Gabriela Firea a semnat o declaratie de integritate, desi in 2014 a fost sanctionata de Consiliul Discriminarii

Joi, 07 Aprilie 2016, ora 14:11
3768 citiri
Gabriela Firea a semnat o declaratie de integritate, desi in 2014 a fost sanctionata de Consiliul Discriminarii
Foto: Facebook / Gabriela Firea

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, anunta ca a semnat o "declaratie de integritate", la solicitarea Coalitiei "Romania Curata", care prevede, printre altele, ca "nu promoveaza si nu a promovat discurs discriminatoriu", desi senatoarea a fost sanctionata de CNCD in 2014.

Joi, Gabriela Firea, candidat PSD la alegerile locale, a anuntat pe Facebook ca, la solicitarea Coalitiei "Romania Curata", a semnat "fara nicio retinere" declaratia de integritate propusa de aceasta. Printre altele, declaratie arata ca semnatarul "nu a promovat si nu promoveaza discurs discriminatoriu, bazat pe ura", informeaza News.ro.

Alte puncte ale declaratie pe propria raspundere se refera la criterii de integritate precum implicarea in comiterea de infractiuni sau cazuri de coruptie, condamnarea sau trimiterea in judecata pentru astfel de fapte, implicarea in obtinerea unor avantaje (ne) patrimoniale nejustificate sau cazuri de conflict de interese, traseismul, comportamente de incalcare a moralei publice in exercitarea unor functii publice, implicarea in promovarea unor valori, pozitii sau proiecte care contravin statului de drept, ocuparea de functii de conducere in fostul PCR si fosta Securitate, precum si apartenenta ca ofiter, agent sau angajat/colaborator in orice forma in actualele servicii secrete.

Firea spune ca Iohannis nu e bun de presedinte pentru ca nu are copii, uitand ca nici Iliescu nu a avut

Stolojan: Firea exceleaza in atacuri sub centura, nu ma asteptam de la o doamna

Firea a fost sanctionata, in noiembrie 2014, cu avertisment de catre CNCD pentru "discriminare si incalcarea dreptului la demnitate al persoanelor, pe criteriul situatiei familiale", dupa declaratiile acesteia din timpul campaniei prezidentiale.

Firea, vinovata de discriminare pentru ca a spus ca Iohannis nu e bun pentru ca nu are copii (Video)

Purtatoare de cuvant a candidatului Victor Ponta la acea vreme, Firea a afirmat, la adresa lui Klaus Iohannis, ca "nu esti un om complet fara sa cresti un copil".

"Sunt niste etape ale vietii pe care un om fara copii, un om care traieste intr-o casa rece, fara sa se auda ganguritul bebelusilor, primii pasi, primele note de la scoala, nu are cum sa le simta. Si iti marcheaza psihologic intreaga existenta acest fapt. (...) In toate statele civilizate, cei care doresc sa ajunga presedinti provind din familii complete, sunt casatoriti, au copii", spunea Firea.

Cazul "Iohannis nu e bun ca nu are copii": APADOR-CH cere demisia Gabrielei Firea

Firea il ataca din nou pe Iohannis - de la vanzari de copii la trafic de organe

Intrebata daca lipsa unui copil ar fi un defect pentru viitorul presedinte, Firea a raspuns "categoric".

CNCD a transmis atunci ca declaratiile senatoarei "reprezinta fapta de discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanelor, pe criteriul situatiei familiale, conform art. 2, alin. (1) coroborat cu art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Firea declaratie integritate, #Firea sanctiune combaterea discriminarii, #Firea Iohannis copii , #PSD