Nenorocirea Bucurestiului rosu

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 24 Noiembrie 2018, ora 16:35
22140 citiri
Nenorocirea Bucurestiului rosu

In 2016 se intampla un fapt fara precedent din 1989 incoace: Bucurestiul se inrosea, la propriu. PSD castiga sub propria sigla tot Bucurestiul, primaria generala plus cele 6 sectoare. Firea si Dragnea ieseau la presa ca doi mari invingatori. Ea primea flori de la el, ochi umezi si inlacrimati.

In doi ani si jumatate, cuplul Firea- Dragnea a pus Bucurestiul in genunchi asa cum nu s-a mai intamplat niciodata pana acum. Niciodata Bucurestiul nu a fost mai murdar, traficul nu a fost mai sufocant, mijloacele de transport in comun mai mizerabile si prost organizate, iar la iarna ne putem astepta la tot ce e mai rau in privinta incalzirii si a deszapezirii, exact ca in anii precedenti.

Acum, cei doi sunt in divort politic. Firea este executata politic de Dragnea pentru ca i s-a opus, nu pe motive principiale desigur, ci pentru ca, fiind considerata periculoasa, a inceput sa fie sabotata cam ca orice alt pesedist in care Liviu Dragnea vede un rival.

Sigur ca Dragnea nu o poate exclude pe dna Firea din PSD, cum nu ma indoiesc ca si-ar dori, pentru ca "libera de contract", ar migra cu tot cu functie la alt partid, caruia i-ar aduce perla coroanei, adica functia de primar general. Asa ca o tine prizoniera, dar blocata, ceea ce arunca Bucurestiul in alt balamuc, al carui efect ar putea fi chiar dramatic, daca Gabriela Firea are dreptate si Liviu Dragnea pune la cale desfiintarea functiei de primar general.

Colac peste pupaza, iata ca marea initiativa a celor 22 de companii locale, care dupa multe opinii erau doar o modalitate de sifonare masiva a banilor pe model Tel Drum si de securizare a conducerilor fidele dnei Firea si dincolo de limitele mandatului sau, se dovedesc o mare ilegalitate prin decizie definitiva a instantei. Mai precis, ceea ce a reclamat USR si a confirmat CAB este ca in loc sa fi fost votate cu o majoritate de 2/3, cele 22 de companii au fost votate cu jumatate plus unu.

Din punct de vedere juridic insa aceste companii nu trebuie desfiintate imediat, spun juristii pe care i-am consultat, ci ar mai trebui o alta actiune, deci un nou proces pentru constatarea nulitatii societatilor. Gabriela Firea stie asta si de aceea spune ca "oricum decizia Curtii de Apel nu spune ce este de facut, nu ne da nicio indicatie, ca nu ar fi avut cum. E ca si cum acum cativa ani s-ar fi construit un pod si vine USR si ataca, i se da dreptate si mergem cu totii sa daramam podul".

Este deci clar ca nici prin cap nu-i trece sa le desfiinteze, dar fiind totusi sub semnul intrebarii, probabil ca vor fi ambalate motoarele pentru ca ele sa fie stoarse de cat mai mult pana cand, cine stie, apare si o hotarare de anulare.

Si daca ea va veni, va urma balamucul desfiintarii companiilor, al reinfiintarii vechilor regii, angajari, concedieri, tot tacamul. Nu cred ca se va ajunge la asta, asa cum Cathedral Plazza e inca in picioare, desi instanta a decis ca trebuie demolata. Deci Bucurestiul va mai fi multa vreme gestionat de companii infiintate ilegal.

Razboiul politic dintre Dragnea si Firea va continua si el pe spatele bucurestenilor. Dna primar va avea scuza perfecta pentru toate nenorocirile, si daca in iarna asta vor cadea mai mult de 3 fulgi de nea ele vor fi foarte greu de dus. Liviu Dragnea va avea tot interesul sa pluseze pe zona fidela a primariilor de sectoare, dar sa faca toate problemele politice posibile primariei generale si in Consiliu, si din partea guvernului.

Indiferent cat vor incerca sa se invinuiasca reciproc, ceea ce traim noi acum este adminsitratia PSD Firea- Dragnea asupra Bucurestiului. Starea jalnica a acestui oras este si ramane opera lor comuna, oricat ar incerca fiecare sa arunce pasivul. Ca se razboiesc politic, ca au de imaprtit putere, asta e alta poveste, dar in chestiunea Capitalei, sufocata si chinuita, sunt coautori.

Este o lectie pe care ar trebui sa nu o uitam niciodata: asa arata Bucurestiul sub putere PSD, incompetenta, lacoma si care si mai detesta aceasta Capitala care i s-a opus mai mereu. Asta stie sa faa PSD cand e la putere, indiferent cum se numeste cel care e in functie si cel care trage sforile.

Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
#Firea Dragnea PSD, #Firea companii locale , #stiri Gabriela Firea