Ludovic Orban si-a retras candidatura la Capitala: Gabrielei Firea ii pare foarte rau

Luni, 11 Aprilie 2016, ora 17:57
2741 citiri
Ludovic Orban si-a retras candidatura la Capitala: Gabrielei Firea ii pare foarte rau
Foto: Arhiva Ziare.com

Senatorul Gabriela Firea, candidat PSD la Primaria Capitalei, a declarat, luni dupa-amiaza, dupa ce Ludovic Orban a anuntat ca iese din cursa pentru Bucuresti, el fiind plasat sub control judiciar de procurorii anticoruptie, ca, "din punct de vedere uman", ii pare foarte rau pentru ce i se intampla contracandidatului sau.

"In primul rand, din punct de vedere uman, imi pare foarte rau pentru ceea ce i se intampla domnului Orban. Il cunosc de peste 20 de ani, am realizat mai multe interviuri cu dumnealui (in calitate de jurnalist), iar in ultima perioada, in ultimii trei ani si jumatate-patru, ne-am intalnit in Parlament.

Ce pot sa spun, decat ca astept ca, in perioada urmatoare, PNL sa anunte care este candidatul acestei formatiuni politice pentru Primaria Generala a Capitalei", a declarat Gabriela Firea pentru PS News.

Intrebata daca e posibil ca PNL sa il sustina acum pe Nicusor Dan in cursa pentru Primaria Generala, Gabriela Firea a declarat: "Am obosit, in ultimele zile, chiar ore, ca se pune problema ca PNL sa sustina varianta domnului Nicusor Dan de candidatura pentru Primaria Generala a Capitalei.

Nu-mi dau seama, totusi (si din perspectiva alegerilor parlamentare din toamna), care va fi mesajul politic al PNL catre alegatorii sai si catre simpatizanti, avand in vedere ca este un partid important din Romania, care nu mai lanseaza o candidatura proprie, ci sustine candidatul altui partid politic. Dar este - repet - o problema pe care trebuie sa o rezolve domniile lor in interior. Eu doar imi pun intrebarea - daca vreti, ca fost jurnalist, mai mult".

Legat de propriile sanse la fotoliul de primar general, Gabriela Firea a specificat ca si-ar dori sa castige cinstit si nu prin iesirea din cursa a unui contracandidat: "Eu mi-as dori sa castig Primaria Generala a Capitalei prin cel mai mare numar de voturi dat de bucuresteni, nu prin iesirea din cursa a unora sau a altora dintre candidati.

Sunt un om cu un mesaj pozitiv si asa voi fi in continuare. Regret si cand i se intampla ceva rau si unui dusman de-al meu si totusi cred ca PNL va avea un candidat pentru Primaria Generala a Capitalei. Totusi, sustinatorii lor merita sa sustina un membru de partid, si nu un colaborator circumstantial de ultim moment.

Cat despre sansele mele, stiti ca nu e bine niciodata sa te bucuri prea devreme si sa crezi ca sondajele care se realizeaza acum vor fi si rezultatul final, in urma votului. Este bine sa asteptam cu calm si cu intelepciune chiar rezultatul votului de pe 5 iunie".

Ludovic Orban isi retrage candidatura la Primaria Capitalei: A fost pus sub control judiciar de DNA

DNA: Ludovic Orban a cerut 50.000 de euro ca sa-si achite o campanie de imagine la doua posturi TV

Ludovic Orban si-a retras candidatura la Capitala: Reactia lui Nicusor Dan

Ludovic Orban nu a renuntat doar la a reprezenta PNL in cursa pentru Primaria Capitalei, el dandu-si demisia si din functia de vicepresedinte al Camerei Deputatilor si din cea de prim-vicepresedinte al PNL, afirmand ca nu vrea sa afecteze perceptia asupra partidului, care a sustinut "in toate ocaziile" solicitarile DNA.

Orban a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA pentru ca ar fi pretins de la un om de afaceri 50.000 de euro pentru campania sa electorala din acest an, bani pe care urma sa-i inmaneze unor persoane cu functii de decizie in cadrul a doua posturi de televiziune, pentru a-l promova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Gabriela Firea demisie Orban, #Firea Orban retras cursa primaria capitalei, #reactii retragere Orban primaria capitalei, #Orban mita DNA , #PSD
Comentarii