Gabriela Firea vrea si la Cotroceni, si la Primarie. Daca PSD nu o sustine la prezidentiale, ar putea candida independent

Joi, 18 Iulie 2019, ora 15:45
6916 citiri
Gabriela Firea vrea si la Cotroceni, si la Primarie. Daca PSD nu o sustine la prezidentiale, ar putea candida independent
Foto: captura video Marius Tuca Show

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat ca va candida la prezidentiale, in cazul in care PSD stabileste ca ea "este cea mai buna solutie". Daca social-democratii vor desemna o alta persoana care sa intre in cursa pentru presedintie, Firea spune ca ia in calcul varianta unei candidaturi ca independent.

Totusi, Gabriela Firea a anuntat ca vrea si un nou mandat la Primaria Capitalei, pentru a termina proiectele incepute.

"In conditiile in care as fi considerata de catre colegii mei din PSD, de catre partenerul nostru ALDE, de catre fostii nostri colegi de la Pro Romania, ca as fi cea mai buna solutie pentru zona de centru-stanga (candidez - n.red.).

Daca ei, printr-o analiza, nu de jocuri de culise si nu de sforarii, ci lucid, constient, asumat, vor face in perioada urmatoare aceasta analiza, impreuna, pentru a ne maximiza sansele, sunt si eu una dintre persoanele care poate sa fie analizata, masurata, nu stiu, studiata si sa se ia decizia cea mai buna.

Ca e vorba de mine, de domnul Tariceanu, de doamna Dancila, de oricare alt coleg, eu nu am vrut sa raman in situatia in care sa mi se spuna ca sunt incremenita in proiect, ca sunt un om politic marginit, limitat chiar, ca orgoliul meu este mult prea mare si ma conserv, imi conserv procentajul de incredere dupa 3 ani de mandat.

Asa am ajuns la aceasta viziune", a spus Gabriela Firea la "Marius Tuca Show".

Intrebata ce se va intampla in cazul in care PSD nu o va desemna sa candideze la alegerile prezidentiale, Firea a spus ca "analizam".

"Analizam, daca nu voi fi desemnata. Analizam eu cu mine, eu cu colegii din tara care m-au sfatuit sa nu mai fiu asa de categorica si sa spun ca nu ma priveste acest subiect. Eu vorbesc zilnic cu multi primari din tara, care sunt la fel de infricosati ca si mine, ca am putea intra in cursa pentru presedintie cu un candidat care nu are sanse sa castige.

Daca la europarlamentare au fost persoane din cauza carora am pierdut un milion de voturi, cum persoane din acelasi anturaj ar putea recupera aceste voturi? Aceste calcule trebuie facute rational", a declarat Gabriela Firea.

Mai vrea un mandat la Bucuresti

In acelasi timp, Gabriela Firea a afirmat si ca isi doreste inca un mandat de primar al Capitalei, pentru ca este hotarata sa finalizeze ce a inceput.

"La Primaria Capitalei sunt determinata sa finalizez ceea ce am inceput, intr-un an-doi se vor vedea si mai bine rezultatele muncii facute pana acum. Mai sunt proiecte in derulare. Sunt singurul primar care am cumparat 100 de ambulante si 150 de apartamente pentru medici.

Vreau sa candidez la Primaria Capitalei pentru un nou mandat, pentru ca e firesc sa continui ceea ce am inceput si se vor vedea roadele", a precizat Firea.

Dupa alegerile europarlamentare, Gabriela Firea spunea ca nu si-a dorit si nu isi doreste sa candideze la presedintie, ci sa aiba sanatate si sustinere pentru a finaliza cu bine proiectele pentru Bucuresti.

Declaratia ei a venit dupa ce Liviu Dragnea, la acea vreme presedinte PSD, a afirmat ca Gabriela Firea sau Calin Popescu Tariceanu ar trebui sa fie candidatul PSD-ALDE la alegerile prezidentiale.

"Sunt surprinsa de declaratia domnului Dragnea privind recomandarea mea ca posibil candidat al PSD la alegerile prezidentiale. Nu am discutat acest subiect cu Domnia-sa nici acum si nici cand eram in conducerea PSD.

Consider ca PSD, in forurile statutare, trebuie sa-si decida candidatul la Prezidentiale. Nu mi-am dorit si nu imi doresc sa preiau conducerea PSD. Nu mi-am dorit si nu imi doresc sa candidez la Presedintie. Imi doresc, insa, sa am sanatate si sustinere, sa finalizez cu bine proiectele pentru Bucuresti", a scris Gabriela Firea intr-o lunga postare pe Facebook.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Gabriela Firea presedintie, #Gabriela Firea primarie , #PSD