Tara pe care cei bolnavi de putere si faima o sugruma. Cum a ajuns Gabriela Firea puternica si toti ceilalti paduchi

Joi, 31 Octombrie 2019, ora 07:39
32440 citiri
Tara pe care cei bolnavi de putere si faima o sugruma. Cum a ajuns Gabriela Firea puternica si toti ceilalti paduchi
Foto: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto/ Hepta.ro

Sa batjocoresti bolnavii de cancer, sa pretinzi drept de stapanire asupra vietii si mortii in cel mai grotesc fel cu putinta - iata limita peste care mai-marii Puterii au trecut, ca si cum dreptul lor la faima nu poate tolera drepturile oamenilor-paduchi de a trai pe mosia lor.

Sub talpa Gabrielei Firea, toti ceilalti bolnavi asta sunt, paduchi de care ea si creatoarea ei de moda sa rada in hohote.

Atunci cand un lider politic depaseste granita inumanului si nici macar nu intelege, cand da din picior pentru a creste in putere, strivind sub talpa statistici ale bolii si mortii, registrul a devenit unul patologic.

Cand Gabrila Firea si-a permis - mai intai siesi, ca fiinta umana - sa ia in deradere bolnavii de cancer lipsiti de o protectie reala a statului roman, dar pentru care toti ceilalti strang bani si fac zid si temelie la propriu, pentru a-i salva, a depasit o limita a omenescului.

Pare nebunie curata mesajul abject pe care l-a raspandit Gabriela Firea, primar general al Bucurestiului, cu ambitii de a prelua sefia PSD.

Nu stiu ce grozavii personale - si asta nu e treaba unui jurnalist - au adus-o aici, dar mecanismul politic care a facut-o pe Gabriela Firea sa se comporte ca un baron pentru care vietile supusilor sunt infime si sacrificabile este acelasi care i-a determinat pe Ion Iliescu sa trimita minerii in Piata Universitatii si pe Liviu Dragnea/Carmen Dan/Viorica Dancila sa trimita jandarmii in Piata Victoriei, sa starpeasca protestele.

Gabriela Firea este un lider politic periculos, pe tipar stalinist, in ceea ce priveste patologia puterii si inumanul dispretuitor. In postarea pe care a admis ca a raspandit-o pe Facebook, asta socheaza: dispretul mai-marelui fata de zbaterile celor mici si fara putere de a supravietui.

Spre deosebire de Raskolnikov-ul lui Dostoievski - pentru ca aici apare teribila imagine, de fapt imaginatie, a oamenilor-paduchi- Gabriela Firea nu are vreo dilema morala, nu o macina constiinta pana sa i se taie respiratia pentru raul pe care il face si nici macar pana la demisie.

Din contra, Gabriela Firea protesteaza, spune ca acel cont de Facebook unde a preluat mesajul batjocoritor este cel privat, neintelegand ca tocmai asta e problema, ca e personal.

Mecanismul patologic se poate lesne citi in pledoaria pentru propria-i glorie si putere, pe care Gabriela Firea si-a facut-o marti seara, intr-o emisiune la un post de televiziune.

"Da, si noi construim spital, si eu am construit spital, Victor Gomoiu, am gasit o cladire bantuita. Gabriela Firea, ca primar general, care iata ca este atacata nedemn, a construit acest spital. Ambulatoriul Gomoiu, Ambulatoriul Foisor, cladirea din curtea Spitalului Stoia, noua-nouta, de la zero, Ambulatoriul de la Victor Babes... Si eu am construit clinici, spitale si nu mi-a spus nimeni absolut nimic".

De la auroreferentialitate pana la furia deliranta, de la resentimentul dezbracat pana la complexul lui Dumnezeu, toate acestea sunt semne pentru ceea ce literatura de specialitate numeste patologia puterii.

Liderii politici care intra in acest registru sunt cei care, intr-o formula cred a polonezului Jacek Kuron, iubesc umanitatea, nu si pe oameni. Sunt, asadar, prea mari pentru scopuri mici, cum e un spital pentru bolnavii de cancer, potriviti doar cauzelor mari, care cer statui postume.

Gabriela Firea va spune ca ea nu se rafuieste cu bolnavii pentru care Asociatia Daruieste viata contruieste un spital si nici cu copiii bolnavi de cancer, pentru care lupta Magic Camp, ONG fondat de Vlad Voiculescu si Melania Medeleanu. Lupta ei e cu aceia care o pot demasca drept impostor, pentru ca ei chiar fac, construiesc, sunt autentici.

Asa si este, doar ca resentimentul si patologia puterii ii joaca feste si nu intelege ca peste vietile bolnavilor de cancer calca cu furie, ca si cum acestea nu ar cantari nici cat cheia de la biroul sefului PSD.

Gabriela Firea nu mai poate ramane in functie dupa asa o isprava, nimeni nu o opreste insa sa isi convinga colegii din PSD ca este cel mai bun urmas al lui Iliescu, Nastase si Dragnea.

Sunt patru ani de la Colectiv si hohotele de budoar ale primarului general si ale creatoarei ei de moda se pot auzi. Romania nu are anticorpi pentru inca patru ani cu politicieni ca Gabriela Firea la putere, despre asta sunt alegerile care urmeaza.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Firea postare spital Dragnea PSD , #primar Bucuresti