Razboiul Gabriela Firea - Liviu Dragnea: mai multi actori, sportivi si academicieni ii aduc un elogiu public primarului general

Duminica, 09 Septembrie 2018, ora 11:49
21998 citiri
Razboiul Gabriela Firea - Liviu Dragnea: mai multi actori, sportivi si academicieni ii aduc un elogiu public primarului general
Foto: Facebook/Gabriela Firea

In plin razboi in PSD, mai multi academicieni, actori si sportivi semneaza o scrisoare deschisa de sustinere a Gabrielei Firea, pentru ceea ce ei numesc "implicarea benefica in viata Capitalei Romaniei". Printre semnatari, se regasesc Constantin Balaceanu Stolnici, Razvan Theodorescu (membri ai Academiei Romane), soprana Felicia Filip si fosti campioni sportivi, ca Elisabeta Lipa si Ilie Nastase.

Desi scrisoarea obtinuta de Ziare.com nu face nicio trimitere la tensiunile din PSD, dupa ce Gabriela Firea a decis ca e momentul sa conteste sefia lui Liviu Dragnea, este de remarcat aceasta coincidenta.

Ce spun cei peste 30 de semnatari: in esenta, mesajul este acela ca Gabriela Firea a avut doi ani de mandat "extrem de pozitiv" la Primaria Generala a Municipiului Bucuresti.

"La doi ani de la preluarea mandatului de Primar General al Municipiului Bucuresti de catre doamna Gabriela Firea, in contextul actual, in care se produc ingrijoratoare derapaje de la etica si moralitatea publica, derapaje care pot produce grave distorsiuni in aprecierea obiectiva a valorii reale a activitatii desfasurate, consideram de datoria noastra sa mentionam faptul ca suntem o echipa si impreuna am pus bazele multor proiecte importante pentru bucuresteni.

Acest lucru a fost posibil datorita faptului ca am avut langa noi un om care apreciaza la adevarata valoare munca noastra. Doamna Gabriela Firea a avut inca din primele zile de mandat o viziune clara in ceea ce priveste viata culturala si sportiva a Capitalei. Bilantul de la jumatatea mandatului este extrem de pozitiv si rezultatele obtinute sunt peste asteptari, datorita atentiei speciale cu care au fost create conditiile necesare actului artistic".

Printre realizari, semnatarii amintesc de "bugetele generoase" pentru institutiile de arta si cultura din Bucuresti si finalizarea lucrarilor de consolidare a teatrelor: Evreiesc de Stat si Ion Creanga.

De asemenea, schemele de personal, reduse cu cativa ani in urma, au revenit la dimensiunea normala, absolut necesara pentru realizarea programelor cultural-artistice. In urma suplimentarii de posturi, peste 150 de actori tineri au fost angajati in teatrele bucurestene.

"Niciodata n-am fost mai uniti ca acum si pentru prima oara simtim, cu adevarat, ca facem parte din echipa", afirma semnatarii scrisorii, inainte de a face un apel la continuitate.

"Sunt prevazute, in urmatorii doi ani, proiecte importante cultural-artistice. Ele trebuie continuate si finalizate. Orice pertubare a unui drum solid, care se indreapta catre o directie justa, este o mare eroare. Ceea ce s-a realizat trebuie aparat, iar judecata obiectiva nu trebuie inlocuita cu judecata preferentiala".

Documentul nu mentioneaza insa cine sau ce anume ar putea sa o impiedice pe Fabriela Firea sa isi duca la capat mandatul de primar general al Capitalei.

Cativa dintre semnatari:

Academicienii Constantin Balaceanu Stolnici, Razvan Theodorescu, Eugen Simion si Mircia Dumitrescu, Maya Simionescu, vicepresedinte al Academiei Romane, Gelu Colceag, Felicia Filip, George Mihaita, Alexandru Arsinel, Vasile Muraru, Lucian Ghimisi, Beatrice Rancea, Marius Bodochi, Bogdan Stanoevici, Sanda Ladosi, Cristian Sofron, Alice Barb, Victor Ioan Frunza, Adrian Gazdaru, Gabriela Szabo, Elisabeta Lipa, Ilie Nastase.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Firea PSD scrisoare academicieni actori , #primar Bucuresti