Avem una dintre cele mai poluate capitale: Primarul Firea se cearta cu ministrul Mediului

Joi, 15 Septembrie 2016, ora 11:04
4154 citiri
Avem una dintre cele mai poluate capitale: Primarul Firea se cearta cu ministrul Mediului
Foto: Arhiva Ziare.com

Bucurestiul se numara printre cele mai poluate capitale europene, in anii trecuti fiind chiar pe primele locuri in top. In aceste conditii, ministrul Mediului sustine ca a vrut sa se intalneasca de mai multe ori cu primarul Capitalei pentru a discuta despre "problemele grave de mediu", dar ca Gabriela Firea evita dialogul.

In replica, primarul Capitalei spune ca reactia ministrului nu se justifica si da dovada personalizarii unei relatii interinstitutionale, potrivit unui comunicat al institutiei.

"Primarul General, Gabriela Firea, este nu doar foarte interesat de problemele de mediu ale Municipalitatii, ci a si intreprins actiuni concrete. Acestea sunt menite sa recupereze perioadele de timp pierdute, precum si sa ofere solutii concrete si rapide problemelor de mediu presante", se arata in documentul citat.

Cele doua ar fi incercat de mai multe ori sa se intalneasca, dar intrevederile nu au fost posibile din cauza ambelor parti.

In apararea primarului general se spune ca Firea a fost ocupata in ultima perioada cu rezolvarea problemei ELCEN-RADET. Mai exact, ca in ziua in care Firea si Palmer trebuia sa se vada, adica 13 septembrie, au avut loc "la sediul Primariei mai multe intalniri pe aceasta tema arzatoare", cea a riscului opririi apei calde in Bucuresti.

Citeste comunicatul integral al Primariei Capitalei

"De aceea, inca din data de 12 septembrie, primarul general a adresat tuturor celor cu care urma sa se intalneasca in ziua respectiva rugamintea de a veni la sediul Primariei, inclusiv doamnei ministru Palmer. Rugamintea a fost refuzata categoric", se mai arata in comunicat.

Primaria mai arata ca ministrul nu a spus adevarul atunci cand a sustinut ca nu a fost informata de Cabinetul Primarului General ca intalnirea nu poate avea loc la sediul Ministerului Mediului.

"In aceste conditii, toata agitatia provocata in presa de declaratiile ministrului Mediului poate fi lesne interpretata ca o dorinta a doamnei ministru de a iesi in evidenta in perspectiva campaniei electorale si a de a atrage criticile asupra Primarului General, Gabriela Firea, care nu ar fi interesat de rezolvarea problemelor de mediu", mai sustine PMB.

Citeste si ce cred bucurestenii despre orasul lor

Incinerator langa Bucuresti?

Dupa ce ministrul Mediului a sustinut ca initiativa de a construi un incinerator langa Bucuresti nu reprezinta "o solutie principala de rezolvare a problemei deseurilor, dimpotriva", Firea a facut cateva precizari.

"La capitolul Masuri de eficienta energetica se prevede ca la nivelul Municipiului Bucuresti se va realiza Instalatia de tratare termica si valorificare energetica a deseurilor municipale din Municipiul Bucuresti, nu doar un incinerator, asa cum sustine in mod eronat ministrul Mediului", a transmis Primaria Capitalei.

Alte subiecte pe care trebuie sa le mai dezbata Firea si Palmer sunt legate de lipsa pistelor de biciclete din Bucuresti, dar si calitatea aerului din Capitala.

A.G.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#ministrul Mediului Firea Bucuresti, #ministrul Mediului intalnire Firea, #Firea probleme mediu Bucuresti , #primar Bucuresti