Astept scuzele doamnei Firea

Joi, 25 Mai 2017, ora 11:37
8854 citiri
Astept scuzele doamnei Firea

Am asteptat cateva zile sa vad daca primarul general se va prezenta in fata bucurestenilor ca sa le ceara scuze, dupa rusinea patita la inceputul acestei saptamani, cand incercarea de a porni circulatia pe benzi unice s-a terminat cu un fiasco de proportii.

Nici vorba de scuze.

Dupa ce in campania electorala ne-a pacalit, inscriind in program un sistem despre care observ acum ca nici dansa nu stia cum functioneaza, doamna Firea dispune cu seninatate revenirea la cel anterior si amanarea implementarii noului proiect pentru la vara.

Care proiect? Pun pariu ca n-aveti niciun proiect, doamna primar general! Un proiect este o lucrare scrisa si analizata de experti si specialisti, contine un caiet de sarcini cu detalii tehnice de functionare a sistemului, de control al functionarii, de monitorizare.

Exista asa ceva? Daca ar fi existat, n-ati fi avut nicio problema ca, la constatarea unor carente in dimineata de luni, sa fi dispus corectarea lor operativa conform respectivului caiet de sarcini din respectivul proiect, intocmit si analizat de respectivii experti si specialisti.

Apropos de toate acestea, imi permit sa adresez o intrebare doamnei primar general: ati vazut vreodata un caiet de sarcini? Stiti cum arata un proiect? Oare stalpisorii plantati pe nefericitul traseu unde s-a impotmolit circulatia erau prevazuti in vreo documentatie?

Iar daca erau prevazuti, persoana care i-a plantat astfel incat sa fie distrusi la numai cateva ore dupa darea in functiune avea vreo calificare tehnica sau era unul din ageamiii care s-au apucat de o lucrare, dar n-au stiut cu ce se mananca ea?

Stiu ca n-am cum sa primesc raspuns la atatea intrebari si, tocmai de aceea, m-am asteptat ca doamna Gabriela Firea, in calitatea pe care o are, sa ne fi cerut scuze noua, bucurestenilor, care i-am servit drept cobai la experiemntarea a ceea ce ne promisese in campania electorala.

Dar nu este in obiceiul PSD si al oamenilor sai sa-si ceara scuze dupa nereusite si, ca urmare, imi permit eu in cele de fata sa cer scuze bucurestenilor, in numele doamnei Firea, pentru ca:

1. I-a pacalit incluzand in "Programul de guvernare locala Municipiul Bucuresti" masuri privind fluidizarea traficului, inclusiv benzi unice pentru transportul in comun, fara sa aiba idee cum functioneaza ele.

2. Ne-a lasat sa asteptam un an pana sa se arate minunea, cand ar fi avut toate conditiile s-o fi experimentat chiar in vacanta scolara de anul trecut, daca vacanta este conditia succesului in acest experiment.

3. A testat pe pielea bucurestenilor si pe nervii lor un procedeu, pe care nu-l studiase in prealabil, ca sa vada cum si daca functioneaza la altii, cum si daca fluidizeaza traficul, cum si daca altii supravegheaza si monitorizeaza sistemul, cum si daca corecteaza ei erorile pe parcurs, fara a astepta vacanta mare.

4. A incercat sa-i abureasca pe bucuresteni, pretextand ca nereusita este cauzata de numarul mare de masini inmatriculate: 1.274 milioane in Bucuresti, plus 155.000 in judetul Ilfov. Sa fim intelesi, numarul de masini se cunostea si anterior, cand Firea pretindea ca stie sa rezolve problema traficului infernal.

5. I-a aburit si mai abitir acum, sub pretext ca fluidizarea traficului trebuie pornita in vacanta scolara. Nu-mi vine sa cred ca elevii si studentii sunt cauza traficului infernal. Dar, daca ei sunt cauza, atunci nu stiu ce vom face cand se termina vacanta. O luam de la capat?

Pe mine nimic nu ma ingrijoreaza mai mult in toata daravela asta cu benzile unice decat impresia lamentabila pe care o lasa esecul primei masuri mai importante, din tot ce s-a promis in campanie.

Nu stiu daca este la mijloc chiar nepriceperea celor carora Primaria le-a incredintat sarcina sa gestioneze benzile unice din partea de nord a orasului sau mai mult indolenta lor, scapata de sub control de conducerea Primariei.

Zic asa, pentru ca doamna Firea nu descopera apa calda cu aceasta ocazie.

Exista chiar in Bucuresti zone unde sistemul functioneaza de multi ani, chiar inainte de a sosi doamna Firea la Primarie. Sunt portiuni din urmatoarele artere: bd Mihail Kogalniceanu, bd Regina Elisabeta, Splaiul Independentei, Bd Unirii, Calea Dorobanti, Bd Dacia, Calea Grivitei.

Toate au functionat bine-merci din prima zi, fara sa-i inspaimante pe soferi, fara sa blocheze traficul si fara ca Primaria sa astepte vacanta elevilor ca sa experimenteze sistemul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#benzi unice RATB Bucuresti, #Gabriela Firea benzi unice , #primar Bucuresti
Comentarii