Buturuga mica a PSD: Gabriela Vranceanu Firea (Opinii)

Luni, 13 Ianuarie 2014, ora 22:24
5353 citiri
Buturuga mica a PSD: Gabriela Vranceanu Firea (Opinii)
Foto: Ziarul Atac

Chiar daca doamna Gabriela Vranceanu Firea nu pare o buturuga tocmai micuta, carul mare tot da sa se rastoarne, iar majoritatea tabloidelor nici nu-si mai pun demult problema daca, ci numai cand si, mai ales, cum.

Intrucat analistii se balbaie si ei daca-i intrebi cand si se impleticesc atunci cand e vorba despre cum, doamna Firea a luat personal taurul de coarne si a rostit recent o vorba care a facut imediat ocolul tuturor telejurnalelor: in martie.

Bine calculat. A pus degetul pe rana si a aratat exact cand: de luna cadourilor. Mai devreme de martie nu se poate pentru ca domnul Antonescu inca isi mai inchipuie ca poate trage de timp, mai tarziu e imposibil, intrucat vin europarlamentarele gramada peste noi.

Europarlamentarele reprezinta termenul fatal. Listele separate din teritoriu demonstreaza ca acolo prietenia s-a terminat demult, dar fratia dintre sefii de la centru se mai tine inca tare, cam ca acel menaj ciudat, unde sotul a luat-o razna, sotia isi face de cap, dar de ziua soacrei se prezinta impreuna fericiti la onomastica si-i ureaza la multi ani umplandu-i casa cu garoafe.

Si totul numai pentru ca sa iasa presedinte Antonescu la iarna viitoare! Sa fim seriosi. PSD e vulpe prea batrana, ca sa nu-si fi pregatit deja propriul prezidentiabil pentru la iarna, dar nici liberalii nu sunt atat de naivi, incat sa nu stie ca stau la aceeasi masa cu aliatii numai pentru ca a mai ramas ceva de ros pe ciolan. Altceva nici nu-i tine legati unii de altii.

Ca urmare pare sa fi gandit corect doamna Firea cand a vorbit de martie, dar cand a vazut cum pregatesc unii ruperea, s-a luat cu mainile de par. Nu zice nimeni ca PSD n-ar putea guverna si fara PNL, dar daca PNL se apropie de PDL, acolo unde de altfel ii este locul, esichierul nostru politic se poate pomeni cu o opozitie puternica.

Fireste, oricat de puternica ar fi ea, nu este periculoasa pentru moment, dar niciodata nu stii de unde sare iepurele. Un asemenea iepure, daca ia proportii, se poate transforma pentru PSD in ceva masurabil numai pe scara Richter.

In fond, despre asta este vorba. Doamna Firea a intuit exact unde se afla calcaiul lui Ahile al PSD, dupa ce a observat ca cei din Alba cocheteaza cu PDL, cei din Botosani fac acelasi lucru, iar propria sa organizatie din Ilfov s-a facut frate cu inamicul, contand ca numai asa are sanse sa treaca puntea.

Poate ca organizatia Ilfov nu se astepta la asemenea reactie, iar acum, in loc sa se simta ofensata ca fosta sefa i-a dat cu tifla, se roaga de ea sa se razgandeasca. Ba mai mult, isi pune nadejdea in cei doi copiloti, ca o vor razgandi ei.

Grea sarcina. Conflictul a pornit de la impartirea bugetului, unde PSD pretinde grosul, iar PNL se alege cu praful de pe toba. Este Antonescu atat de tare, incat sa-si puna liberalii cu botul pe labe ca sa renunte la pretentiile lor? Sau, altfel, este Ponta atat de zmeu incat sa-i determine pe cei din PSD sa le dea liberalilor partea lor de buget, fara sa aiba nimic ei de castigat din asta?

Deocamdata, aceasta-i intrebarea. Daca Ponta si Antonescu o vor determina pe doamna Firea sa renunte inseamna ca totul a fost un mic joc si ca fosta moderatoare de la Antene a jucat un mic show, ca sa se dea mare.

Dar daca nu vor reusi inseamna ca buturuga mica isi joaca rolul implacabil si ca zilele coalitiei sunt mai numarate ca oricand. Atunci intr-adevar sunt sanse ca in martie sa se rastoarne carul.

Totul e insa sa nu se rastoarne, in mod proverbial, tocmai la Caracal, cu riscul sa ramana cumva prin partea locului prezidentiabilul Antonescu si sa nu-l gasim, contand ca-i in concediu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Gabriela Vranceanu Firea parlamentar, #USL rupere, #Gabriela Vranceanu Firea demisie PSD , #PSD