Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Firea contesta decizia procurorilor de a suspenda urmarirea penala a lui Basescu

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 13:03
5791 citiri
Firea contesta decizia procurorilor de a suspenda urmarirea penala a lui Basescu
Foto: Digi24

Gabriela Firea contesta decizia procurorilor de a suspenda punerea in miscare a actiunii penale in cazul presedintelui Traian Basescu, pe care senatorul PSD il acuza de santaj.

Contestatia a fost depusa, joi, la Parchet, de avocatul senatorului, Lucian Bolcas (foto).

In opinia acestuia, procurorul care a decis suspendarea dosarului pana la terminarea mandatului de catre presedintele Traian Basescu a gresit cand a apreciat ca acesta se bucura de imunitate.

"Desigur ca am contestat aceasta concluzie la procurorul ierarhic superior. E un act pur tehnic", a declarata Bolcas, in opinia caruia in acest caz este vorba despre o "pretinsa" imunitate a presedintelui.

Lucian Bolcas a sustinut ca "daca o persoana care personifica un organ al statului se bucura de imunitate absoluta, aceasta inseamna dictatura (...), democratia inseamna ca suntem toti egali in fata legii".

Avocatul a mai afirmat ca daca aceasta contestatie va fi respinsa, va merge mai departe cu procedurile legale, pentru ca in acest caz este vorba despre "demnitatea doamnei senator, a institutiei pe care o reprezinta, dar mai exista si o demnitate constitutionala".

Urmarire penala in cazul Firea. Anchetarea lui Basescu, suspendata

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat saptamana trecuta ca a dat curs plangerii penale formulate de senatorul PSD Gabriela Firea, constituind un dosar penal. Procurorii au suspendat urmarirea penala a presedintelui Traian Basescu deoarece se bucura de imunitate.

Gabriela Firea a depus o plangere penala pe numele presedintelui Traian Basescu, in care il acuza pe acesta de santaj si amenintari.

Gabriela Firea, in lacrimi la Parchet: M-am gandit mult, l-am iertat pe Traian Basescu

Joi, 176 de parlamentari, in frunte cu premierul Victor Ponta, au depus un denunt penal pe numele presedintelui, aratandu-si astfel solidaritatea cu Gabriela Firea.

Denunt penal pe numele lui Traian Basescu: 175 de parlamentari l-au semnat

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Firea contestatie Basescu imunitate, #Firea Basescu santaj , #PSD