Firea: Amnistia si gratierea, discutate de Dragnea doar cu apropiatii. Fantezii juridice care ne pot duce pe toti in haos

Miercuri, 05 Septembrie 2018, ora 11:44
15560 citiri
Firea: Amnistia si gratierea, discutate de Dragnea doar cu apropiatii. Fantezii juridice care ne pot duce pe toti in haos
Foto: Captura Digi24

Gabriela Firea continua atacurile la adresa liderului PSD, Liviu Dragnea. Astfel, primarul general a tinut sa precizeze ca amnistia si gratierea au fost discutate doar de catre Dragnea si apropiatii sai si a subliniat ca nu este "impotriva niciunui proiect, dar totul trebuie sa fie in deplina legalitate, astfel incat sa nu compromitem Romania".

"O acuzatie pe care as vrea sa o numesc diabolica. S-a transmis in ultimele zile, dupa Comitetul Executiv de la Neptun, catre colegii mei din tara, catre romani, catre mediul de afaceri, catre exteriorul si interiorul tarii, ca primarul nu are probleme reale, toate lucrurile merg bine, totul este roz in Bucuresti, dar este un fel de purtator de cuvant al celor care se opun gratierii si amnistiei.

Este o acuzatie stiintifico-fantastica. Noi nu am discutat niciodata despre amnistie si gratiere in Comitetul Executiv, sau in alte sedinte mari. Acest subiect a fost discutat de Liviu Dragnea doar de cei apropiati. Nu sunt impotriva niciunui proiect, dar totul trebuie sa fie in deplina legalitate, astfel incat sa nu compromitem Romania, intreaga echipa guvernamentala, iar PSD sa nu treaca rusinos in istorie", a declarat Gabriela Firea.

Totodata, primarul general a precizat ca nici ea si nici colegii sai nu sunt de acord cu "fanteziile juridice care inteleg ca se pun la cale".

"Nici eu si nici alti colegi nu suntem de acord cu fanteziile juridice care inteleg ca se pun la cale. S-a declansat in ultimele zile o campanie de defaimare a mea si in online si in discutii de la om la om cum ca ma opun libertatii unor oameni de afaceri care au nevoie de amnistie si gratiere.

Fac apel la colegi sa inteleaga ca orice inventie juridica ne poate duce pe toti in haos. Ii rog pe cei care asteapta astfel de masuri sa solicite deplina legalitate", a declarat Gabriela Firea.

Dragnea i-a cerut lui Dancila o solutie sa nu ramana condamnati "zecile, sutele, miile de nevinovati"

Sambata, la finalul Comitetului Executiv National al PSD, Liviu Dragnea a anuntat ca i-a cerut premierului Viorica Dancila sa analizeze in Guvern ce acte normative trebuie adoptate pentru ca sa nu ispaseasca pedepse acei romani condamnati pe nedrept sau pe baza unor proceduri ilegale, el facand referire si la protocoalele cu SRI ale unor institutii din sistemul judiciar.

"Despre aceasta amnistie se tot discuta. Ce i-am cerut eu astazi doamnei prim-ministru in fata colegilor din grupurile parlamentare? Sa discute in Guvern, sa se consulte cu colegii din Guvern care pot avea competente in domeniul asta si sa vada ce acte normative trebuie sa fie adoptate pentru ca zecile, sutele, miile (...) de oameni care ori au fost condamnati pe nedrept, ori (...) folosind niste proceduri ilegale sa poata sa aiba sansa sa nu ispaseasca o pedeapsa sau sa nu fie condamnati in continuare nevinovati.

(....) Nu stiu care e aia, ca e amnistie, ca e propunerea domnului Toader (...) Sunt tot felul de variante (...) Romania are aceasta problema", a declarat Dragnea sambata, dupa sedinta CExN a Partidului Social Democrat si reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD, care au avut loc sambata la Neptun.

Citeste si toate deciziile luate la CExN al PSD si cum s-a desfasurat intalnirea tensionata de la Neptun

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Gabriela Firea Dragnea amnistie gratiere, #Firea atac Dragnea penal , #PSD