PNL vrea la guvernare, PSD reactioneaza: Motiunea de cenzura e motivata doar de setea de putere

Luni, 05 Ianuarie 2015, ora 18:09
4877 citiri
PNL vrea la guvernare, PSD reactioneaza: Motiunea de cenzura e motivata doar de setea de putere

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, sustine ca motiunea de cenzura pe care intentioneaza sa o depuna PNL impotriva Guvernului Ponta este "motivata doar de o sete de putere".

"Desi a avut de mai multe ori sansa sa isi asume drept obiectiv stabilitatea politica a Romaniei, Partidul National Liberal demonstreaza in continuare ca nu este capabil sa se reformeze si sa se prezinte in fata electoratului drept un partid serios.

In conditiile in care singurul proiect pe care liberalii si colegii lor din PDL sunt capabili sa il prezinte este cel al unei motiuni de cenzura, putem trage concluzia ca acestia nu sustin masurile utile luate de actualul Guvern pentru cresterea economica, a numarului investitiilor si a locurilor de munca pentru tineri", a apreciat reprezentantul PSD, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Gabriela Firea a acuzat ca singura motivatie din spatele motiunii de cenzura este setea de putere, mentionand ca "PNL este la fel de distructiv sub conducerea Alinei Gorghiu si a lui Vasile Blaga precum era PDL atunci cand era condus de Traian Basescu".

"Un demers a carei (sic!) singura menire este sa ii aduca pe democrat-liberali din nou la putere, in frunte cu un prim-ministru complet nepregatit, in persoana lui Catalin Predoiu, este complet neserios. PNL nu reprezinta in acest moment o alternativa pentru ca nu are un proiect de guvernare sau o viziune pentru Romania. Singura motivatie politica a celor din opozitie este in acest moment setea de putere - iar romanii nu asta asteapta", a incheiat Gabriela Firea.

Pascu acuza o incercare de trantire a Guvernului

La randul sau, europarlamentarul social-democrat Ioan Mircea Pascu a spus ca scopul exclusiv al motiunii de cenzura pregatita de PNL este "trantirea Guvernului".

"Interesant, normal, te-ai astepta ca o motiune de cenzura sa fie generata de Opozitie fata de un aspect anume al guvernarii. Insa, iata ca liberalii anunta ca depun motiune de cenzura, urmand ca tema sa fie aleasa ulterior... Deci, scopul este exclusiv doar trantirea Guvernului... Curat murdar, Coane Fanica!

Te intrebi atunci de ce mai pregatesc un program de guvernare, daca nu valoarea acestuia conteaza, ci doar oportunitatea de a ajunge la ciolan inainte de alegerile din 2016?", a scris pe Facebook social-democratul, potrivit Agerpres.

Motiune de cenzura si program de guvernare

Co-presedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Balga au anuntat, luni, ca partidul isi propune sa isi asume schimbarea Executivului Ponta si pregateste un program de guvernare.

PNL vrea la guvernare: Iata primii pasi pentru schimbarea Guvernului Ponta

In acest sens, PNL intentioneaza sa depuna o motiune de cenzura dupa redeschiderea sesiunii parlamentare, sperand la alegeri anticipate.

"Vreau sa va intaresc ca, in afara de faptul ca stim ca e dificil sa ajungem la o guvernare legitima prin anticipate, vom avea la inceputul sesiunii parlamentare o motiune de cenzura pe care o vom stabili ca tema si data in urmatoarea sedinta dupa ce programul de guvernare va fi prezentat", a declarat Gorghiu.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#PSD motiune cenzura PNL, #Firea motiune cenzura PNL , #PSD