Alegerile Gabrielei (Opinii)

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 00:11
11409 citiri
Alegerile Gabrielei (Opinii)
Foto: Facebook/Gabriela Vranceanu Firea

Adevarul este ca Gabriela Vranceanu Firea Pandele a stiut intotdeauna sa faca alegerile cele mai potrivite pentru ea. De la casatoriile sale de mare succes financiar si ...profesional, pana la, iata, aderarea la PSD.

Unii s-ar gandi poate la vorba aceea cu sacul si petecul. Eu ma gandesc la mult pragmatism. Domnul Firea i-a netezit Gabrielei drumul jurnalistic, in timp ce dl. Pandele i-l netezeste pe cel politic.

In plus, Gabriela n-a pierdut niciodata vremea. Nici nu se ofilisera toate florile de pe mormantul primului sot cand semna voioasa in registrul de stare civila, si nici nu se stersese cu totul urma parfumului ei din birourile de la Intact cand si-a anuntat intrarea in politica. Asadar, cred ca Gabriela Vranceanu Firea Pandele este perfecta pentru politica. Corespunde fara nicio nevoie de ajustare prototipului policiticianului roman si sunt convins ca va fi foarte eficienta.

Se inscrie chiar si in fericita linie a politicii de familie. Ce poate fi mai frumos decat o sotie parlamentar in colegiul unde sotul e primar. Match made in heaven, cum s-ar zice.

Si Robert Negoita si Rovana Plumb s-au bucurat emotionati la anuntarea valoroasei achizitii. Adevarul este ca mandatul de familie din Voluntari este garantat pentru USL.

Dar, pana la urma, din tafna anti-Voiculescu sau nu, Gabriela Vranceanu Firea Pandele a iesit din ipocrizie. Domnia sa este politician cu acte in regula si fara emisiune de analiza politica la TV. Este o atitudine cu mult mai corecta decat a mult prea multilor jurnalisti cu carnete de partid mascate, care populeaza ecranele televiziunilor, mai ales ale celor de stiri.

Comentatorii politici neafiliati politic pot fi numarati pe degete. In cele mai multe cazuri insa poti fi sigur ce va spune analistul chiar inainte de a deschide gura, poti sti pe cine va da vina, pe cine va lauda, ce partitura va interpreta. Nu spun ca afilierile acestea sunt neaparat remunerate, pe contracte de consultanta politica, pe mici ajutoare dezinteresate sau altele asemenea.

Unele pot veni dintr-o sincera fascinatie sau dintr-o ura viscerala. Dar rezultatul este acelasi. De aceea, socotesc ca Gabriela Vranceanu Firea macar face politica de partid cu acte in regula, asumat. Cel putin deocamdata n-o mai face pe jurnalista independenta. O atitudine pe care nu pot decat sa o salut.

Ramane totusi un semn de intrebare. Cum se va intelege d-na Pandele cu seful de partid care trebuie sa-i confirme candidatura? Anul trecut, Gabriela Vranceanu il ataca virulent pe Victor Ponta intr-o emisiune pe care o modera. Dl. Ponta era acuzat de actuala pretendenta la un fotoliu de parlamentar din partea USL ca este "neprofesionist si plin de frustrari".

Este la fel de adevarat insa ca Ponta este alt model de pragmatism, care nu se incurca cu principii atunci cand interesele il duc in alta directie.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Gabriela Vranceanu Firea PSD, #Gabriela Vranceanu Firea Parlament , #PSD