Firea il contrazice pe Dragnea: Nu am discutat niciodata cu Klaus Iohannis, sub nicio forma

Luni, 24 Septembrie 2018, ora 11:30
4711 citiri
Firea il contrazice pe Dragnea: Nu am discutat niciodata cu Klaus Iohannis, sub nicio forma
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, inainte de a participa la sedinta Biroului Permanent National al PSD, ca "nu se pune problema" excluderii ei din partid si a dezmintit ca demersul contestatarilor din PSD ar avea vreo legatura cu presedintele Klaus Iohannis, asa cum a afirmat Liviu Dragnea.

Edilul a subliniat apasat ca este de acord cu "aceasta lupta extrem de corecta impotriva abuzurilor si imixtiunii in actul de justitie" din ultimii ani.

Intrebata de ce au ramas atat de putini in tabara contestatarilor cand s-a dat votul in CEx, Gabriela Firea a raspuns: "Au fost 25 de semnaturi pe declaratia comuna, la intalnirea de dimineata au fost 17, in sedinta au ramas 11, pentru ca a fost si o abtinere. Trebuie sa ii intrebati pe dumnealor, eu cred ca inainte de orice trebuie sa fim demni (...) Normal ca am fost surprinsa, dar asa e viata politica".

Gabriela Firea a dezmintit categoric ca demersul contestatarilor ar fi avut legatura cu presedintele Klaus Iohannis, asa cum a insinuat Liviu Dragnea.

"Nu am vorbit cu domnul Iohannis nici in campania prezidentiala, cand il avea adversar pe domnul Ponta, pe care eu il reprezentam ca purtator de cuvant al PSD, si nici de atunci pana acum. Si chiar daca am avea ocazia sa dialogam poate intr-o postura oficiala, cu siguranta mesajul meu nu va fi acela de a ne uni posibile forte - ce fel de forte sa avem - forte omenesti pana la urma - in mod distructiv.

Sub nicio forma nu am vorbit niciodata nici cu dumnealui si nici cu consilieri sau apropiati ai domului Iohannis. Daca si dupa 8 ore si jumatate de Comitet Executiv inca mai crede cineva ca eu l-am avut in spate pe domnul Iohannis, serviciile secrete, SPP si mai stiu eu ce, cred ca n-as vrea sa ajung la concluzia ca am vorbit degeaba. E mai greu de crezut ca un om poate sa lupte cu atata hotarare pentru niste principii, dar cred ca trebuie sa ne invatam", a mai adaugat Firea.

Intrebata daca grupul celor care au votat vineri impotriva sustinerii lui Liviu Dragnea ramane unit, Firea a precizat ca acesta este compus, de fapt, din 11 persoane, "poate chiar mai multe", dar unitatea acestora nu este una distructiva pentru PSD.

"Eu spun ca sunt 11 si poate chiar mai multi, pentru ca au fost si cativa care au absentat motivat pentru ca pierdeau avionul. Unitatea noastra nu este distructiva, nu este impotriva unei persoane, ci este - si am afirmat-o - pentru imbunatatirea deciziilor in partid cu scopul ca guvernarea sa fie si mai performanta, coalitia majoritara din Parlament sa functioneze si mai bine, iar ceea ce am promis la nivel central si local pentru romani sa se duca la indeplinire, in paralel cu aceasta lupta care este respectabila si care este legitima de a pune capat practicilor nedemocratice in ceea ce priveste functionarea eficienta a actului de justitie", a completat primarul general.

Biroul Permanent National al PSD se reuneste, luni, de la ora 11:30, la Parlament, in prima sedinta dupa ce in CEx a fost dat un nou vot de incredere pentru Liviu Dragnea.

Iata aici cum se desfasoara sedinta, dar si cele mai importante declaratii date in acest context - LIVE Dragnea si contestatarii lui, din nou fata in fata dupa CEx

La BPN al PSD sunt asteptati premierul Viorica Dancila, presedintele executiv al partidului, si vicepresedintii, inclusiv multi dintre contestatarii liderului social-democrat. Printre acestia se numara cei trei semnatari ai scrisorii deschise, Gabriela Firea, Paul Stanescu si Adrian Tutuianu. Acestora li se adauga secretarul general al PSD, Marian Neacsu si primarul sectorului 3, Robert Negoita.

Conform unor surse, subiectul dezbaterii in sedinta BPN al PSD de luni va fi referendumul pentru revizuirea Constitutiei care se va desfasura pe 6 si 7 octombrie.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Gabriela Firea BPN PSD , #PSD
Comentarii