Aberatia zilei: Nici Firea nu s-ar fi angajat la cele 22 de firme infiintate de ea: Noi vindeam o himera

Luni, 23 Octombrie 2017, ora 15:18
9241 citiri
Aberatia zilei: Nici Firea nu s-ar fi angajat la cele 22 de firme infiintate de ea: Noi vindeam o himera
Foto: captura video Adevarul Live

Ca PSD-ul traieste intr-o realitate paralela deja devine o certitudine cu fiecare masura luata si declaratie facuta de la varful partidului.

Probleme n-ar fi daca ceea ce fac ei in lumea lor nu ar avea impact direct si brutal asupra realitatii noastre. Insa trebuie sa recunoastem ca spectacolul oferit este incredibil si cand zic incredibil ma refer la sensul brut al cuvantului, adica de-a dreptul nu ne vine sa credem ca ce auzim si ce vedem se intampla cu adevarat.

O astfel de ciocnire de realitati a avut loc in aceasta dimineata si rezultatul e mai ceva decat coliziunea dintre stelele neutronice observata in premiera de catre astronomi saptamana trecuta.

Invitat la Adevarul LIVE a fost primarul general Gabriela Firea, iar raspunsurile sunt absolut fabuloase.

Inca de la inceput edilul a anuntat ca a venit sa-si faca imagine, lucru de care, sustine ea, nu prea s-a ocupat in ultimul an.

"Activitatea a fost foarte intensa si, pur si simplu, nu am mai avut spatiu pentru aparitii televizate sau interviuri live. Cred ca este normal intotdeauna dupa o perioada de acomodare intr-o institutie sa te apuci serios de munca si e adevarat ca ramane mai putin timp pentru mass-media, ceea ce nu este un lucru bun si imi reprosez si eu insami si de asemenea si familia, inclusiv sotul ma cearta de fiecare data pentru ca fac foarte multe lucruri, dar ele nu sunt aduse la cunostinta publicului", au fost primele fraze rostite de Firea.

La ce se refera n-as putea sa va spun, mai ales cand zice ca nu a avut aparitii publice de imagine (una dintre cele mai recente si emblematice e cea cand a inaugurat statuile din Parcul Circului in ie si a fost omagiata drept "dovada ca circul are un foarte frumos viitor").

Cat despre domnul Pandele, ii transmitem ca bucurestenii se lovesc zilnic de lucrurile facute si nefacute de sotia sa, nu e nevoie sa o certe ca nu le marketeaza.

Dar sa trecem la subiectul interviului - cele 22 de societati ale Primariei pe care Firea le prezinta ca salvatoare de buget, in timp ce "gurile rele" avertizeaza ca sunt gauri negre care vor inghiti bani discretionar fara sa produca nimic vizibil, ce vor face epoca Nastase sa para mai transparenta decat sticla.

Aici interviul s-a desfasurat in felul urmator: jurnalistul intreaba, Firea... wow, chiar a zis asa ceva?!?

Intrebata de unde bani pentru salariile uriase pentru angajatii celor 22 de societati, Firea a acuzat ca sunt minciuni si inventii ale consilierilor PNL si USR si vina jurnalistilor ca le-au preluat fara sa verifice cu Primaria (tinem sa-i semnalam cu aceasta ocazie fostei jurnaliste ca orice solicitare catre Biroul de Presa al Primariei Generale primeste raspuns cu mult peste termenul legal).

Jurnalistul de la Adevarul i-a dat, insa, sansa sa combata acele minciuni grosolane ale Opozitiei, intreband-o daca sumele avansate de USR si PNL nu erau exacte.

Raspunsul vi-l redam integral.

"Bineinteles ca sumele nu erau exacte si bineinteles ca nu erau la capitoul salarii si bineinteles ca nu au fost inca cheltuite, pentru ca abia au fost date".

Si cu chestiunea banilor lamurita, sa trecem la chestiuni mai subtile. Cine va conduce societatile si de ce nu a facut concurs pentru angajari?

"Va spun. Insemna minimum 8 luni de selectie a managerilor companiilor si nu stiu daca veneau cei mai potriviti oameni. Veneau la o companie care nu exista? Noi vindeam o himera. El trebuia sa mearga pe buna noastra credinta. Eu nu vad prea multi oameni care sa-si abadoneze total jobul si sa vina la o firma care nu era functionala.

Eu una nu m-as fi dus. Acum, companiile sunt infiintate, au capital social. Anul viitor lansam concursul pentru management, iar cei care sunt interesati sa vina la o astfel de companie vor veni la o companie functionala", a fost raspunsul absolut himeric al lui Firea.

Si de ce a adus oameni din Voluntari? Pentru ca sunt competenti si oricine spune altceva face propaganda, dar bucurestenii sunt inteligenti si stiu ca ea merge la serviciu ca sa lucreze pentru ei.

Iata si raspunsul pe larg: "Si eu nu vad altceva in presa decat ca a adus Firea 3 oameni de la Voluntari. I-am adus pentru ca stiu ca au dat rezultate. Cat despre partea de integritate, va asigur ca cei care au venit alaturi de mine nu au nicio problema. (...) Dar stiti ce ma bucur? Ca cetatenii sunt extrem de inteligenti si stiu ca imi fac treaba cinstit, corect, onest, ca ma duc la serviciu sa lucrez pentru ei si daca metoda aleasa de mine pentru a administra Capitala este cea folosita la Berlin, la Praga si la Viena inseamna ca e un lucru bun".

In plus, Firea nu vede nicio problema daca a bagat si ea 2-3 oameni de incredere in Consiliile de Administratie. In plus, e suparata ca toti comenteaza de angajatii adusi din Voluntari, dar nimeni nu vorbeste despre multe "somitati" pe care ea le-a convins sa vina sa-si puna in slujba cetatenilor cunostintele.

"In CA-uri sunt sute de oameni. Daca sunt si 2-3 pe care i-am recomandat din punct de vedere profesional nu cred ca e vreo vina. Dar nu vad nicaieri spus ca in fiecare CA sunt somitati. Sunt oameni de la Universitate, profesori universitari, conferentiari, oameni care au in spate o cariera si pe care i-am rugat sa vina alaturi de noi".

Rugata sa dea cateva nume de astfel de somitati, Firea s-a fofilat si a schimbat subiectul.

"Sunt mai multe nume pe toate domeniile si nu vreau sa spuna o persoana ca nu o recomand in interviul dvs. Spre exemplu, una dintre primele sarcini ale Companiei de strazi, am si discutat deja cu doamna director, este ca rapid, dar rapid!, sa aduca in Bucuresti in toate cele 6 sectoare chioscuri de ziare la fel ca in strainatate. Sa te bucuri, sa faca parte din peisajul urban, sa fie atractive, sa fie si salubre.

Stiu ce inseamna sa dispara un chiosc de presa, pentru ca vin din presa. Stiu cat de mare este lovitura pentru presa in aceasta perioada de criza".

Si ca a lamurit si chestiunea cu somitatile din Voluntari si nu numai din CA-uri, ar mai fi chestiunea transparentei activitatilor firmelor.

Intrebata daca "vor fi publice toate miscarile acestor firme?", raspunsul a fost foarte asigurator, ca cel de la somitati.

"Bilantul firmelor va fi pe site, executia va fi pe site. Va place cum arata parcarile? In cel mai scurt timp vom avea acele automate cum vedem in toata Europa. Unii oameni din primarie au intretinut aceasta mafie a parcagiilor. Eu ma lupt cu mafia din Primarie instituita de niste oameni care au vazut doar interesul lor si doar interesul unor firme capusa. Acesti oameni sunt foarte suparati. O sa planga cu lacrimi de crocodil acesti directorasi", a incheiat Firea, intr-un limbaj extrem de academic.

Ar mai fi de precizat si ca pe intreg parcursul interviului a acuzat in stanga si-n dreapta "monstruozitatile lasate in urma de PNL la Primarie". Nici nu mai are rost sa dezbatem pe larg acest subiect. Spunem doar atat: PNL a avut un interimat nici 6 luni dupa 7 ani de Sorin Oprescu, independentul sustinut de PSD.

Dar faptele concrete nu par sa isi gaseasca locul in lumea paralela a social-democratilor. Poate in curand nici ei nu isi vor mai gasi locul in realitatea noastra.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Firea angajari salarii firme Primarie, #Firea somitati firme Primarie , #primar Bucuresti