Cazuri de gripa aviara in Bucuresti, dar nu exista riscuri pentru oameni: Ce masuri au fost luate

Vineri, 10 Februarie 2017, ora 16:51
1894 citiri
Cazuri de gripa aviara in Bucuresti, dar nu exista riscuri pentru oameni: Ce masuri au fost luate
Foto: Pixabay

Incepand de vineri, timp de 30 de zile, in sectorul 1 va fi interzis comertul cu pasari si oua de catre producatorii individuali, a anuntat Celula de criza constutuita joi la Primaria Sectorului 1, dupa ce s-a confirmat "influenta aviara" in cazul a cinci pescarusi gasiti morti pe malul lacului Grivita.

Nu a fost insa restrictionata comercializarea de produse avicole in supermarketuri si alte magazine autorizate, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Celula de criza mai anunta ca a fost interzisa pe teritoriul Sectorului 1, organizarea de targuri si expozitii de pasari si ca de sambata, 11 februarie, Politia Locala Sector 1 va incepe controalele in piete.

O alta masura pentru prevenirea si raspandirea focarului de boala, dispusa vineri dimineata de celula de criza, a fost verificarea de catre Politia Animalelor a gospodariilor care detin pasari, pentru a se asigura ca acestea sunt tinute inchise si nu vin in contact cu pasarile salbatice.

Bucurestenii au putut vedea, vineri, la gurile de metrou, in piete, la intrarea in parcuri si in zonele aglomerate pliante informative cu privire la gripa aviara.

Nu exista un risc imediat pentru om

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, vineri, ca "nu exista un risc imediat de transmitere la om a virusului gripei aviare", informeaza Mediafax.

Informatia a fost confirmata si de managerul Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals" din Bucuresti, Adrian Streinu-Cercel.

"Desi nu exista un risc imediat de transmitere la om, suntem obligati sa luam toate masurile care se impun conform legislatiei internationale, pentru a impiedica aparitia unui virus gripal recombinat (adica virus gripal aviar+virus gripal uman) care ar putea afecta populatia umana", a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#particulari interzis vanzare oua pasari, #aviara sector 1, #aviara pescarusi Bucuresti, #aviara Bucuresti, #Firea aviara , #primar Bucuresti