Gabriela Firea l-a dat in judecata pe Cezar Preda pentru 300.000 de euro

Sambata, 28 Mai 2016, ora 16:00
12509 citiri
Gabriela Firea l-a dat in judecata pe Cezar Preda pentru 300.000 de euro
Foto: Arhiva Hepta.ro

Deputatul Cezar Preda (PNL) a anuntat sambata ca a fost dat in judecata de Gabriela Firea, care i-a cerut despagubiri morale in valoare de 300.000 de euro. "De unde sa-i am?!", s-a plans liberalul.

Gabriela Firea, senator PSD si candidatul partidului la Primaria Capitalei, a apelat la justitie dupa ce in presa a aparut un articol in care sotul ei, Florentin Pandele, candidat la primaria Voluntari, era acuzat ca a plagiat in una din tezele sale de doctorat.

Cel acuzat nu a avut nicio reactie publica, in schimb, Gabriela Firea a anuntat ca sotul ei ii va da in judecata pe jurnalistii care au scris "minciuni" despre el si a sustinut ca in spatele lor s-ar afla PNL.

Replica liberalilor nu a intarziat. Intr-o declaratie de presa, Cezar Preda, purtatorul de cuvant al PNL Bucuresti, a comentat atunci: "Asta e culmea hotiei la PSD: sa plagiezi si apoi sa dai vina pe altii".

"Toata mafia imobiliara din Voluntariul patronat de Pandele si mafia taximetriei ilfovene vor sa cucereasca Bucurestiul prin cuplul Firea-Pandele", a mai spus deputatul liberal.

Declaratiile sale politice l-au adus, iata, in fata instantei. Liberalul a dezvaluit ca Gabriela Firea il acuza ca a preluat din presa "investigatii jurnalistice mincinoase" si ii cere daune de 300.000 de euro.

In plus, el a afirmat ca senatorul PSD a platit o taxa de 3.000 de euro, indemnizatia de senator pe mai multe luni, pentru a-l da in judecata, informeaza Agerpres.

"Ati vrut sa ma dati pe mine in judecata? Bine, doamna Firea. Imi cereti 300.000 de euro. De unde sa am eu 300.000 de euro si cum ati ajuns la suma asta?", o intreaba Preda pe Firea.

Liberalul a explicat si ce a deranjat-o pe Gabriela Firea.

"Doamna Firea considera ca afirmatiile din presa precum plagiatul de doctorat al domnului Pandelica, Pandele, sunt o ofensa adusa domniei sale, precum si afacerile imobiliare si alte afaceri ale cuplului, pentru ca sunt un cuplu, fiind casatoriti si impart jumatate-jumatate responsabilitatile, sunt tot o calomnie la adresa doamnei senator si candidat la Primaria Capitalei", a declarat Cezar Preda, citat de Mediafax.

Purtatorul de cuvant al PNL Bucuresti a mai spus ca doar fostul lider PSD Adrian Nastase l-a mai dat in judecata pentru calomnie si a sustinut ca Firea va pierde procesul, pentru ca el va prezenta documente in instanta.

Conform Mediafax, in citatia primita de Cezar Preda se invoca faptul ca "Legea 115-2015 articolul 71 alineatul 2 lite c) impune obligatia probarii eventualelor acuzatii cu incidenta penala sau morala aduse unui candidat".

Totodata, reclamanta a invocat faptul ca i-au fost afectate grav onoarea, reputatia, demnitatea si dreptul la propria imagine.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Gabriela Firea judecata Cezar Preda, #Firea judecata Preda Pandele plagiat , #candidat Primaria Capitalei