COSR va avea un nou presedinte, incepand de marti - cine sunt candidatii

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 09:30
4617 citiri
COSR va avea un nou presedinte, incepand de marti - cine sunt candidatii
Foto: Ziare.com

Gabriela Szabo si Mihai Covaliu, campioni olimpici la Sydney in anul 2000 la atletism, respectiv scrima, isi vor disputa presedintia Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Alegerile vor avea loc marti, de la ora 11:00, in cadrul Adunarii Generale a COSR.

Cei doi fosti sportivi candideaza pentru postul lasat liber de Alin Petrache, care a demisionat pe 29 august in urma neindeplinirii obiectivului la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, mai exact castigarea a 6-8 medalii.

Gabriela Szabo (40 de ani), care a ocupat pana la sfarsitul anului 2015 postul de ministru al Tineretului si Sportului, isi propune ca Romania sa revina in primele 20 de natiuni la Jocurile Olimpice in urmatorii opt ani. In echipa cu care doreste sa conduca forul olimpic se afla fostul baschetbalist Virgil Stanescu, acesta urmand sa ocupe functia de secretar general.

Ion Tiriac o sustine pe Gabriela Szabo

Nadia Comaneci o sustine pe Gabriela Szabo

De partea cealalta, Mihai Covaliu (39 de ani), in prezent presedintele Federatiei Romane de Scrima, isi propune sa produca o schimbare prin care sportul romanesc sa revina la normalitate, si anume intre primele 20 natiuni la JO 2020 de la Tokio.

Covaliu afirma ca revigorarea sportului romanesc se poate face inclusiv prin naturalizarea unor sportivi si aducerea de tehnicieni straini.

Covaliu a fost primul candidat inscris

Tot in cadrul Adunarii Generale de marti vor avea loc alegeri si pentru doua posturi de vicepresedinti si 14 locuri de membru al Comitetului Executiv. Pentru cele doua posturi de vicepresedinti vor concura Sorin Babii - presedintele FR de Tir, Alexandru Dedu - presedintele FR de Handbal, Nicu Vlad - presedintele FR de Haltere, si Camelia Potec - presedintele Federatiei Romane de Natatie si Pentatlon Modern. Octavian Morariu, membru al Comitetului International Olimpic, este de drept vicepresedinte al COSR.

Romania a participat cu 96 de sportivi si 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, in perioada 5-21 august, si a cucerit cinci medalii - una de aur, una de argint si trei de bronz. Aceasta a fost cea mai slaba clasare a delegatiei Romaniei in clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice dupa al doilea razboi mondial, locul 47.

De la demisia lui Alin Petrache, functia de presedinte interimar al COSR pana la alegeri a fost ocupata de Nicu Vlad.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#alegeri presedintie COSR, #alegeri sefie COSR, #alegeri Comitetul Olimpic Roman , #stiri Gabriela Szabo