Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Scandalul in USL nu s-a terminat: PSD Ilfov plange dupa Firea si cere masuri

Duminica, 12 Ianuarie 2014, ora 14:17
3985 citiri
Scandalul in USL nu s-a terminat: PSD Ilfov plange dupa Firea si cere masuri
Foto: Jurnalul National

Organizatia PSD Ilfov isi declara sustinerea fata de senatoarea Gabriela Firea, care vineri a renuntat la conducerea organizatiei si a demisionat din partid, si spera ca o interventie a co-presedintilor USL o va face pe aceasta sa revina asupra deciziei sale.

"Organizatia PSD Ilfov este in totalitate alaturi de doamna Gabriela Firea si intelege perfect gestul sau radical de a demisiona. Consideram ca este o mare pierdere si pentru noi, ca organizatie judeteana, dar si pentru PSD la nivel national si, de asemenea, pentru Uniunea Social Liberala. Speram ca o interventie a co-presedintilor USL, in urma sedintelor din seara aceasta si de luni, sa o determine sa revina alaturi de noi", se mentioneaza intr-un comunicat al PSD Ilfov remis duminica.

Reprezentantii organizatiei sustin ca gestul Gabrielei Firea nu a fost unul "pripit", ci rezultatul acumularilor intr-un conflict care treneaza de mai multe luni in filiala USL Ilfov si al imposibilitatii de a influenta ca bugetul pe acest an sa fie repartizat uniform.

"Avem, asadar, o problema politica grava: incalcarea Protocolului USL si una morala: ramanerea fara resurse, ceea ce inseamna o pedeapsa nemeritata pentru cetatenii pe care ii reprezentam", se arata in comunicatul PSD Ilfov.

Gabriela Vranceanu-Firea a demisionat din PSD: Nu se vrea dreptate pana la capat (Video)

Conform sursei citate, cat timp Gabriela Firea era rugata de colegi "sa mai astepte", PSD Ilfov a pierdut doi vicepresedinti la Consiliul Judetean, dar si bugete semnificative, "aproape jumatate din judetul Ilfov".

Totodata, reprezentantii formatiunii politice au reluat criticile la adresa PNL pentru colaborarea la nivel local cu democrat-liberalii.

"Este de neacceptat ca, intr-o comunitate care a votat masiv cu USL-ul, PNL-ul sa instaleze PDL-ul la guvernarea locala si sa se dispenseze de PSD, partenerii alaturi de care a luptat si a castigat, acum avand impreuna o raspundere in fata ilfovenilor", concluzioneaza acestia.

PSD, trist dupa demisia lui Firea: Dragnea e catranit, dar ii da dreptate. Ce spun liberalii (Video)

De asemenea, acestia sustin ca bugetul pe 2014 va fi repartizat doar "in familia noii majoritati" din Ilfov.

"In aceasta perioada se repartizeaza, pe localitati, Bugetul pe anul in curs, la Consiliul Judetean Ilfov, iar noua majoritate PNL+PDL, si cu vicepresedinte PDL la conducere, lucreaza la un proiect de buget prin care se indreapta resursele doar "in familia noii majoritati", cetatenii reprezentati de primari PSD fiind lipsiti de resurse financiare pentru gradinite, scoli, alimentari cu apa, protectie sociala si alte nevoi", se mai arata in comunicat.

Comunicatul este transmis de Biroul Permanent Judetean al PSD Ilfov si este semnat de secretarul executiv PSD Ilfov, Petre Iacob (primar Popesti Leordeni), presedintele executiv PSD Ilfov, Marian Ghenu (primar Berceni), Sebastian Geanta, vicepresedinte PSD Ilfov, fost vicepresedinte CJ Ilfov, inlocuit cu reprezentant PDL, Victor Neagu, presedinte PSD Seniori, Coca Codreanu, presedinte PSD Femei, si Adrian Badescu, presedinte PSD Tineret.

Senatoarea Gabriela Firea a anuntat vineri, printr-un comunicat de presa, ca demisioneaza din calitatea de membru al partidului.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Gabriela Vranceanu Firea demisie, #PSD ILFOV scandal USL , #PSD