.

Dupa incheierea formalitatilor de vanzare-cumparare, imobilul va intra in domeniul public al Municipiului Bucuresti, cu destinatia de spatiu cultural, in administrarea Centrului Cultural Expo Arte. Cladirea, care dateaza din 1932-1934, figureaza in Lista monumentelor istorice, la pozitia B-II-m-B-21043. Constructia subsol+demisol+parter are o suprafata utila de 456 mp.

Potrivit unui alt proiect, Centrul pentru Tineret si Centrul pentru Seniori urmeaza sa achite anual o cotizatie in suma totala de 3.750.000 de lei pentru functionarea Asociatiei Centru Municipal pentru Dialog Bucuresti. Astfel, fiecare dintre cele trei entitati va avea o cotizatie anuala in cuantum de 1.250.000 de lei, in calitate de asociat membru fondator.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#rectificare bugetara Primaria Capitalei, #Firea bani catedrala Mantuirii Neamului , #primar Bucuresti